GS1 vonalkód típusok

Milyen vonalkód típusok terjedtek el a gyakorlatban és melyiket szükséges választani?

Tudja, hogy Partnerei milyen típusú vonalkódot várnak Öntől?

Több száz vonalkód típus létezik a világban, azonban ennek csak egy kis szelete tartozik a GS1 szabványos vonalkódok közé. Az összes GS1 szabványos vonalkód típusról az oldal alján olvashat.

Azonban a GS1 szabványos vonalkódok közül is ki kell választanunk konkrétan azt a típus, amelyet használnunk szükséges. Hiszen attól függően kell vonalkód típust választanunk, hogy milyen folyamatokban fogjuk mi vagy Partnereink használni azt. Éppen emiatt az egyik első lépés annak a meghatározása, hogy hol szeretnénk a jövőben leolvasni az elkészített vonalkódot.

GS1 vonalkód típusok, RFID és alkalmazásuk

Bővebb információért kattintson az egyes kártyákra:

Vonalkód kisfüzet

Megismerheti a GS1 rendszer termékazonosító számok képzésére és azok vonalkódos megjelenítésére vonatkozó alapvető szabványait és szabályait a kiskereskedelmi pénztári (PoS) értékesítésben érintett termékekhez kapcsolódóan. 
Kattintson ide a kiadvány letöltéséhez

Hol fogják leolvasni a vonalkódom?

Kiskereskedelmi környezet (pénztári-POS terminál) 

Amennyiben Ön kereskedelmi termékét kiskereskedelmi értékesítési ponton keresztül (POS – Point of Sale) értékesíti, akkor az EAN/UPC vonalkód családból kell vonalkód típust választania. Ezt követően már csak a felület nagysága határozza meg, hogy mely jelkép alkalmazása az egyszerűbb. Az EAN-8 jelkép azon csomagolásokon való használatra áll rendelkezésre, amelyeken nincs elég felület EAN-13 jelkép használatára.

Tudjon meg többet a kereskedelmi szektorról!


Logisztika és általános raktári elosztás 

Amennyiben az Ön által generált vonalkódokat logisztikai, disztribúciós folyamatokban fogják leolvasni, Önnek az általános raktári elosztásban használatos vonalkód típusokok közül kell választania. Ilyen kereskedelmi termékek lehetnek például a kartonok, különböző gyűjtő dobozok és raklapok. Ezekben az esetekben leggyakrabban két különböző vonalkód típus használata javasolt: az ITF-14 vagy a GS1-128 vonalkód típus.

Tudjon meg többet a logisztikai szektorról!


Egészségügyi környezet 

Az egészségügyben kiemelt jelentőséget kap a betegellátás folyamatában a termékek, szolgáltatások, (fel)használt eszközök, páciensek és ellátó személyzet, a dokumentumok és fizikai helyek egyértelmű azonosítása, valamint ennek segítségével a valósidejű nyomon követés.

Tudjon meg többet az egészségügyi szektorról!

Melyik vonalkódot válasszam?

Rövid összefoglalónk segít eligazodni a jelképek között annak érdekében, hogy a megfelelő vonalkódot tudja választani! 
Kattintson ide a kiadvány letöltéséhez

Kérdése esetén forduljon bizalommal a GS1 Magyarország munkatársaihoz: