Melyek a legkelendőbb termékek online: szem előtt tartandó szempontok

Partnerünk az easySales – a csapat, amely egy olyan akadálymentes platformot fejleszt, amely segít a népszerű piactereken történő egyszerű értékesítésben - a legjobb gyakorlatokat gyűjtötte össze a kezdő és haladó online értékesítőknek.

Az online üzleti ötletek tárháza folyamatosan növekszik, így Ön is késztetést érezhet egy online vállalkozás elindítására. Egy jó ötlet hamar meghozhatja a befektetett munka gyümölcsét.

Bár az online áruházak népszerűbbek, mint valaha, és sok vállalkozó vagy kezdő vállalkozó vág bele az online tevékenységbe, ez nem jelenti azt, hogy mindegyik sikeres lesz. Más szóval, 2022-ben nem minden online vállalkozás lesz feltétlenül nyereséges.

Ha jól kidolgozott értékesítési és marketingstratégia nélkül indít webáruházat, fennáll annak a veszélye, hogy vállalkozása nem úgy fog teljesíteni, ahogyan azt elképzelte.

Számos szempontot figyelembe kell venni az eladások fenntartása érdekében. Az egyik legfontosabb szempont a forgalmazni kívánt termékkategóriák.


Néhány tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek az értékesíteni kívánt termékek kiválasztásában.

Online áruházon vagy piactereken keresztül érdemes értékesíteni?

Az online áruház előnyei 

Ha a vállalkozása eddig csak offline komponenssel rendelkezett, talán eljött az ideje, hogy online is bővítse jelenlétét.

Íme a webshopok legfontosabb előnyei:

 • a célközönség bővítése igényének megfelelően, hogy nagyobb számú ügyfelet érjen el, akik általában nem férnének hozzá az Ön által offline értékesített termékekhez (más helyről/más országból származnak, eddig nem tudtak a vállalkozásáról stb.);
 • erős márkaimázs kialakítása, például a shop blogján elérhető tartalom segítségével;
 • a beérkezett rendelések egyszerűbb kezelése - ha eddig csak Facebook-on vagy más közösségi oldalon értékesített, és az utóbbi időben jelentősen megnőtt a rendelések száma, akkor biztosan érti, mire gondolunk;
 • alacsony költségek az offline üzlet költségeihez képest.

A piactereken keresztüli értékesítés előnyei

Egy online vállalkozás sikere többek között a láthatóság mértékétől is függ. Az értékesítési esélyek maximalizálása érdekében nagyon fontos, hogy a termékek jelen legyenek minél több helyen.

Az easySales lehetőséget kínál arra, hogy termékeit számos népszerű platformra listázza, beleértve a helyi és nemzeközi piactereket. Mivel ezeknek a platformoknak már vannak hűséges vásárlói, lényegesen megnő annak az esélye, hogy megvásárolják az Ön által kínált termékeket.

Ráadásul a piacterek jó helyezésekkel rendelkeznek  a keresőmotorok rendszereiben, és mivel a forgalom fontos tényező az eladásoknál, ez azoknak kedvez, akik több a különböző piactéren is listázzák termékeiket.

Az easySales további intelligens és hatékony megoldásokat kínál, mint például:

 • a megrendelések központosított kezelése;
 • az árak frissítése a versenyárak szerint – és még a profitkieséstől sem kell tartania, hiszen minden terméknél beállíthatja az alsó és a felső értékhatárt;
 • termékleírások automatikus fordítása;
 • számlák és fuvarlevelek automatikus generálása, mivel az easySales integrálta ezeket a külső szolgáltatókat;
 • képfeldolgozás az egyes platformok specifikációi szerint;
 • az ügyfelek SMS-ben történő értesítése, amely segít csökkenteni a visszaküldési arányt.

Ahhoz, hogy mindezen előnyöket élvezhesse, csak választania kell az easySales előfizetések közül. Emlékeztetjük, hogy ingyenesen tesztelheti a platformot, hogy megismerje és megértse, hogyan működik. Ne aggódjon: minden rendkívül egyszerű, nem kell fejlett műszaki ismeretekkel rendelkeznie ahhoz, hogy profi easySales felhasználó legyen.

Ezenkívül az easySales szakemberei az Ön rendelkezésére állnak a szükséges információkkal és javaslatokkal. Lépjen a kapcsolati oldalra, írja meg nekünk üzenetét, és mi legfeljebb 24 órán belül válaszolunk.

Addig is tájékoztatjuk, hogy közzétettük az easySales Demó videókat. Itt is választ találhat kérdéseire.

A termékek piactereken való listázása az easySales segítségével rengeteg olyan előnnyel jár, amelyeket érdemes kipróbálni, még akkor is, ha már rendelkezik webáruházzal, vagy ha vállalkozása eddig csak offline környezetben létezett.

Hogyan lehet beazonosítani a legkelendőbb termékeket?

Hogyan lehet jövedelmező vállalkozása? Mit értékesíthet online? Melyek a legkelendőbb online termékek és a legjobb üzleti ötletek? A részletes kutatás és utánajárás választ ad ezekre a kérdésekre.

Ellenőrizze a Google keresési értékeket

A Google trendjei az első támpontok, a jövedelmező üzleti ötletek keresésekor. A keresések száma megmutatja, mely termékek vagy termékkategóriák iránt érdeklődnek a vásárlók. Ezenkívül a keresési mennyiség releváns részleteket tartalmaz a vásárók érdeklődési köréről, problémáikról és szükségleteikről. Használja ezeket az információkat a jövedelmező kisvállalkozási ötletek listájának összeállításakor.

Minél nagyobb egy adott keresési érték, annál nagyobb az esélye annak, hogy a felhasználók érdeklődni fognak és megvásárolják az igényeiknek megfelelő terméket vagy termékeket.

