A hongkongi PARKnSHOP sikeresen bevezette a Verified by GS1-t

A manuális, egyszerre egy GS1 GTIN ellenőrzést lehetővé tévő gyakorlatot a Verified by GS1 segítségével tömegesen, automatizált módon végrehajtható rendszerre váltva a PARKnSHOP a termékek belistázásával töltött időt jelentősen csökkentette.

A PARKnSHOP Hongkong vezető szupermarketlánca, egyike az ország legmegbízhatóbb márkáinak. Az A.S. Watson Group részeként a PARKnSHOP 260 fizikai boltot üzemeltet Hongkongban és Makaóban, valamint e-kereskedelme is virágzik.


„Termékek széles választékát kínáljuk online és fizikai üzleteinkben is”, magyarázza Garrick Chan, a PARKnSHOP ellátási lánc igazgatója, „illetve rendszeresen frissítjük termékválasztékunkat annak érdekében, hogy a fogyasztóink érdeklődését fenntartsuk.”

A PARKnSHOP hisz a GS1 GTIN-ben és tisztában van azzal, mennyire hatékony a GS1 szabványrendszere. A vállalat régóta kijelölt ellenőrzőpontjai biztosítják, hogy minden egyes termék GS1 GTIN-je a belistázás előtt ellenőrzésre kerüljön.

Évekig a PARKnSHOP személyzete minden egyes GS1 GTIN-t egyenként, manuálisan ellenőrzött, ami egy nyilvánvalóan időigényes és nem hatékony módszer, valamint jelentősen korlátozza azt a GS1 GTIN mennyiséget, amelyet egy nap alatt ellenőrizni lehet.

2021 februárjában, amikor a GS1 Hongkong bemutatta a Verified by GS1-t a PARKnSHOP-nak, a kereskedő érdeklődését azonnal felkeltette: „Alig vártuk, hogy megragadhassuk a lehetőséget, amellyel üzleti folyamatainkat javíthatjuk”, mondta Garrick Chan.

Az előnyök hamar láthatóvá válnak

A PARKnSHOP GS1 GTIN-eket ellenőrző folyamatai tömeges árucikkek esetén is csupán órákat vesznek igénybe a korábbi napok helyett. „Néhány hónappal a Verified by GS1 bevezetését követően”, mondja Garrick Chan, „harmonizálni tudtuk a termék-belistázási folyamatainkat.

A rendszerből nagy mennyiségű vonalkódot tudunk lekérdezni és azonnal ellenőrizhetjük az összes terméket - egyetlen lépésben, tekintet nélkül a GS1 GTIN-ek számára.”

A Verified by GS1-nak köszönhetően a PARKnSHOP így erőforrásait más feladatokra és projektekre fordíthatja, ezzel is még több értéket nyújtva az üzletnek. Ezzel az olyan akadályozó tényezők is elhárulnak, amelyekkel korábban a nagy mennyiségű termékek belistázásakor szembesültek.


Ha kíváncsi a Verified by GS1 rendszerrel elérhető további előnyökre, látogasson el a weboldalunkra:
https://gs1hu.org/iparagi-megoldasok/esettanulmanyok

Olvasson további érdekes és hasznos eseteket Esettanulmány platformunkon!

Tovább az Esttanulmányokhoz