IFS audithoz GLN számra van szükségem - mi a teendő?

A GLN szám egy 13 karakterből álló azonosító, mely a GS1 rendszerben a helyek azonosítását biztosítja. Egyik típusa a GLN Szervezetazonosító szám, mely a vállalkozást, mint jogi személyt azonosítja és a vállalkozás székhely címéhez kapcsolódik. A GLN Szervezetazonosító szám felhasználási területei, például az EDI kommunikáció, a kereskedelmi partnereikkel történő kapcsolattartás, vagy akár az IFS audit lebonyolítása, stb.

A GS1 Magyarország Partnerei a szerződéskötés során automatikusan kapnak egy GLN Szervezetazonosítószámot, melyen változtatni, illetve melyből más azonosítószámot képezni tilos. Nem ruházható át másik vállalkozás részére és a vállalkozáson belül nem rendelhető hozzá másik, pl. telephely (gyártási hely) címhez sem.

Az IFS audit során az érintett termék gyártóhelyét kell GLN azonosítószámmal ellátni. Abban az esetben, ha a székhelycím és a gyártási cím nem egyezik meg, akkor a Vállalkozásnak rendelkeznie kell a GS1 által kiadott, érvényes Globális Cégprefix számtartománnyal, melyet Társaságunk szintén biztosítani tud. A Cégprefix segítségével lehetőség lesz a telephelyekre (gyártási helyekre) un. GLN helyazonosító számot képezni. GLN Helyazonosító számokat legegyszerűbben a SzabványMenedzser szoftverünk segítségével lehet képezni, melynek elérhetősége: https://gs1hu.org/szabvanymenedzser

A legenerált helyazonosítót, a hozzá tartozó címadatokkal együtt elérhetővé tesszük a GEPIR cégkeresőben https://gepir.gs1hu.org/, így tudják igazolni az IFS Auditor felé a GLN azonosítók meglétét.

Természetesen lehetőség van a saját GS1 számképző rendszer segítségével is képezni azonosítót, ennek adatait el kell küldeni Társaságunk részére, hogy a GEPIR elérhetőség biztosítva legyen.

Kérjük, hogy feltétlenül győződjenek meg arról, hogy a Vállalkozásuk, pl. a vonalkódos termékazonosítás miatt partnere-e már a GS1 Magyarországnak. Amennyiben igen, akkor rendelkeznek GLN Szervezetazonosítószámmal, (akár Globális cégprefix-el is), mely a www.gs1hu.org honlapunk MyGS1 felületén található Igazolásban érhető el, de feltüntetésre kerül a GS1 licencdíj számlánkon is. A számlánkon szerepel a Kapcsolattartó Kollégájuk neve is, aki segíthet a GLN Szervezetazonosító szám elérésében is.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésük van, kérjük keressék Ügyfélszolgálatunkat az info@gs1hu.org email címen.

Bővebb információ az IFS auditról és a GLN szám szerepéről: https://gs1hu.org/ifs-gln-igenyles