A digitalizáció a fenntarthatóság és a stabil jövő útja

A 3. Digitális kihívások, digitális válaszok online konferencia keretében a digitalizációs stratégiák és megoldások leghatékonyabb útjait mutatjuk be szakértő előadóink segítségével az ellátási láncok minden szereplőjének hasznos ötleteket adva a fenntartható fejlődéshez és a stabil jövő megalapozásához. 

A digitalizáció ma már nem csak elengedhetetlen, hanem minden bizonnyal a fennmaradás és előre menekülés egyik kikerülhetetlen eszköze. Az elmúlt évek eseményei minden vállalkozást az online világ felé tereltek és ezen a téren egyre bővül a digitalizációs paletta, amit érdemes minden vállalkozásnak kiaknáznia.

Ízelítő a teljes ellátási láncot felölelő témáinkból:

A fogyasztói prioritások minden korábbinál erőteljesebben változnak a jelen körülmények között: elég csak a Covid utóhatásaira, a háború miatt megnövekedett inflációra, az elszabaduló energia és élelmiszerárakra gondolnunk. De mit gondol és tesz a fogyasztó? Erről mesél majd Kurucz Péter, a NielsenIQ kereskedelmi kapcsolatok igazgatója

Az EU egyre csak szigorít és újabb ötletekkel áll elő az európai fogyasztók védelmének és az árucikkek megbízhatóságának biztosítása érdekében. Aktuális téma az európai Digitális Termékútlevél (Digital Product Passport) melynek részleteit, a gyártók és kereskedők kötelességeit éppen most dolgozzák ki. Francesca Poggiali a GS1 globális szervezet európai közpolitikáért felelős vezetője ismerteti a részleteket.

Hogyan működik a Zero Waste alapú gyártás és hogyan tud tovább fejlődni egy hazai kisvállalkozás a fenntarthatóság és digitalizáció rögös útján? A Grapoila tulajdonos-ügyvezetője, Pinczés Marianna mesél saját mindennapjaikról és tapasztalataikról.

Napjainkban akkor tud egy vállalat tartós piaci sikereket elérni, ha nyomon követi a gazdasági történéseket, a technológia folyamatos fejlődését, a digitalizációt, a globalizációt. Nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, figyeli a környezete alkalmazkodását a világjárvány alakulásához, valamint a versenytársai lépéseire is megfelelően reagál. Mit jelent ez a gyakorlatban? Boldizsár Adrienn, a Neumann János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai Kar tudományos munkatársa számol be kutatásainak eredményeiről.

Elérkezett a 2D kódok ideje! A hagyományos pénztári EAN vonalkódok a termékeken az elmúlt majdnem 50 évben már bizonyítottak, így itt az idő, hogy teret adjanak a 2D kódoknak. Mindezt azért, mert a vásárlók, a hatóság és maga az üzleti szereplők, legyenek azok gyártók vagy kereskedők, csak profitálhatnak belőle. Milyen előnyöket nyújt az új vonalkódok használata, és hogyan tud ez a gyakorlatban megvalósulni, erről szól Krázli Zoltán a GS1 Magyarország szektormenedzsment igazgatójának előadása.

Fentieken túl több oldalról is bemutatásra kerülnek a fenntarthatóság lehetséges stratégiái és első lépései, valamint az e-kereskedelmi áruk adómentességének megszűnése utáni első év tapasztalatai a vámhatóság szemszögéből, nem utolsó sorban a szabványos megoldások egyre nagyobb szerepe a digitalizációs törekvések kapcsán.

REGISZTRÁLOK A KONFERENCIÁRA

Ismerje meg a digitalizáció lehetséges útjait, alakítsa ki saját digitalizációs stratégiáját velünk!

A konferencia időpontja: 2022. november 10. 9:00-15:30

Online platform: Microsoft Teams

Regisztráljon a 3. Digitális kihívások, digitális válaszok online konferenciára és hallgassa meg szakértő előadóinkat, akik az ellátás lánc mentén érintett szereplők mindegyikének szolgálnak új és hasznos információkkal saját digitalizációs stratégiájuk megtervezéséhez.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletes program és regisztráció