A biztonságos és kellemes vásárlási élményt biztosító megoldások

A sikeres értékesítés érdekében kulcsfontosságú a vásárlói elégedettség megértése, ez ugyanis előfeltétele annak, hogy kielégítő vásárlási élményt tudjunk nyújtani ügyfeleinknek. Fontosak a visszajelzések, az információk arra vonatkozóan, mi az ami tetszett az oldalunk látogatóinak és mi volt az, ami esetleg negatív érzéseket keltett bennük. Ha rendelkezünk ezekkel az információkkal, ha naprakész visszajelzéseink vannak a platformunkkal kapcsolatban, lehetőségünk van rá, hogy olyan módosításokat hajtsunk végre, amelyekkel kiiktathatjuk ezeket a hiányosságokat és olyan vásárlói élményt nyújthatunk, amivel elérhetjük, hogy a vásárlók visszatérjenek az oldalra.

Ahhoz, hogy elérjük, hogy az ügyfél visszatérjen az oldalunkra és a termékeink rendszeres vásárlója legyen meggyőző érveket kell adnunk, ami az e-marketing egyik legnagyobb kihívása.

Első helyen a biztonság

A különböző online ügyletek során, ahol fizetésre is sor kerül, így az e-marketingben és a webshopokban is az ügyfelek számára első helyen áll a biztonság. Mivel a vásárlások során az ügyfelek személyes és pénzügyi adataikat osztják meg a honlappal, fontos számukra a tranzakciók biztonsága egy komoly platform pedig megteszi a kulcsfontosságú intézkedéseket ezek védelmére. Az alábbiakban néhány olyan megoldást mutatunk be, amelyek a biztonsági intézkedéseken keresztül járulnak hozzá a kifogástalan vásárlói élmény kialakításához.

Ha online értékesítésben gondolkodunk, az első lépés minden esetben a megfelelő platform kiválasztása kell, hogy legyen a termékei számára. Akár saját webshopon keresztül végzi az értékesítést, akár amellett dönt, hogy egy olyan piactéren dolgozik, mint az Amazon, a Pepita, az eMag, vagy a Decathlon, – ahol az easy-Sales.com is segítséget nyújthat abban, hogy a termékei skálázását minél egyszerűbben végezhesse - a biztonság kiemelt fontossággal bír.

Az ügyfelek nem fognak az oldalon pénzt költeni, ha nem bíznak a biztonságban, ezért erre külön figyelmet kell fordítani.

Az elmúlt évek során az internetes fizetési módok folyamatosan fejlődnek, újabb és újabb lehetőségek jelennek meg. Az online webshopokban használt leggyakoribb fizetési módok a betéti- és hitelkártyák, a PayPal, de itt vannak az olyan feltörekvő rendszerek is, mint amilyen a Revolut, a különböző e-pénztárcás lehetőségek és persze a mobilfizetés is előretörőben van, sokan használják a Google Wallet és az Apple Pay kínálta megoldásokat. A biztonsággal kapcsolatban két alapvető megoldást tudnánk kiemelni: 

  • Az SSL-tanúsítvány (Secure Socket Layer) egy olyan biztonsági protokoll, amely a legkorszerűbb titkosítási technológia felhasználásával gondoskodik a tranzakciók titkosságáról, mégpedig olyan módon, hogy titkosítja a szerver és a böngésző közötti adatforgalmat. Ennek köszönhetően az ügyfelek bizalmas adatai, mint a felhasználói név, a jelszó és a bankkártya vagy más fizetési rendszer adatai biztonságban lesznek. 
  • A kétfaktoros hitelesítés (2FA) szintén egy olyan megoldás, amely hozzájárulhat a fogyasztók biztonságérzetéhez és a tranzakciók megfelelő védelméhez. Ennek lényege, hogy a vásárlók a fizetési ügylet végrehajtása során a telefonjukra egy hitelesítési kódot kapnak és a kifizetés csakis akkor fog megvalósulni, ha ezt a kódot megadják a webshopban az erre a célra előirányzott mezőben. 
  • A harmadik tényező amit érdemes szem előtt tartani, az a honlap adatvédelmi irányelveire vonatkozik. Ha ezeket a megfelelő pontossággal és részletességgel dolgozzuk ki és a fogyasztók megértik, hogyan történik a pénzügyi és személyes adataik kezelése, ezzel hozzájárulhatunk, hogy kialakuljon a részükről egy bizalom az irányunkban és nagyobb eséllyel számíthatunk rá, hogy visszatérő vásárlókká válnak.A biztonság kiemelt helyen áll

