Lean & Green Program

100% együttműködés a 0% emisszióért


Út a fenntartható logisztikához

A Lean & Green szervezetet 2008-ban hozták létre Hollandiában és megalapítása óta bebizonyította, hogy képes hatékony együttműködést kialakítani a logisztikai szektor képviselői között és a partnerei számára valódi iránymutatást adni a kevesebb szennyezéssel járó, fenntarthatóbb jövő érdekében. Nemzetközileg 16 országban 500-nál is több azoknak a csatlakozott vállalkozásoknak a száma, melyek már valós emissziócsökkentési eredményeket értek el.

A Lean & Green program célja, hogy támogassa a résztvevőket abban, hogy öt fázisban csökkentsék CO2 kibocsátásukat a logisztikai, azaz a szállítási és a raktározási folyamataikban, amellyel a Párizsi klímaegyezmény céljainak elérésére törekedhetnek (2050-ig).  Az egyes fázisokban kitűzött, a hatékonyságot növelő és így szén-dioxid kibocsájtást csökkentő célok elérését követően a résztvevő egy-egy Csillagot, a vállalás teljesítését igazoló tanúsítványt és logóhasználati jogot kap az elért eredmény elismeréseként.

A csatlakozást fontolgatja?

Töltse ki jelentkezési űrlapunkat (mellyel érdeklődését jelezheti felénk) most és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Hogyan segítünk?

Nemzetközi jó példák segítségével, illetve az adott vállalat logisztikai tevékenységeinek áttekintésével, mérve a valós kibocsátást és megtervezve a fejlesztési lépéseket, melyek a megtakarítást fogják biztosítani. A megcélzott, illetve elért CO2 csökkenés és a környezetvédelemmel kapcsolatos elköteleződés kommunikációs csatornájaként a vállalati brandépítés mellett, a vállalatok számszerűsített módon tudják kimutatni aktivitásuk eredményét, amely a társadalmi felelősségvállalás kapcsán egyre inkább üzleti értéket is képvisel, a megjelenő jogszabályi előírások teljesítését is biztosítva.

Emellett a részvétel segít a vállalat folyamatainak és erőforrásainak tudatos fejlesztésében, amely kimutatható üzleti előnyökhöz vezet. Ezt támogatja az évenkénti audit is, mely visszacsatolásával a célok biztosabb elérését segíti. Továbbá a csatlakozott partnerek workshopokon és szakmai rendezvényeken számolhatnak be elköteleződésükről, aktivitásukról és eredményeikről.

Töltse le tájékoztató anyagainkat!

Mit kínál a Lean & Green Önnek?

A Lean & Green egy olyan út, amely a zéró emisszióhoz vezet a logisztikai folyamatokban. A vállalkozások minden meghatározott és eredményes széndioxid-csökkentési intézkedésért Lean & Green csillagokat, vagyis díjat kapnak.


• Lean & Green Díj

Minden olyan vállalkozás megkaphatja, amelynek hitelesített stratégiai terve van arra, hogy a következő 5 éven belül hogyan érjen el 20%-os széndioxid kibocsátás-csökkenést.

• Lean & Green ✶ Csillag

Az 5 éven belül elért 20%-os széndioxid kibocsátás-csökkentésért járó díj (elköteleződéssel az 50%-os csökkentés mellett, mint következő lépés).

• 2 Lean & Green ✶ ✶ Csillag

A 3 éven belül elért minimum 10%-os széndioxid kibocsátás-csökkentésért járó díj (elköteleződéssel a 65%-os csökkentés mellett, mint következő lépés).

• 3 Lean & Green ✶ ✶ ✶ Csillag

Személyes cél, minimum 5%-os széndioxid kibocsátás-csökkentés 2 éven belül (elköteleződéssel a 75%-os csökkentés mellett, mint következő lépés).

• 4 Lean & Green ✶ ✶ ✶ ✶ Csillag

Amennyiben évente hitelesíttetve és tanúsítvánnyal alátámasztva a vállalkozás folyamatos és töretlen előrelépést tesz a 0% emissziós szint irányába 2050-re

• 5 Lean & Green ✶ ✶ ✶ ✶ ✶ Csillag

Azon vállalkozások érdemlik ki, amelyek ténylegesen elérik a 0% emissziós szintet 2050-re

A program a csatlakozott vállalatok és a megvalósítást támogató szakmai szervezetek képviselőinek részvételével platformot működtet. A platform keretein belül mindenki aktívan osztja meg egymással tapasztalatait, bevált gyakorlatait és ötleteit. A szakmai tudás mellett, a platform az üzleti kapcsolatok bővítését is biztosítja, a bizalmon alapuló kapcsolatok kiépítése fontos szerepet kap a lehetséges jövőbeni közös együttműködések kialakítása okán.
A logisztikai folyamatokban a bevált módszerek alapján eszközölt változások akár 10-20%-os emisszió-csökkenést is eredményezhetnek. A legsikeresebb történetek megosztásával ösztönzi a vállalkozásokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Lean & Green - az európai kezdeményezés

Tekintse meg a programot bemutató, magyar feliratos videónkat!

A csatlakozást fontolgatja? Töltse ki jelentkezési űrlapunkat és felvesszük Önnel a kapcsolatot!


Miről szól a Magyar Lean & Green Program és miért érdemes csatlakozni?


Hallgassa meg a TrendFM Krázli Zoltán szektormenedzsment igazgatónkkal készült interjúját a Magyar Lean & Green Programról!

A Lean & Green Magyarországon

A hazai Lean & Green program bevezetésén a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. a Holland Királyság Magyar Nagykövetségével és a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társasággal (MLBKT) együttműködésben tevékenykedik.

Töltse le tájékoztató dokumentumainkat: