Igényeljen LEI kódot is a GS1 Magyarországtól!

A GS1 Magyarország nemcsak a jól ismert vonalkód- és azonosítási szabványai révén jár élen, hanem a LEI kód (Globális Jogalany-azonosító) igénylések kiosztásában is piacvezető hazánkban. Társaságunk már 2017 óta nyújt szakértői támogatást az érintett vállalatoknak és szervezeteknek a LEI kód gyors, biztonságos és zökkenőmentes beszerzésében.

Miben segít a LEI kód kapcsán a GS1 Magyarország?

Szakértő támogatás a LEI azonosító igényléséhez.

Magyar nyelvű regisztrációs weboldal, űrlapok, útmutatók és ügyfélszolgálatos kollégák, akik lépésről lépésre segítenek a LEI kód regisztráció folyamatában, ha elakadna vagy kérdése volna.

Áthozatal: Ha már rendelkezik LEI azonosítóval, segítünk annak áthozatalában a GS1-hez, dupla költség nélkül.

Új igénylők számára segítséget nyújtunk mind az egyedi, mind a csoportos igénylésben.

Mi a LEI kód, vagy más néven Globális jogalany-azonosító?

A LEI azonosító egy 20 karakteres, globális jogalany-azonosító, ami 2014 óta uniós előírás szerint segít azonosítani a pénzügyi piac szereplőit. Célja a tranzakciók biztonságának és átláthatóságának növelése, összetéveszthetetlenül azonosítva a pénzügyi piacokon aktív vállalkozásokat.

Kinek van szüksége LEI kódra?

2018 január 3-tól minden olyan vállalkozásnak szüksége van LEI kódra, amely az európai pénzügyi piacokon értékpapírokkal vagy származtatott eszközökkel kíván kereskedni. A MiFID II irányelv és az EMIR rendelet előírásai a globális pénzügyi piac átláthatóságát és stabilitását célozzák, amihez a LEI kód egy fontos eszköz. Egyszerűen fogalmazva, ha vállalatként kereskedni szeretne értékpapírokkal, szüksége lesz egy Globális Jogalany-azonosítóra.

Kiknek kötelező a LEI kód?

A bankok, biztosítók, befektetési alapok és vállalkozások mellett minden olyan szervezetnek kötelező, amely az EU 2014-es rendelete (EMIR) alapján adatjelentési kötelezettséggel bír.
A 2018-as rendeletmódosítások nyomán a LEI igénylők köre kibővült, és például az értékpapír-ügyletekkel foglalkozó vállalatoknak is rendelkezniük kell ilyen azonosítóval.

Az SFTR rendelet 2020 óta további jelentési kötelezettségeket ír elő az értékpapír-finanszírozási ügyletekben érintett vállalkozások számára, beleértve a LEI azonosító jelentését. A jelentési kötelezettség teljesítéséhez elengedhetetlen, hogy a LEI kódok érvényesek és aktívak legyenek.

Ne habozzon, forduljon hozzánk és regisztrálja valamint tartsa nyilván LEI kódját a GS1 Magyarországnál!