Újrahasznosítás szemléletű csomagolás – Packaging design for recycling

A CSAOSZ 2022. június 28-án „Újrahasznosítás szemléletű csomagolástervezés” címmel nemzetközi és hazai előadók részvételével egész napos konferenciát szervez. A konferencia a Csomagolási Világszövetség (WPO), az ECR Közösség és a bécsi Alkalmazott Tudományok Egyeteme együttműködésében készített Packaging design for recycling című útmutatót dolgozza fel.


A konferencia időpontja: 2022. június 28., kedd 9:00-16:00

A konferencia helyszíne: Holiday Inn Hotel, Budaörs, Rubik Ernő utca 2. 

A konferenciát szinkrontolmácsolás mellett hibrid formában tervezik megrendezni.

A tanulmány fontos iránymutatást ad a gyakorló csomagolástervezők számára, mind a csomagolószer-gyártói, mind pedig a csomagolószer-felhasználói oldal szereplőinek.

Ismeretes, hogy az Európai Bizottság kezdeményezésére az utóbbi két évben számos, a csomagolásokkal kapcsolatos környezetvédelmi szigorító intézkedés került bevezetésre. Ezek értelmezésében, az alkalmazók számára érthető formában való bemutatására a CSAOSZ eddig is nagy hangsúlyt fektetett és e konferenciánk is ezt a törekvésünket erősíti.

A konferencia témája nagyon aktuális. Az újrahasznosításnak kiemelt jelentősége van és lesz is a jövőben. Nemcsak a csomagolási hulladékhasznosítási célértékek növekednek radikálisan, nemcsak a hasznosítandó csomagolóanyaghányad emelkedik, hanem az EU irányelvben leírt és a tervezés kiindulópontját jelentő, a csomagolások környezetvédelmi megfelelőségét meghatározó ún. lényegi követelmények is szigorodnak.

A témát minden a csomagolásért felelősséget érző tervezőnek, fejlesztőnek, gazdasági vezetőnek ismernie kell.

A program keretében nem csupán a tanulmány lényegi kivonatát akarjuk a résztvevőkkel megismertetni, hanem segítségül hívtunk több, jól ismert multinacionális csomagolószer-felhasználó, illetve csomagolószer-gyártó vezető képviselőjét is, akik – gondolatébresztési céllal is – beavatnak abba, hogyan, milyen módon, milyen új fejlesztésekkel kívánják megfeleltetni csomagolásaikat, társaságukat a fenntarthatósági követelményeknek.

Már biztos résztvevő a tanulmány készítését vezető Dr. Ernst Krottendorfer úr, továbbá a Nestlé, az Alpla, az Owens-Illinois (O-I Hungary), a Greiner Packaging vezető szakembere, de napról napra gyarapodik a felkérésünket elfogadó társaságok / előadók száma.

A személyes jelenlétű programra a budaörsi Holiday Inn hotelben kerül sor. A Hotel tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, a gépkocsival érkezők számára pedig a parkolási lehetőségek kiválóak.

Az online bekapcsolódásra Zoom platformon lesz lehetőség.

A felvezető előadást Nerida Kelton asszony, a WPO Sustainability terület alelnöke tarja, aki kb. 11 órás időeltolódással, Ausztráliából jelentkezik be.

A konferenciával kapcsolatban további részleteket a programról és a jelentkezési lehetőségről a CSAOSZ weboldalán olvashatnak, amennyiben kérdése merülne fel, a CSAOSZ Titkársága készséggel ad felvilágosítást a 06 1 210 0107, illetve a csaosz@csaosz.hu elérhetőségeken.