Black Friday 2022 - hogyan készüljön fel erre az eseményre?

A Black Friday az a nap, amikor a kereskedők merész ajánlatokkal és jelentős árcsökkentésekkel várják a vásárlókat. Az eMag Románia idei Black Friday eseménye valószínűleg november 11-én lesz, készüljön fel rá mielőbb! Partnerünk az easySales – a csapat, mely egy olyan akadálymentes platformot fejleszt, amely segít a népszerű piactereken történő egyszerű értékesítésben - egy cikkel készült a romániai piacon történő értékesítésről. 

Az eMAG Románia szerint 2021-ben a Black Friday-en november 1-14. között 462 online áruház 115 000 eladást regisztrált több mint 6,9 millió euró értékben a 2Performant platformon. Ha csak ezeket a példákat vesszük alapul, nyilvánvaló, hogy a romániai fekete péntek folyamatosan növekszik, ezért érdemes felkészítenie vállalkozását egy ilyen eseményre. Ha aktív az e-kereskedelemben, akkor nagyon jól tudja, hogy az eredmények eléréséhez szükség van egy jól meghatározott értékesítési stratégiára.


Hogyan készítse fel webáruházát a 2022-es Black Friday-re?

Tervezzen időben

Soha nem lehet túl korán elkezdeni a kampánytervezést és előkészítést. Egyes easySales-ügyfelek már 2022 februárjában elkezdtek készülni a fekete péntekre. Íme néhány tipp, amelyet érdemes szem előtt tartani:

Optimalizálja webshopját

Ha figyelembe vesszük a Black Friday eladási előrejelzéseket, akkor nyilvánvaló, hogy a webáruházakban ebben az időszakban forgalomnövekedés lesz tapasztalható. Emiatt elengedhetetlen a szerver erőforrások és a weboldal SEO területének optimalizálása  annak biztosítása érdekében, hogy a felhasználó élvezze a vásárlást és a zökkenőmentes fizetési élményt többféle fizetési lehetőséggel.

Tegyen közzé érdekes cikkeket termékeiről legalább 3 hónappal a Black Friday előtt, hogy a Google indexelje azokat.

A legtöbb online vásárlás közvetlenül mobilról történik. A Netopia Payments jelentése szerint 2021-ben a románok csaknem 57%-a választotta a mobileszközt az online vásárláshoz, míg a végfelhasználók 43%-a az asztali számítógépet. Ugyanakkor a felhasználók még az üzletekben is megnézik mobiltelefonjukat, éppen ezért fontos, hogy weboldala mobilbarát felülettel rendelkezzen.

Állítsa be megfelelően a követőkódokat: Facebook Pixel, Google Analytics, Search Console.

Távolítsa el a készlethiányos termékeket, extra gombokat, termék nélküli kategóriákat, extra kódokat, amelyek megnehezítik az oldalak betöltését.

Állítsa be az élő csevegést és illessze be az élő videocsevegést a Tolstoy alkalmazáson keresztül, valamint gondoskodjon arról, hogy egyértelmű kérdések és válaszok legyenek a rendszerben.

Készítsen szalaghirdetéseket, felugró ablakokat és egyéb grafikákat, hogy tájékoztatni tudja a látogatóit az ajánlatairól.


Ellenőrizze a közösségi média stratégiáit

A közösségi média platformok, így a Facebook és az Instagram már nem kényszerítik a vásárlókat a márka weboldalának elérésére, hanem a teljes vásárlási folyamatról gondoskodnak. Az ügyfelek az alkalmazások elhagyása nélkül fedezhetnek fel és vásárolhatnak termékeket. Érdekes, színes tartalommal növelheti webhelye forgalmát a fekete pénteken. A közösségi média pedig nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjen ügyfeleivel, és megválaszolja a Black Friday ajánlataival kapcsolatos kérdéseiket.

Ütemezze be a Black Friday promóciós bejegyzéseit, használjon Facebook-, Instagram-hirdetéseket, válaszoljon a közösségi médiafiókokon bejövő üzenetekre, integrálja a hashtageket a Black Friday-hez, működjön együtt influencerekkel.

