Orvostechnikai cégek figyelmébe ajánljuk – folytatódnak a PRRC képzések

Elsősorban orvostechnikai cégek számára lehet hasznos információ, hogy az idén is folytatódnak az Óbudai Egyetem PRRC képzései.

Az MDR/IVDR EU rendeletek szigorúan szabályozzák az orvostechnikai cégek működését napjainkban.
Az orvostechnológiai eszközöket-és berendezéseket gyártó, forgalmazó, ill. felhasználó cégekre 2021. májusától a jelenleginél sokkal szigorúbb jogszabályrendszer vonatkozik, a rendelkezések erőteljesen közelítenek a gyógyszerpiacot szabályozó feltételekhez.
A szervezeten belül kell legyen legalább egy kijelölt felelős személy (“person responsible for regulatory compliance” – PRRC), akinek feladata a szabályoknak való megfelelés biztosítása, és igazoltan rendelkeznie kell a szükséges képesítéssel orvostechnikai eszközök területén.


A képzésben nyújt segítséget az Óbudai Egyetem februárban induló, diplomát adó, online, munka mellett elvégezhető kurzusa.
Egy PRRC feladatai sokrétűek és munkájához számos területet kell szakértőként ismernie. A négy féléves képzést olyan vállalatok, intézmények  és szervezetek támogatják szakértői tudással, mint a SAASCO Kft., CE Certiso Kft. EMKI-Cert Kft., OGYEI, EGIS Zrt., Richter Gedeon Nyrt., Pharma Patent Kft., Pernix  Pharma  Kft. Mediklaszter, 77 Elektronika, Medicor Elektronika Zrt., 3DHistech Kft., Hand-in-Scan Kft. és GS1 Magyarország Zrt.

Képzés neve: Orvostechnikai eszközgyártási és -forgalmazási minőség és megfelelőség biztosítási szakember / szakmérnök" online képzés

Jelentkezési határidő: 2023. február 15.
Link a jelentkezéshez: 
https://nik.uni-obuda.hu/oefm