A GS1 szervezet

A vonalkód és a mögötte álló szervezet, a GS1 immár fél évszázada segíti szakértelmével a globális kereskedelmet. Nem véletlen, hogy vele kapcsolatban a BBC úgy fogalmazott: „egyike annak az 50 dolognak, ami megalapozta a világgazdaságot”
1973. április 3-án iparági vezetők megállapodást kötöttek, hogy egy egységes szabványt, a vonalkódot alkalmazzák a termékeik azonosítására az akár határokon is átívelő ellátási láncokban.  Létrejött a vonalkód szabványt koordináló szervezet a GS1 és a globális kereskedelem korábbi menete merőben új irányt vett.
A GS1 egy semleges, nonprofit szervezet, amely fejleszti és fenntartja a legszélesebb körben alkalmazott globális szabványokat - köztük a vonalkódot - a hatékony üzleti kommunikáció érdekében.

Feltalálása óta a vonalkód, ez a szerény, de karakteres szimbólum hatalmas utat tett meg és mára már több mint egymilliárd terméken megtalálható.

A fekete-fehér "csíkos" jelkép örökre megváltoztatta a vásárlásaink módját. Bár ránézésre minden vonalkód egyforma, a valódi erő a háttérben rejlik, abban a folyamatban, ahogyan egy egyszerű szkennelés pillanatok alatt összekapcsolja a fizikai terméket a digitális információval, ezzel téve biztonságossá és zökkenőmentessé az ellátási láncokat.

Mi történne a világunkkal a GS1 vonalkódok nélkül?

Nézze meg videónkat, melyben Gyetván Csaba mutatja meg a színfalak mögött a vonalkódok feladatait, hogy hány különböző helyen és milyen módon támogatják a mindennapjainkat ezek a fekete-fehér jelképek!

A termékek értékesítése mindenhol a világon a vonalkóddal és a hozzá tartozó egyedi azonosítószámmal kezdődik.

Mindannyian ismerjük azt a bizonyos „pittyegést” a pénztárnál.

A GS1 vonalkód digitális forradalmat indított el, amely örökre megváltoztatta a világ üzleti tevékenységét. Egy egyszerű szkenneléssel a termék azonosíthatóvá és számítógépes rendszerhez csatlakoztathatóvá vált.

A vállalatoknak – legyenek akár egészen kicsik vagy nemzetközi áruházláncok – vonalkódra van szükségük ahhoz, hogy helyesen azonosítsák és értékesíthessék termékeiket az üzletekben vagy az interneten.

A vonalkóddal rögzített adatok segítenek megoldani az olyan nagy és összetett iparági kihívásokat is, mint például:

  • A megfelelő termék összekapcsolása a megfelelő információval, miközben az áru országokon átívelő utat tesz meg;
  • A megfelelő termék eljuttatása a megfelelő helyre a megfelelő időben, amely egyes termékek vagy például gyógyszerek esetében különösen kritikus;
  • A megfelelő gyógyszer beadásának biztosítása a megfelelő betegnek, az esetleges emberi hibák kiküszöbölésével.
Kezdje el használni a GS1 szabványokat - tovább a vonalkódot 3 lépésben oldalra

Áthidaljuk a fizikai és a digitális világot a fogyasztói élmény és a betegbiztonság javítása érdekében

A fogyasztók, a páciensek, az üzleti partnerek és a piacot szabályozó szervezetek minden eddiginél több és jobb termékadatot követelnek – de az összetett és költséges adatcsere-folyamatok gyakran rossz minőségű adatokhoz vezetnek.

A GS1 lehetővé teszi, hogy szabványmegoldásaival az iparágak jó minőségű adatokat hozzanak létre, tároljanak és osszanak meg egymással, így hatékony, pontos és gyors kommunikációt folytathassanak a digitális világban. 

Mindez a fogyasztók és a páciensek érdekét szolgálja, mert a termékek és ellátási láncok fokozott átláthatósága nagyobb biztonságot és jobb vásárlói élményt eredményez:

• A megbízható termékinformációk mindenki számára könnyebben elérhetővé válnak;
• A keresett termékekre egyszerűbb rátalálni az online világban és vásárláskor biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő terméket rendeltük meg;
• A vállalatok kellemesebb fogyasztói élményt nyújtanak, amellyel elnyerhetik a vásárlók hűségét és bizalmát.

Tudjon meg többet a GS1 szolgáltatásokról ide kattintva!

Az üzleti tevékenység fenntarthatóbban, hatékonyabban és biztonságosabban végezhető, mint korábban

A GS1 szabványok a világ legszélesebb körben használt szabványrendszere.

Azáltal, hogy lehetővé teszik a megbízható minőségű adatok megosztását mindenhol, elmesélik a termékek mögötti történetet – honnan származnak, mit tartalmaznak, és hol jártak az ellátási láncban tett utazásuk során.

Ez pedig megszünteti az üzleti partnerek közötti súrlódásokat, és javítja a teljesítményt és a biztonságot a teljes ellátási láncban.

A GS1 szabványok megkönnyítik bármely iparág legkülönbözőbb méretű vállalkozásainak működését, mert általuk:

  • Az üzleti folyamatok gyorsabban és pontosabban zajlanak;
  • A működési költségek és a hulladéktermelés csökkenthető, az üzleti tevékenység fenntarthatóbb;
  • A fogyasztók és a betegek biztonsága magasabb szinten érhető el.
Ismerje meg a különböző szektoroknak szóló GS1 megoldásokat ide kattintva!

Elősegítjük az iparági érdekelt felek összefogását a vállalkozások előremozdítása érdekében

A GS1 egy semleges, globális együttműködési platform, amely egy asztalhoz ülteti az iparág vezetőit, a kormányt, a szabályozókat, a tudományos köröket és az egyesületeket, hogy szabványokon alapuló megoldásokat dolgozzanak ki az adatcsere kihívásainak kezelésére.

Méretünk és elérésünk – 116 ország helyi tagszervezetei, több mint kétmillió felhasználó vállalat és napi 6 milliárd tranzakció – segítenek biztosítani, hogy szabványaink az üzleti élet közös nyelveként működhessenek az egész világon.

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. a GS1 nemzetközi szervezet kizárólagos magyarországi képviselője, ahol a hazai vállalatok szabványos GS1 azonosító számokat és GS1 vonalkódokat igényelhetnek, kiválthatják szervezetazonosító (GLN) számukat, megismerhetik az azonosítás legújabb technológiáit, és részt vehetnek az azonosítási megoldásokról és módszertanokról szóló képzéseken, szakmai konferenciákon.
A cég elnevezése:

GS1 MAGYARORSZÁG Globális Azonosító és Kommunikációs Rendszereket Működtető Közhasznú Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Rövidített név:

GS1 MAGYARORSZÁG Nonprofit Zrt.

Cím:

H-1139 Budapest, Fáy utca 1/b
H-1388 Budapest, Pf.73


Cégjegyzékszám:

01-10-045991


Adószám:

14300011-2-41

Bankszámlaszám:

Raiffeisen Bank

12001008-01718964-00100001