Lean & Green workshop a Körforgásos Gazdaság Summit 2022 délutánján

Ne hagyja ki a Magyar Lean & Green Programról szóló workshopunkat, amely Körforgásos Gazdaság Summit program délutánján kerül megrendezésre, 2022. november 24-én 13:30-15:30 között hibrid rendszerben (csatlakozni lehet a Thermal Margitsziget Hotelben vagy online). Az eseményen ismertetjük a Lean & Green Programot, és konkrét gyakorlati tippeket is adunk arra, hogyan csökkenthető hatékonyan egy vállalkozás logisztikai folyamatainak CO2 kibocsájtása úgy, hogy mindez előnyökkel is járjon a cég számára. 

A közlekedés és áruszállítás mint a szén-dioxid-kibocsátások közel egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Ennek megfelelően az Európai Unió egyik legfontosabb célja, hogy 2050-re – 1990-hez képest – 60%-ra csökkentse a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás mértékét.

Ebben is segít Magyar Lean & Green Programunk, melyhez egyre több hazai vállalat csatlakozik, hogy megvalósítsa saját fenntarthatósági stratégiáját.

A workshop tematikája:

13:30 – 13:40 Megnyitó köszöntő – Bodor Tibor, Vezérigazgató, ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe

13:40 – 14:00 Költségcsökkentés és környezetvédelem a logisztikában - Lean&Green Program – Krázli Zoltán, szektormenedzsment igazgató, GS1 Magyarország

14:00 – 14:25 CHEP and Lean & Green: Pioneering regenerative supply chains & COemission reduction in CHEP Hungary – Ema Diószeghyová, Supply Chain CE, Barla-Szabóné Illés Nóra, ügyvezető, CHEP Magyarország Kft.

14:25 – 14:40 Intermodális fuvarozás - megoldás a logisztikai láncok fenntarthatóságára, zöldítésére – Bíró Koppány, főtitkár, MLSZKSZ

14:40 – 14:55 IKEA 2025: Út a károsanyag kibocsátás mentes házhozszállítás felé - A cseh-szlovák-magyar régió fejlődése az elektromobilitás terén – Majdanics Bernadett, logisztikai projektmenedzser, IKEA Lakberendezési Kft.

14:55 – 15:10 Fenntarthatósági szempontok érvényesítése a szállítmányozás beszerzésében - Móritz Péter, beszerzési igazgató, Robert Bosch Elektronika Kft.

15:10 – 15:30 
Kérdések & válaszok, az esemény zárása

A hazai Lean & Green program bevezetésén a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. a Holland Királyság Magyar Nagykövetségével és a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társasággal (MLBKT) együttműködésben tevékenykedik.


Várjuk azokat a hazai és nemzetközi cégeket, szakembereket, befektetés iránt érdeklődő üzletembereket, civil és nonprofit szervezeteket, pályakezdőket és karrierváltókat, aki a zöldiparban élik a jelenüket vagy itt tervezik a jövőjüket.

Ne feledje, a logisztikai területen a környezetvédelemért tett fejlesztések költségei a működési költségek csökkentésével megtérülnek, továbbá egyben jelentős marketing értékkel is bírnak. Használni ki a Lean & Green tagságban rejlő lehetőségeket, legyen részese a Lean & Green zártkörű Platformnak, hogy további ötletekhez juthasson vállalata fejlesztéséhez. 

Az eseményen online módon vagy személyesen vehet részt, mindez ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges:

https://gs1hu.org/lean-and-green-esemeny-regisztracio