A GS1 szabványokról tanulhatnak már a középiskolások is

Új szakkönyv került a Műszaki Kiadó kínálatába, melyben a szerző a GS1 szakértőinek bevonásával külön fejezetet szentelt a szabványos azonosítás, a vonalkódok, a kétdimenziós kódok és az RFID technológia bemutatásának. A Raktározási folyamatok 1. című tankönyv legfrissebb kiadása többek között a közlekedési- és szállítmányozási szakterületű középiskolák képzésében kap nagy szerepet.

A Raktározási folyamatok 1. című tankönyv a raktározás elméleti alapjait mutatja be, fogalmakat, lényeges folyamatokat, szabályszerűségeket ismertet. A szakma múltjával is foglalkozik, miközben a folyamatos technológiai fejlődést figyelembe véve a jelen és a jövő kontextusába helyezi.

A könyv rengeteg ábrát, képet tartalmaz, melyek segítségével könnyebben sajátítható el a raktározás gyakran összetett, pontosságot és koncentrációt igénylő folyamata. Az általános ismereteken túl a könyv külön figyelmet szentel a speciális termékcsoportok tárolásának, mint a gyógyszerek és vegyi anyagok, hiszen ezek a termékek az átlagosnál nagyobb kockázatot rejtenek magukban. A könyv elméleti tudásanyaga a példák, feladatok segítségél könnyen átültethető a gyakorlatba.

A szakkönyv szabványos azonosításról, vonalkódokról, kétdimenziós (2D) kódokról és RFID technológiáról szóló fejezetének összeállításában a GS1 szakértői is részt vettek.

A tankönyv elérhető a Műszaki Kiadó készletében:

https://www.muszakikiado.hu/kiadvany/raktarozasi-folyamatok-1/