Magyar kórház először mutatja be sikereit a Globális Egészségügyi konferencián! (elhalasztva)

Frissítés: Sajnálatos módon a koronavírus-terjedés jelenlegi helyzete miatt a szervező GS1 Franciaország és a GS1 Global Office úgy döntött, hogy a konferenciát nem tartják meg 2020. március 24-26. között de fenntartják annak lehetőségét, hogy a konferencia egy későbbi időpontban megtartásra kerülhet.

A 37. Global GS1 Healthcare Conference keretein belül először kapott helyet az előadások sorában egy magyar kórház sikeres GS1 szabványbevezetése. Hallgassa meg élőben az egri Markhot Ferenc Kórház előadását a párizsi konferencián! 

A nemzetközi konferencia keretében az egészségügyi szektor és a kormányzati szervezetek vezetői mutatják be a GS1 szabványok a betegbiztonságot, az ellátási lánc biztonságát és hatékonyságát javító globális erőfeszítéseinek világszintű előrelépéseit.

Kórházi és hatósági szereplőknek a részvétel INGYENES (1.295€ helyett)!

A program rendkívül színes témákat érint. A szervezők a fő fókuszt a kórházi megtakarítások elérésére, a szektort érintő fontosabb jogszabályi változásokra (MDR, IVDR, FMD) és a ráfordítás alapú betegellátásra helyezik.

A háromnapos konferencián gyakorlati előadásokat hallhat a kórházi szabványbevezetésekről és arról, hogy a globális GS1 szabványok milyen konkrét előnyöket jelentenek a szolgáltatóknak és a pácienseknek a kórházi környezetben. Megtudhatja, hogy a termékek nyomon követésével a teljes ellátási lánc mentén hogyan szűrhetők ki a hamis gyógyszerek, hogyan növelhető a páciensek biztonsága és mindemellett hogyan segíthet a nyomon követés a jogszabályi előírásoknak történő megfelelésben. Az előadások hírt adnak az UDI bevezetés legaktuálisabb állásáról világszerte, mint ahogyan más kezdeményezésekről is az orvostechnikai eszközök nyomon követése terén.


A programról röviden

A konferencia interaktív, a prezentációk széles skáláját vonultatja fel plenáris ülések és kisebb szekcióülések keretében. Az elhangzó információk relevánsak és naprakészek, innovatív megoldásokat mutatnak be és bővítik a résztvevők rálátását a szektorra és folyamataira.

A nap közben zajló prezentációkat esti networking vacsora egészíti ki, ahol a résztvevők kötetlenebb formában ismerkedhetnek meg egymással.

A konferencia részeként lehetőség nyílik olyan kórházak látogatására, amelyek már bevezették a GS1 szabványokat. A bemutatókon megtekinthető többek között gyógyszerelő automata, robotokkal működő patika, újrahasználható sebészeti eszközök közvetlen azonosítása és jelölése (lézerrel), illetve egy eszköz sterilizáló központ is.

A konferencia kiemelten hasznos a gyártók, nagykereskedők, betegellátó intézmények és szakmai szervezetek képviselői számára. A hatósági résztvevőknek lehetőségük nyílik más országok hatósági szereplőivel együtt részt venni egy zártkörű kerekasztal beszélgetésen. (ThinkTank az 1. nap végén)

Továbbá örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Magyarország is büszkélkedhet már több kórházi esetpéldával, amelyek közül az idei rendezvényen az egri Markhot Ferenc Kórház implementációját hallgathatjuk meg.


Program kivonat:

 • Kórházak – megtakarítások megvalósítása globális szabványokkal
 • UDI a kórházakban– implementációs esetpéldák
 • Klinikai vizsgálatok és globális szabványok
 • A globális szabványok szerepe a kórházak és a betegek számára
 • Miért fontosak a logisztikai folyamatok a betegbiztonság szempontjából?
 • Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, Eger, Magyarország
 • Vonalkódok - link a termékinformációkhoz
 • Termékadatok: a nyomon követhetőség és hatékonyság alapja
 • Az EU Orvostechnikai eszközökről szóló rendelete
 • FMD implementáció a kórházakban
 • A GS1 szabványokat használó kórházak jövője
 • A digitális beteg
 • Az egyedi egység azonosítása az ápolási ponton való szkennelésért
 • Gyógyszer nyomon követés– globális szabályozási trendek
 • Nyomon követés a kórházakban
 • Ágy melletti szkennelés - kultúra váltás

Regisztráció és program: https://healthcare-event.gs1.org/

Segítségért és további információért keresse bizalommal Suppán Anna egészségügyi szakértőt a GS1 Magyarországtól (suppan@gs1hu.org)!