Bemutatkozik a Magyar Lean & Green Program új tagja: a HELL ENERGY

A közel két évtizedes múltra visszatekintő HELL ENERGY a világ egyik leggyorsabban fejlődő FMCG márkája, amit sikere és robbanásszerűen bővülő export piaca is bizonyít. A 100 százalékban magyar brand 2006-ban született és 2010-re Magyarországon piacvezető lett, a nemzetközi piacon pedig – mára több mint 50 országba exportál – meghatározó szereplővé vált. 


A HELL ENERGY a szektorban egyedüliként mondhatja el magáról, hogy több országban is piacvezető, erős márkával, saját tulajdonú modern töltőüzemmel és alumínium italdobozgyárral rendelkezik, ami páratlan stratégiai pozíciót jelent globális szinten is.

A cég életében a fenntarthatóság működésének egyik fontos alappillére, melynek egyik szép példája, hogy 2021 óta csomagolásmentes vizet is kínál portfoliójában.HELL alumínium italdobozai magas újrahasznosított tartalommal és alacsony karbonlábnyommal rendelkeznek.

2020-ra a teljes termékportfólión (HELL energiaitalok, ICE COFFEE kávék, XIXO szénsavas üdítők és jegesteák, SWISS vitaminitalok) belül már 95% fölött volt ezen végtelenszer újrahasznosítható alumínium dobozok aránya, és ezt az arányt 2025-re 99% fölé kívánja emelni a cég.

Magyarországon elsőként indított visszagyűjtő kampányt, melynek köszönhetően már eddig is több százezer aludobozt sikerült körforgásban tartani. A HELL cégcsoport portfóliójának fenntarthatósági ékköve a csomagolásmentes FloeWater megoldás.

Elnyert díjak: Global Good Awards (2023), Fenntarthatóság Szimbóluma (2022, 2023), Green Brands (2022, 2023), CSR Hungary Díj (2021,2022)


A Holland Nagykövetség, a GS1 Magyarország és az MLBKT, mint a hazai Lean & Green program koordináló szervezetei továbbra is mindenkit buzdítanak a Platform- és Stratégiai Partnerként történő együttműködésre, csatlakozásra, amelyet az érdeklődők online is jelezhetnek a GS1 Magyarország weboldalán: https://gs1hu.org/lean-and-green