Legyen naprakész a sajtóhírekkel

Jó példa erre, ha megnézzük az értékesítési statisztikákat olyan nagy kampányok után, mint a Black Friday. Számos (általános vagy közgazdasági) kiadvány létezik, amelyek a legtöbbet vásárolt termékekről vagy termékkategóriákról mutatnak be statisztikákat. Ezeket az értékesítési terv összeállításakor is figyelembe veheti.

Olvassa el a vásárlói véleményeket

A vásárlói vélemények igazi kincsek lehetnek, ha jövedelmező üzleti ötletet keresünk. Jelezhetik egyrészt a vásárlók elégedettségét, másrészt szükségleteiket.

Mind az igények, mind a negatív vélemények szilárd alapot jelenthetnek vállalkozása számára. Kíváncsi, hogyan tud egy új online vállalkozás megoldani piaci problémákat és igényeket? Olyan termékeket kínál, amelyek ezeknek az igényeknek tökéletesen megfelelnek.

Elemezze a fórumokon folyó beszélgetéseket

Már tudja, melyek azok a rések, amelyekben jó, melyeket nagyon jól ismer és amelyekben hozzáadott értéket hozhatna termékei révén. Itt az ideje, hogy kutassuk a fórumokat, elemezzük a felhasználói beszélgetéseket, megnézzük, mire van szükségük és mit szeretnének.

Készítsen jegyzeteket, amikor felfedez egy érdekes ötletet – lehet, hogy nem feltétlenül tudja termékké alakítani, de egy bizonyos ponton képes lesz arra, hogy előnyére fordítsa azt.

Végezzen piackutatást

A piackutatás segít megérteni az emberek vásárlási igényeit és szükségleteit, vásárlóerejüket, hajlandóságukat arra hogy egy bizonyos összeget kifizessenek egy bizonyos termékért.

Így egy piackutatás áttekintést ad potenciális ügyfeleiről, és ami nagyon fontos, megmutatja, hogy érdeklődnek-e az Ön által piacra dobni kívánt termék vagy termékkategória iránt.


Az online értékesíthető termékek típusai

Alapvető fogyasztási cikkek

Az alapvető termékekre nagy a kereslet, mert mindenkinek szüksége van rájuk. Ide tartoznak a háztartásokban használt termékek (például háztartási gépek: hűtőszekrény, porszívó stb.)

Gyakorlatilag az alapvető igények szerinti fogyasztási termékekleegyszerűsítik mindennapi feladatainkat (például az ételkészítést), és segítik életünket normál körülmények között élni. (például egy villanybojler amely melegvizet biztosít).

Luxusjavak

Míg a alapvető fogyasztási cikkek fedezik a létszükségleti igényeket, a luxustermékek bizonyos vágyakra reagálnak, és rávilágítanak a fogyasztó egy bizonyos társadalmi osztályhoz való tartozására. A prémium termékek kiváló minőségükkel tűnnek ki – mint a felhasznált anyagok, mint a tartósság, a dizájn stb.

Miért érdemes réstermékeket értékesíteni online?

Mit jelent a "niche" azaz réstermék?

A Niche a fogyasztók azon kategóriáját határozza meg, akiknek közös érdeklődési köre, preferenciái,  vannak. Így a niche termékek konkrétan reagálnak bizonyos igényekre vagy elképzelésekre. Például a fenntartható anyagokból készült sportruházat olyan emberek számára alkalmas, akik sportolnak, és érdeklődnek a vásárlásaik környezetre gyakorolt hatásai iránt.

A bioélelmiszerek azokat a fogyasztókat célozzák meg, akik hajlandóak magasabb összeget fizetni azért, hogy csak természetes és egészséges, ökológiai forrásból származó ételek kerüljenek az asztalukra.

A niche-termék értékesítésének előnyei

 • Bár kevesebben vannak, mint az alapvetó fogyasztási cikkekiránt érdeklődők, a vásárlók hűségesek. Miután vásárolnak Öntől, és elégedettek a tapasztalatukkal, visszatérnek.
 • A réstermékek piaca kevésbé versenyképes, mint a kötelező termékek piaca. Így a fogyasztók kevesebb választási lehetőséggel rendelkeznek, emiatt könnyebben maradnak lojálisak.
 • A niche-termékek jövedelmezőbbek, a hűséges vásárlók nagy számának köszönhetően akik hajlandóak nagyobb összegeket befektetni az őket érintő termékekbe.
 • A niche termékek sokkal nagyobb láthatóságot élveznek. A résmárkák, mivel kevesebben vannak a piacon, könnyebben kitűnnek.

Következtetés

Tehát ahhoz, hogy felfedezzük, melyek a legkelendőbb termékek az interneten, és egy nyereséges vállalkozás stratégiáját építsük fel, sokat kell kutatnia és jegyzetelnie, hogy olyan ötleteket találjon, amelyeket jövőbeli vállalkozásában kamatoztatni tud. Sok sikert!

(És miután elindította vállalkozását, ne felejtse el listázni termékeit a legnépszerűbb piacterekre. Az easySales csak néhány kattintásnyira van!)

Szeretne új értékesítési csatornákat tesztelni, és 10-szer gyorsabban feldolgozni a rendeléseket?

Ha segítségre van szüksége a népszerű romániai piactereken történő egyszerűsített értékesítéshez és az e-kereskedelmi tevékenységének automatikus kezeléséhez, mi, az easySales csapata csak egy kattintásnyira vagyunk.

Hozzon létre ingyenes fiókot az easy-Sales.com platformon, és tanuljon meg automatizálni a hatékonyabb működés érdekében.