Fenntarthatóság a gyógyszeriparban szekció is lesz az idei MLBKT Kongresszuson

Vannak olyan iparágak, amelyek esetében a fenntartható működés megvalósítása különösen fontos szerephez jut, a gyógyszeripar pontosan ilyen. Egy vállalatnak, amelynek tevékenységi köre és küldetése az egészségmegőrzéshez és a gyógyításhoz kapcsolódik, erkölcsi kötelessége és társadalmi felelőssége is, hogy a fenntartható jövő megteremtéséhez minden lehetséges eszközzel, lépéssel hozzájáruljon.


Az egészségvédelmi célokhoz kétségtelenül ez a kérdés is szorosan kapcsolódik. Ugyanakkor nem mehetünk el a tény mellett, hogy a gyógyszeripari szereplők minden tevékenységét – a beszerzéstől a gyártáson át egészen a végfogyasztókhoz történő eljuttatásig és a velük történő kommunikációig – a legszigorúbb előírások határozzák meg.

  • Hogyan járhatunk mégis az élen a fenntartható működés felé vezető úton a szigorú szabályozások közepette?
  • Esetleg ebből a szempontból előnyös is lehet a szabályozott működési környezet?
  • Milyen lépéseket tesznek a hazai piac szereplői, és mik a nemzetközi minták?

A 30. MLBKT Kongresszus október 20-i napján "Fenntarthatóság a gyógyszeriparban" című szekciónk keretében ezekre a kérdésekre is választ kapunk nagyszerű szakmai előadóktól, az iparág neves hazai képviselőitől. Szekcióvezetőként Ballai Orsolya, a Hungaropharma Zrt. beszerzési igazgatója, az MLBKT Gyógyszeripari Tagozatának vezetője vezeti a programot és moderálja a panelbeszélgetést:

  • Karbonmentes logisztika: A Lean&Green program – Krázli Zoltán, igazgató – szektormenedzsment, GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.
  • Fenntarthatósági eredmények az Abacus Medicine Group-nál – Komondi Nóra, környezetvédelmi felelős, Abacus Medicine Hungary Kft.
  • Panelbeszélgetés a gyógyszeripar fenntarthatósági törekvéseiről, és az elért eredményekről
     Résztvevők: Ballai Orsolya (Hungaropharma Zrt.), Hartmann Gábor (Sanofi Aventis Zrt.), Kellner Mária (Béres Gyógyszergyár Zrt.), Komondi Nóra (Abacus Medicine Hungary Kft.), Ádámku Miklós (Richter Gedeon Nyrt.), Krázli Zoltán (GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.)


LETÖLTÖM A TELJES PROGRAMOT 

Találkozzunk október 19-21-e között Siófokon, az év supply chain eseményén!

Tovább a JEGYEKHEZ


Az MLBKT (Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság) azoknak az ellátási lánc menedzsmenttel foglalkozó szakembereknek a közössége, akik hatékony, fenntartható és etikus ellátási láncokat hoznak létre és működtetnek. Döntő fontosságúnak tartják, hogy elősegítsék a tagjaik és a partnereik közötti párbeszédet, interakciót. Vállalatlátogatásokkal,beszélgetésekkel, műhelyekkel segítik a tapasztalatok megosztását. Hisznek benne, hogy a tagjaikban óriási potenciál van – ha összekapcsolódnak,megosztják egymással a jó gyakorlataikat vagy a kudarcaikat, kooperálni kezdenek, akkor megsokszorozzák képességeiket, amivel hatékonyabb vállalati működést tudnak elérni.