Elismerés az Élelmiszertudományi Intézetnek

CEEPUS Miniszteri Díjban részesült a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézete. Az elismerést a Biology, Biotechnology and Food Sciences: életminőség javítása a közép-európai térségben elnevezésű hálózat tagjaként érdemelte ki az agrárkar szervezeti egysége.

A Biology, Biotechnology and Food Sciences hálózat egyik fő célja a felsőoktatás minőségének javítása a biológia, a biotechnológia, az élelmiszer-feldolgozás és -biztonság, a minőségirányítás, a táplálkozás, valamint a gazdaság és a környezetvédelem területén. Ennek megvalósításához a CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) ösztöndíjprogram révén mobilitásokra, nyelvi és szakmai kurzusokon, valamint nyári egyetemeken való részvételre nyílik lehetőségük az oktatóknak és a hallgatóknak.


„A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi Intézete számára kiemelten fontos, hogy oktatói és hallgatói nemzetközi szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A CEEPUS-program keretében számos külföldi szakember látogatott el karunkra és tartott előadást. A partnerség keretében olyan mobilitásokra, kutatásainkat előmozdító külföldi látogatásokra van lehetőség, amely nagyban serkenti intézményünk hatékonyságát.” - mondta Peles Ferenc, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet egyetemi adjunktusa, a program egyetemi koordinátora.

A hálózat legfőbb erőssége, hogy a szakterületek széles összefogását kínálja, hatékonyan összekapcsolja az alap- és alkalmazott tudományokban tevékenykedő kutatókat és oktatókat. A közép-európai felsőoktatási csereprogram pedig kiemelt figyelmet fordít a kutatási tevékenységek, közös doktori programok támogatására is.


„A partnerség révén több közös oktatási és kutatási projekt körvonalazódik. Szeretnénk a CEEPUS-pályázatban rejlő lehetőségeket jobban megismertetni karunk BSc-, MSc- és PhD-hallgatóival, valamint oktatóinkkal és kutatói munkakörben dolgozó kollégáinkkal, továbbá folytatni a hálózaton belüli külföldi partner intézményekkel a sikeres együttműködést. Az elismerés pozitív visszacsatolás a már elvégzett munkánkkal kapcsolatban és új lendületet ad az előttünk álló feladatokhoz.” - tette hozzá Peles Ferenc.

A Miniszteri Díjat Michael Schedl főtitkár adja át a hálózatok vezető koordinátorainak 2023-ban, a varsói miniszteri konferencián.

Forrás: Sajtóközpont - ÉE

https://hirek.unideb.hu/elismeres-az-elelmiszertudomanyi-intezetnek