Az EBSI szerepe a határon átnyúló dokumentum-hitelesítési folyamatban

Elkészült a magyarországi szereplők számára az az összefoglaló, amelyben részletesen bemutatásra kerül, hogy a dokumentumok hitelesítésének folyamatát hogyan fogják tudni támogatni az EBSI partnerek által létrehozott use-casek.

A dokumentum elsősorban a diplomára koncentrál, mint a talán leginkább megfogható felhasználási területre, de kiemelendő, hogy dokumentumok hitelesítéséhez szükség van és előfeltétel a digitális self-sovereign identity.

A dokumentum elérhető minden érdeklődő számára publikusan is, letölthető itt.

Az EBSI a közszolgáltatások digitális infrastruktúrája, amely az Európai Bizottság és az Európai Blokklánc Partnerségbe tömörült uniós tagállamok közös törekvésének jelenleg is fejlődő eredménye. 

Az EBSI jelentős előnyöket kínál az uniós polgárok-, a vállalkozások- és a hatóságok számára is azáltal, hogy egyaránt támogatja a határokon átnyúló és helyi alkalmazásokat. A digitális diploma (oklevél, tanúsítvány) az EBSI által támogatott egyik első alkalmazás.Uniós polgárok általi jövőbeni használatához nem kisebb remény fűződik, minthogy az oktatás során megszerzett hatósági bizonyítványok a jogosult számára bárhol és bármikor elérhetővé válnak digitális formában, méghozzá a papír alapú oklevelek közokirati hitelességébe vetett bizalom szintjét az egész Európai Unió területén garantálva a munkáltatók és a kibocsájtótól eltérő intézmények számára.