ECR Platform előkészítő workshopot tartott a GS1 Magyarország

AA GS1 Magyarország, csatlakozva a globális ECR Community-hez, Magyarországon ECR Platform néven semleges együttműködési felületet kíván létrehozni a kereskedelmi iparág képviselői számára a jó gyakorlatok megismerése és közös szakmai döntések elősegítése érdekében. A GS1 Magyarország célja, hogy a tagok aktív közreműködésével az iparág képviselőit egységesen érintő problémákra közös megoldások jöjjenek létre együttes erővel.


A globális GS1 szervezet szakértői több országban is koordinátorai a helyi ECR Platformnak, ezért is döntött úgy a GS1 Magyarország, hogy a magyar GS1 Felhasználói kört megszólítva kezdeményezi a hazai ECR Platform újjáélesztését.

Az előkészítő workshop célja a hazai ECR Platform ismételt elindításához és jövőbeli működéséhez a szükséges és elengedhetetlen keretrendszer meghatározása, a résztvevők hasznos gondolatainak és gyakorlati javaslatainak összegyűjtése volt.

Az első hazai workshop keretében az ECR Ausztria, az ECR Németország, az ECR Csehország és Szlovákia, az ECR Olaszország és az ECR Lengyelország koordinátorai jelentkeztek be, hogy rövid áttekintést adjanak a saját helyi ECR Platformjuk működéséről.

A nemzetközi körképet követően az ECR Platform előkészítő workshopon résztvevők segítségével összegyűjtésre kerültek az aktuális legfontosabb kérdések, illetve azok a fókuszterületek, amelyek jelenleg a hazai közösség számára aktuálisan meghatározók, nyomon követendők. Ezen túl említésre kerültek azok a megoldások és technológiák, melyek hazai alkalmazása, bevezetése a közösség számára elsődleges. Szóba került többek között az adatok, a kommunikáció és az egyes folyamatok minél magasabb fokú digitalizációja, az egységes adatbankok kérdése, a folyamatok szabványos alapokra helyezése.

A workshop résztvevői foglalkoztak az ECR Platform működésének keretrendszerével is és számos hasznos ötlettel, tanáccsal segítették a GS1 Magyarország kollégáit.

Ezúton is köszönjük az ECR Platform előkészítő workshop résztvevőinek, hogy pozitív hozzáállással, aktívan és gyakorlatias megközelítéssel, nem utolsó sorban nyitottsággal vettek részt ezen az első megbeszélésen! Reményeink szerint hamarosan ebben a szellemben folytatjuk a munkát a megalakult ECR Platform keretében.
Tudjon meg többet az ECR Platform kezdeményezésről és csatlakozzon a közösséghez: https://gs1hu.org/ecr-platform

A platformhoz történő csatlakozás önkéntes, és a csatlakozóktól anyagi hozzájárulást nem igényel.

Tervezett alakuló ülés: 2023. november

Ha kérdése van keresse kollégánkat az ecr@gs1hu.org e-mail címen.