Ugrásszerűen nő a fenntartható termékek iránti kereslet

Tovább gazdagítja karbonsemleges választékát a Lidl: A Lidl időszakos textiltermék palettájában olyan női- és gyermekruhákat kínál, melyek nemcsak karbonsemlegesek, hanem tanúsítottan fenntarthatóak is. Az áruházlánc kiemelt hangsúlyt helyez a felelős választék kialakítására, hiszen egyre népszerűbb a vásárlók körében ez a termékkör.

Tovább bővíti karbonsemleges kínálatát az egyik legnagyobb diszkontlánc

A Lidl időszakos textiltermék palettájában olyan női- és gyermekruhákat kínál, melyek nemcsak karbonsemlegesek, hanem tanúsítottan fenntarthatóak is. Az áruházlánc kiemelt hangsúlyt helyez a felelős választék kialakítására, hiszen egyre népszerűbb a vásárlók körében ez a termékkör. Az értékesített fenntartható termékek aránya 2021-ben 81 %-kal nőtt 2020-hoz képest az áruházlánc saját márkás szortimentjét tekintve.


A felelős vásárlói döntések fontos szerepet játszanak a negatív környezeti hatások csökkentésében 

A Lidl számos intézkedést hoz annak érdekében, hogy vásárlói minél több fenntarthatósági kritérium szerint és minél szélesebb kínálatból választhassanak a boltok polcairól.  Olyan termékeket vezet be, melyek előállítása és gyártása is tanúsítottan megfelel a fenntarthatósági szempontoknak. Emellett több termék csomagolása újrahasznosítható és 100 %-ban újrahasznosított műanyagból is készül. Nemzetközi klímavédelmi projektek teszik lehetővé, hogy e termékek gyártása, szállítása és ártalmatlanítása során keletkező kibocsátások semlegesítésre kerüljenek. A vállalat folyamatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogy hogyan lehet hosszú távon elkerülni, csökkenteni vagy ellentételezni a szén-dioxid-kibocsátást az ellátási láncban, és így fokozatosan további karbonsemleges termékeket kínálni az egyre tudatosabb vásárlóinak.

A fenntartható alapanyagból készült termékválaszték szélesítésével a kereskedők támogatják a fogyasztóikat abban, hogy vásárlásaik során felelősen járhassanak el és választásaikkal aktívabban járulhassanak hozzá a környezetvédelemhez, saját ökológiai lábnyomuk mérsékléséhez.

Termékfejlesztések során a Lidl új, nemzetközi nyersanyag-stratégiáját követik, mely a kritikusnak minősített nyersanyagok – úgy, mint a halak, kávé, kakaó, magvak, zöldségek és gyümölcsök, pálma(mag)olaj, rizs, szója, tea, virágok és növények, cellulóz és pamut – esetében konkrét célokat és intézkedéseket határoz meg annak érdekében, hogy beszerzésük még fenntarthatóbb legyen. Azért, hogy a vásárlók minél könnyebben meghozhassák tudatos döntéseiket a klímavédelem érdekében, a kereskedők külön jelölésekkel láthatják el a csomagoláson a karbonsemleges termékeket.


Ismerje meg a Magyar Lean & Green Programot: 100% együttműködés a 0% emisszióért

Mit kínál a Lean & Green Program Önnek?

  • 5 csillagot a zéró kibocsátásért: A Lean & Green egy olyan utat mutat, amely a zéró emisszióhoz vezet a logisztikai folyamatokban. A vállalkozások minden meghatározott és eredményes CO-csökkentési intézkedésért Lean & Green csillagokat, vagyis elismerést kapnak.
  • Eszközöket: A Lean analitiX szoftvert, amely az első számú módszer a CO-hatékonyság mérésére a logisztikában. A Lean & Green Off-Road kezdeményezést, amelynek keretében a régiókon átnyúló vállalkozások számára felkutatja az egyesített nemzetközi szállítási folyosók fejlesztésének lehetőségeit.
  • Legjobb gyakorlatokat: A logisztikai folyamatokban a bevált módszerek alapján eszközölt változtatások akár 10-20%-os emisszió-csökkentést is eredményezhetnek. A legsikeresebb történetek megosztásával ösztönzi a vállalkozásokat
  • Lean & Green közösséget: Európa-szerte 500-nál is több azoknak a csatlakozott vállalkozásoknak a száma, melyek már valós emissziócsökkentési eredményeket értek el. A Lean & Green célja, hogy a fenntartható logisztika vezető közösségévé váljon Európában.

Tudjon meg többet a Holland Királyság Nagykövetsége, az MLBKT és a GS1 Magyarország által koordinált hazai Lean & Green Programról, és csatlakozzon, hogy naprakész legyen a fenntarthatóságban! https://gs1hu.org/lean-and-green

Forrás:

https://storeinsider.hu/cikk/ugrasszeruen-nott-a-lidl-fenntarthato-termekei-iranti-kereslet