Még több szabványra van szükség az európai logisztika digitalizálásához

A logisztikai szektor arra törekszik,hogy egyre inkább digitalizálja a folyamatait, ám számos alkalmazott szabvány még nem interoperábilis, így nem felel meg az iparág egyre növekvő igényeinek.A GS1 azt kutatta, hogy milyen tényezők állnak az alacsony szabványalkalmazási gyakorlat hátterében.

Az európai FENIX projekt részeként a GS1 megvizsgálta, hogy hol és milyen jellegű szabványosítási hiányosságok tapasztalhatóak a logisztikai ágazatban és – ami a jövőre nézve döntő fontosságú -, hogy hol találhatók fejlesztési lehetőségek a folyamatokban. A projekt során a GS1 online felmérést végzett, amelyet további húsz, szakértői mélyinterjúval egészített ki.


Az új nemzetközi tanulmány célja, hogy meghatározza a szabványok hogyan befolyásolják a logisztikai ágazatot, különösen a digitális eszközök használatának terén. Ezek nyomon követési szolgáltatásokat, ETA-számításokat, útvonaltervezést, kereskedelmi adatok cseréjére szolgáló szolgáltatásokat, például számlákat vagy szállítóleveleket, és végül, de nem utolsósorban a kapacitástervezéshez szükséges szállításirányítási eszközöket kínálnak.

A tanulmány főbb megállapításai a következők:

  • a felmérésben résztvevők 95%-a értékelte úgy, hogy a szabványok elengedhetetlenek a zökkenőmentes interoperabilitás érdekében;
  • 63% szerint a szabványok bevezetésének egyik legnagyobb akadálya az ismeretek hiánya;
  • 94% egyetértett azzal, hogy a digitális platformokon keresztül áramló adatoknak interoperábilisnak kell lenniük;
  • 81% gondolja úgy, hogy a GS1 szabványok alkalmasak lennének a nyílt adatcsere architektúrájának kialakítására.

Az ismeretek hiánya messze a legnagyobb akadálya a szabványok bevezetésének

Dr. Phanthian Zuesongdham, a hamburgi kikötői hatóság digitális és üzleti átalakulásért felelős vezetője, az EU Digital Transport & Logistic Forum tagja kijelentette: „A legnagyobb kihívás a meglévő szabványok átláthatóságának megteremtése. Mivel egyszerűen nincs áttekintés közöttük.”

A válaszadók 63%-a megerősítette, hogy az ismeretek hiánya messze a legnagyobb akadálya a szabványok alkalmazásának. A válaszadók 40,4%-a szerint további nehézség, hogy sok szabvány esetén nagyon alacsony a kompatibilitás a saját rendszerének követelményeivel.


Ami a technikai szintű optimalizálást illeti, 66,7% látta szükségesnek a szabványosítást az új adatcsere-módszerek alkalmazásakor, 50,9%-uk pedig azt állította, hogy új üzenetformátumokra van szükség az UN/EDIFACT-on túl. A felmérésben résztvevők 54,9%-a a logisztikai helyszínek azonosítására összpontosított, míg 50,9%-uk úgy vélte, hogy szabványokra van szükség az eladótól egészen a vevőig, az áthaladó áruk azonosításához.

Az adatcsere folyamatokban az interoperabilitás megteremtésének fő kihívása az emberi hiányosságok kezelése

A válaszadók hangsúlyozták, hogy a szabványok alapvetően és jelentősen hozzájárulnak az eredményes, hatékony és interoperábilis digitális ellátási lánchoz. A válaszadók szerint az adatszabványok használata csökkenti a fejlesztéshez és végrehajtáshoz szükséges erőfeszítéseket, és javítja a későbbi interoperabilitást.

Itt azonban egy paradoxont hozott felszínre a felmérés, ugyanis a valóság az, hogy a logisztikai ágazat piaci szereplőinél nem jellemző, hogy szabványosított adatcsere-formátumokat használnak, nagyobb valószínűséggel alkalmaznak saját fejlesztésű megoldásokat. Ennek okai sokrétűek és a meglévő szoftveralkalmazásokkal kapcsolatos ismeretek hiányától az egyéni API-kkal vagy adatcsere-formátumokkal kapcsolatos ismeretek hiányától a vélt versenyelőnyökig terjednek.

A „European Federated Network of Information EXchange in Logistix” (FENIX) keretében végzett felmérés megtekinthető az alábbi linken: https://fenix-network.eu/

Forrás:

https://www.gs1.org/articles/europes-logistics-digitisation-needs-more-use-standards


Cimkék:


Rendben További információk