Újabb előírásra kell felkészülnie az alkoholos italok iparágának

Vegyen részt a GS1 in Europe webinárján (angol nyelvű), melyen segítséget nyújtunk a szeszesital gyártásban és forgalmazásban érintett iparági szereplőknek, hogy fel tudjanak készülni a fogyasztók EU által előírt, teljes körű tájékoztatására az italok összetevőivel kapcsolatosanRegisztráljon most a június 22-i online webinarra!


Az alkoholos italokat gyártó és forgalmazó szektornak fel kell készülnie a fogyasztók tájékoztatására az alkoholtartalmú italok összetevőiről, tápanyagtartalmáról és allergénjeiről 2021/2117 EU rendelet szerint (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32021R2117), melynek alapján az előírásoknak már 2023. december 8-tól meg kell tudni felelni.

A GS1 in Europe - a GS1 szabványszervezetek európai szövetsége - webináriumot szervez, hogy tájékoztassa az érintetteket arról, hogyan készülhetnek fel az iparágat érintő új rendeletnek történő megfelelésre.

A webinárium napirendje a következő:

  • Tájékoztatás a borok és szeszes italok gyártóit, forgalmazóit érintő közelgő (ön)szabályozási elvárásról
  • Milyen adatokat kell elérhetővé tenni a fogyasztók tájékoztatása érdekében Európa-szerte
  • Hogyan használhatják a vállalatok a GS1 szabványokat (azonosítókat) és megoldásokat (GS1 Digital Link) adataik megosztására
  • Tájékoztatás a GS1 tagszervezetek és megoldásszolgáltatók által kínált aktuális megoldásokról
  • Európai együttműködési platform létrehozása az alkoholtartalmú italok ágazata számára

Az esemény a márkatulajdonosoknak (borok, ízesített borok és szeszes italok), a kiskereskedőknek, a megoldásszolgáltatóknak, és az iparági szövetségeknek szól. 

A webinar ingyenes, de a regisztráció kötelező.

Kérjük a regisztrációhoz kattintson IDE!