Megjelent a GS1 globális nyomonkövetési esettanulmány-gyűjteménye

A Traceability Reference Book az első olyan esettanulmány-gyűjtemény, melyben a világ minden tájáról érkező, a GS1 szabványok közreműködésével megvalósított sikertörténetek kerülnek bemutatásra. Nagy örömünkre szolgál, hogy a nemzetközi körképben egy hazai esettanulmánnyal, a Hungast csoport eredményes szabványbevezetésével is találkozhatnak az érdeklődők.

A Traceability Reference Book segítségével mélyebb betekintést nyerhetnek az érdeklődők azokba a folyamatokba, melyekben a GS1 szabványok elősegítik a hatékony nyomon követést a legkülönbözőbb szektorok és iparágak ellátási láncaiban.

A sikersztorik rámutatnak a GS1 szabványok bevonásával elért valós értékekre, függetlenül attól, hogy az egyes cégeknek ez milyen mértékű beruházással járt.

Az esettanulmányok azt is bemutatják, hogyan érdemes technológiai oldalról megközelítve kiválasztani az alkalmazásba kerülő szabványmegoldásokat, hogy azok megfeleljenek az egyes vállalkozások adatmegosztási igényeinek és a lehető legtöbb előny legyen elérhető általuk.

Töltse le az angol nyelvű esettanulmány-gyűjteményt most! (katt IDE vagy a képre)


Külön büszkeséggel tölti el a GS1 Magyarország szakembereit, hogy rögtön az első nemzetközi sikertörténet-gyűjteményben egy magyar megoldás is helyet kapott

A Hungast csoport 2015-ben fordult a GS1 Magyarországhoz, hogy szakmai segítséget kérjen egy, a globális GS1 szabványokra épülő nyomonkövetési rendszer kidolgozásában a közétkeztetéssel foglalkozó vállalkozás számára.

A fejlesztéssel a Hungast csoport a hazai jogszabályalkotók által kidolgozott 37/2014 (IV.30) rendeletnek szeretett volna megfelelni (mely megköveteli a diétás ételek biztosítását azon közétkeztető vállalatoktól, melyek egészségügyi intézményeknek és iskoláknak szállítanak), de egyben a fogyasztóit is jobban szerette volna kiszolgálni.

A GS1 szabványmegoldások bevezetését követően minden újrafelhasználható diétás dobozon kétdimenziós DatMatrix kód került elhelyezésre, mely egyedi módon azonosította a diétás ételt, az intézményt, ahova szállították és magát a fogyasztó típusát is (pl. gluténérzékeny páciens).

A GS1 Datamatrix kódok szkennelésével a Hungast csoport a lehető leggyorsabban fér hozzá olyan valós idejű adatokhoz, melyek hozzájárultak a főzési, előkészítési és logisztikai folyamataik hatékonyságának jelentős növeléséhez, miközben a jogszabályi előírást is könnyedén teljesítik.

A Hungast csoport esettanulmányát hamarosan magyar nyelven tesszük elérhetővé Esettanulmány platformunkon, ahol addig is számos nemzetközi esetpéldát olvashatnak magyar nyelven.

Tovább az Esettanulmány platformra