Még több szabványra van szükség az európai logisztika digitalizálásához

A logisztikai szektor arra törekszik,hogy egyre inkább digitalizálja a folyamatait, ám számos alkalmazott szabvány még nem interoperábilis, így nem felel meg az iparág egyre növekvő igényeinek. A GS1 azt kutatta, hogy milyen tényezők állnak az alacsony szabványalkalmazási gyakorlat hátterében.

Az európai FENIX projekt részeként a GS1 megvizsgálta, hogy hol és milyen jellegű szabványosítási hiányosságok tapasztalhatóak a logisztikai ágazatban és – ami a jövőre nézve döntő fontosságú -, hogy hol találhatók fejlesztési lehetőségek a folyamatokban. A projekt során a GS1 online felmérést végzett, amelyet további húsz, szakértői mélyinterjúval egészített ki.


Az új nemzetközi tanulmány célja, hogy meghatározza a szabványok hogyan befolyásolják a logisztikai ágazatot, különösen a digitális eszközök használatának terén. Ezek nyomon követési szolgáltatásokat, ETA-számításokat, útvonaltervezést, kereskedelmi adatok cseréjére szolgáló szolgáltatásokat, például számlákat vagy szállítóleveleket, és végül, de nem utolsósorban a kapacitástervezéshez szükséges szállításirányítási eszközöket kínálnak.

A tanulmány főbb megállapításai a következők:

  • a felmérésben résztvevők 95%-a értékelte úgy, hogy a szabványok elengedhetetlenek a zökkenőmentes interoperabilitás érdekében;
  • 63% szerint a szabványok bevezetésének egyik legnagyobb akadálya az ismeretek hiánya;
  • 94% egyetértett azzal, hogy a digitális platformokon keresztül áramló adatoknak interoperábilisnak kell lenniük;
  • 81% gondolja úgy, hogy a GS1 szabványok alkalmasak lennének a nyílt adatcsere architektúrájának kialakítására.

Az ismeretek hiánya messze a legnagyobb akadálya a szabványok bevezetésének

Dr. Phanthian Zuesongdham, a hamburgi kikötői hatóság digitális és üzleti átalakulásért felelős vezetője, az EU Digital Transport & Logistic Forum tagja kijelentette: „A legnagyobb kihívás a meglévő szabványok átláthatóságának megteremtése. Mivel egyszerűen nincs áttekintés közöttük.”

A válaszadók 63%-a megerősítette, hogy az ismeretek hiánya messze a legnagyobb akadálya a szabványok alkalmazásának. A válaszadók 40,4%-a szerint további nehézség, hogy sok szabvány esetén nagyon alacsony a kompatibilitás a saját rendszerének követelményeivel.


Ami a technikai szintű optimalizálást illeti, 66,7% látta szükségesnek a szabványosítást az új adatcsere-módszerek alkalmazásakor, 50,9%-uk pedig azt állította, hogy új üzenetformátumokra van szükség az UN/EDIFACT-on túl. A felmérésben résztvevők 54,9%-a a logisztikai helyszínek azonosítására összpontosított, míg 50,9%-uk úgy vélte, hogy szabványokra van szükség az eladótól egészen a vevőig, az áthaladó áruk azonosításához.

Az adatcsere folyamatokban az interoperabilitás megteremtésének fő kihívása az emberi hiányosságok kezelése

A válaszadók hangsúlyozták, hogy a szabványok alapvetően és jelentősen hozzájárulnak az eredményes, hatékony és interoperábilis digitális ellátási lánchoz. A válaszadók szerint az adatszabványok használata csökkenti a fejlesztéshez és végrehajtáshoz szükséges erőfeszítéseket, és javítja a későbbi interoperabilitást.

Itt azonban egy paradoxont hozott felszínre a felmérés, ugyanis a valóság az, hogy a logisztikai ágazat piaci szereplőinél nem jellemző, hogy szabványosított adatcsere-formátumokat használnak, nagyobb valószínűséggel alkalmaznak saját fejlesztésű megoldásokat. Ennek okai sokrétűek és a meglévő szoftveralkalmazásokkal kapcsolatos ismeretek hiányától az egyéni API-kkal vagy adatcsere-formátumokkal kapcsolatos ismeretek hiányától a vélt versenyelőnyökig terjednek.

A „European Federated Network of Information EXchange in Logistix” (FENIX) keretében végzett felmérés megtekinthető az alábbi linken: https://fenix-network.eu/

Forrás:

https://www.gs1.org/articles/europes-logistics-digitisation-needs-more-use-standards


Cimkék:


Rendben További információk