E-mail marketing 

Ha még nem állított be e-mail marketingkampányt, a Black Friday tökéletes alkalom egy ilyen kampány megvalósítására. Győződjön meg róla, hogy van egy e-mail listája a jelenlegi vagy potenciális ügyfelekről, és tájékoztassa őket a közelgő Black Friday ajánlatokról és kedvezményekről. Készítsen listát néhány héttel a Black Friday előtt, és tájékoztassa a feliratkozóit.

Ilyenkor pozitív hatást fejtenek ki a márka által küldött, személyre szabott üzenetek, amelyek egy vásárló által a közelmúltban végrehajtott tényeken alapulnak. Győződjön meg arról, hogy e-mail marketingstratégiája úgy van beállítva, hogy időben küldjön e-maileket vagy SMS-eket, ha a vásárló tétovázik és elhagyja a kosarát.

Felugró ablakokkal is közölheti a korlátozott ajánlatokat a Black Friday napján. Igen, a felugró ablakok bosszantóak lehetnek, de ha a kosárban lévő termékekre vonatkozó kedvezményekkel egészítik ki, csökkenthetik az elhagyási arányt és befolyásolhatják a vásárlás alakulását.

Ösztönözze több termék vásárlására a fogyasztókat. A minimális rendelési küszöb mellett az ingyenes szállítás felajánlása olyan lehetőség, amely arra ösztönözheti az ügyfeleket, hogy tegyenek több terméket a kosarukba, hogy jogosultak legyenek a promócióra, illetve a megfelelő termékek keresztértékesítésére a termékoldalon vagy a fizetés előtt. És ez csaknéhány példa a sok közül, a fontos az, hogy minden lehetőséget kihasználjunk és minnél több terméket értékesítsünk.

Pontosan mikor kell elkezdeni a Black Friday akciók meghirdetését?

A nagyobb kereskedők többsége októberben, a kisebb márkák pedig november elején kezdik akcióikat, de nincs általános szabály. Olyan Black Friday stratégiára van szükség, amely a mobilwebhelyek sebességétől és teljesítményétől az integrált online és offline promóciókig, a szállítási folyamatig és az ügyfelekkel való kommunikációig minden ponton megállja a helyét.

Javasoljuk, hogy szervezzen a nagy kereskedők előtt, hogy a fogyasztók többsége ne merítse ki a költségvetését, és Öntől is vásároljon.

Szervezzen emlékezetes Black Friday-t!

Előfordulhat, hogy egyes vállalkozók nem akarnak részt venni a nagy fekete pénteki eladásokban, különösen, ha luxustermékeik vannak.

Az ügyfelek többsége azonban készen áll a vásárlásra még akkor is, ha a kedvezmény nem kimagasló.

További jótanácsok:

  • Jelentse be, hogy mikor indítja el a Black Friday kampányt – azaz alkalmazzon rövid linket és visszaszámlálót
  • Készítsen külön bejegyzéseket minden egyes kedvezményhez
  • Hirdesse hírlevéllel a feliratkozók körében az eseményt, és mutassa meg, mely termékek lesznek a kampányban
  • Tájékoztassa az embereket a készlet állapotáról, a legkeresettebb termékekről, vagy a leggyakrabban vásárolt termékekről.
  • Extra kedvezményes kódot kínálhat a közösségi média követőinek
  • Készítsen informatív reel videókat a sztártermékeivel az Instagramon.
  • Készítsen történetek arról, ahogyan több száz csomagot készít elő feladásra
  • Készítsen bejegyzéseket és történeteket a speciális termékekről
  • Hirdessen versenyt és nyereményjátékot ajándékokkal melyeket sorsolással oszt szét a rendelők között vagy azok számára, akik ajánlást adnak és osztanak meg a vásárlásaikról a közösségi média csatornákon.
  • Készítsen ún. unboxing-ot: bemutató videókat a kínált termékcsomagokhoz.

Kezdje el listázni most termékeit a legnépszerűbb piacterekre az easySales segítségével, és pillanatok alatt kiemelkedhet a versenytársak közül. Szeretne új értékesítési csatornákat tesztelni, és 10-szer gyorsabban feldolgozni a rendeléseket?

Ha segítségre van szüksége a népszerű romániai piactereken történő egyszerűsített értékesítéshez és az e-kereskedelmi tevékenységének automatikus kezeléséhez, az easySales csapata csak egy kattintásnyira van.

Hozzon létre ingyenes fiókot az easy-Sales.com platformon, és tanuljon meg automatizált módon dolgozni.