Csomagolástervezés újrahasznosításra - a kiadvány már elérhető magyarul

Az ECR Austria „Circular Packaging Design” munkacsoportjának tagjai által összeállított angol nyelvű kiadvány, a Packaging Design For Recycling már elérhető magyar nyelven is a GS1 Magyarország weboldalán. A kiadvány nemzetközi ajánlások gyűjteménye a csomagolások körforgásos szemléletű tervezéséhez.

Az útmutató célja, hogy elősegítse a kiskereskedelem és a fogyasztási cikkeket gyártók tudásfejlesztését, ami által a vállalatok olyan új csomagolástervezési gyakorlatra térhetnek át, amely úgy segíti minimalizálni a csomagolóanyagok környezetre gyakorolt hatását, hogy közben a csomagolás továbbra is megfeleljen eredeti rendeltetési céljainak és még tetszetős is maradjon.

Az EU „Körforgásos gazdaság programcsomagja” jelentősen átformálja a csomagolási környezetet és döntő fontosságú, hogy a kiskereskedők és a gyártók – különösen a több piacon tevékenykedők – továbbra is élenjárjanak ebben. Mivel a kereskedők és a gyártók nyilvánosan is egyre inkább elköteleződnek amellett, hogy az elkövetkező években a műanyag csomagolásaikat jelentősen csökkentsék, ezeknek az ajánlásoknak segíteniük kell az egyeztetések irányát. Ezt egy egyszerű közlekedési lámparendszer színkódjainak használata könnyen érthetővé teszi minden érintett számára.

A változtatások végrehajtása azonban csak teljeskörű együttműködéssel lehetséges, melyben alapvető fontosságú, hogy ne csak egy vállalat, hanem az ellátási lánc valamennyi tagja is partnerként közreműködjön.

Ez az átfogó globális útmutató az ECR Austria, az FH Campus Wien és partnereinek kétéves munkájára és az ECR Austria "Packaging Design for Recycling" és "Sustainability Assessment of Packaging" címen közzétett dokumentumaira épül.

A magyar nyelvű megjelentetést gondozó Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) ezer szállal kötődik az eredeti alkotókhoz, hiszen a WPO magyar tagszervezete, a GS1 Magyarország alapítója és az ECR Hungary létrehozásának is segítője volt, de a fordítás szakmai munkáját magára vállaló Kecskés Katalin is a GS1 Magyarország vezető munkatársa.

Olvassa el a kiadványt és ossza meg másokkal is, akik számára hasznosak lehetnek ezek az ismeretek!