Amint azt a bejegyzésünk elején már említettük, az online vásárlók számára kiemelt helyen áll a tranzakciók biztonsága, amit a különböző felmérések is alátámasztanak.  A Twilio által készített State of Customer Engagement elnevezésű tanulmányból az derült ki, hogy a B2C cégek 95%-a fordít figyelmet a biztonságra, ezzel szemben a fogyasztók bizalma csak 65%-os.

Egy másik kérdés arra mutat rá, hogy a fogyasztók több adatvédelmet szeretnének. A megkérdezetteknek 71%-a mondta ezt, ezzel szemben a másik oldalon csak a vállalatok 55%-a érzi ezt problémának, ők elsősorban több fogyasztót szeretnének. Vagyis, akad még tennivaló ezen a téren, a vállalkozásoknak még meg kell érteniük ezen faktor fontosságát.

A naprakész és hatékony kétoldalú kommunikáció szintén a prioritással rendelkező tényezők közé tartozik, amire szintén erőteljes odafigyelés szükséges a webshopok részéről. A fogyasztók 56%-a megszakítja az üzleti kapcsolatot egy online bolttal, ha negatív ügyfélkezelési tapasztalatot szerez, ezért ebbe energiát kell fektetni. Mégpedig úgy, hogy lehetőség szerint minél többféle csatornán lehetőséget biztosítunk az ügyfeleknek az interakcióra, vagyis telefonon, e-mailben és élő chaten is.

Korábban is használták sokan a programozott chatbotokat, de ezek sok esetben steril, korlátozott élményt biztosítottak. A vásárlók a közvetlen kommunikációt kedvelik. Az újabb generációs AI-alapon működő chatbotok növelhetik az ilyen irányú felhasználói élményt, ezért fontos, hogy a kommunikáció, akár reklamációról, akár a termékekkel kapcsolatos információkról van szó, naprakész és közvetlen legyen.

Fontos tudatosítani, hogy a vásárlás több, mint egy egyszerű ügylet. A célunk az kell, hogy legyen, hogy ez egy élmény legyen, hogy jó benyomás maradjon a vevőben és szívesen visszatérjen. Ezért a marketing stratégia kulcsszava az ügyfélközpontúság kell, hogy legyen.

Legalább ennyire fontos az is, hogy a vevők könnyen tájékozódjanak a kínálatban, ezért mindenképp skálázni szükséges a termékeket. Ehhez megfelelő segítséget nyújthat Önnek az easySales, amely csak néhány kattintásra van.

Szeretne kipróbálni új értékesítési csatornákat és a beérkező megrendeléseket akár a jelenleginél tízszer gyorsabban feldolgozni? Ha segítségre van szüksége a leglátogatottabb magyar piactereken való megjelenéshez és az értékesítés megkezdéséhez, az easySales csapata csak egy kattintásra van Öntől.

Hozzon létre egy easy-Sales.com ingyenes fiókot és ismerje meg az automatizált értékesítés menetét!

Összegzés

Az online technológia által nyújtott lehetőségeknek köszönhetően a kereskedelem folyamatos átalakulásban van. Senki sem ülhet a babérjain. Ami ma még hatékony megoldásnak számít, az holnap már lehet, hogy nem fog működni. Ezért fontos mindenkinek időben megérteni, hogy ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a trendekkel, az automatizálás egy elengedhetetlen folyamat.

A leghatékonyabb üzleti modell a különböző értékesítési platformok központosítása, ami magába foglalja a piactereket, az online áruházakat, a futárszolgálatokat és a számlázó szoftvereket is. Ha rendelkezik egy olyan átfogó, komplex megoldással, mint amilyet az easySales kínál, sikeresen elvégezheti ezt a feladatot.

Ne felejtse: az easySales platformját lehetősége van ingyenesen kipróbálni. Ennek során tesztelheti a platformot, meggyőződhet róla, mennyire megkönnyíti, egyszerűbbé teszi az Ön számára a munkát. Ezzel elérheti a vevői elégedettségét. Az elégedett vevő pedig visszatérő vevő.