Bemutatkozik a Magyar Lean & Green program új tagja: a Climate Action Kft.

A Climate Action Kft. környezetvédelmi tanácsadással- és kutatással foglalkozó vállalat, szakértői átlátható- és gyakorlatias tanácsadással támogatják ügyfeleiket abban, hogy hogyan lehet elindulni- és fejlődni a karbonsemleges működés útján. 


A Climate Action Kft. bemutatkozója:

A Climate Action Kft. 2020. áprilisa óta foglalkozik fenntarthatósággal. Elsődleges célunk, hogy a magyar- és a regionális körforgásos gazdálkodás, valamint a klímavédelem meghatározó szereplőjévé tudjunk válni.

Felmérjük a leendő ügyfeleink tevékenységeit érintő klímakockázatokat és károsanyag-kibocsátást, segítünk az energia-, károsanyag-, klímakockázat- és költségcsökkentési megoldások megtalálásában, a termékelőállítás életcikluselemzésre alapozott optimalizálásában, vagy akár a karbonpiac kínálta új üzleti lehetőségek közötti eligazodásban. Ezeken felül pedig a károsanyag-kibocsátás ellentételezési lehetőségek (offsetting) terén a hazai természeti ökoszisztémák (élőhelyek) szénmegkötési kapacitásának növelésén keresztül új perspektívákat mutatunk.


A vállalat releváns tapasztalattal, folyamatosan bővülő szakértői bázissal rendelkezik és több hazai tanácsadó céggel-, valamint szakértővel is együttműködik, ami lehetővé teszi, hogy a környezetvédelem szinte minden területén magas színvonalú szolgáltatást nyújthasson Ügyfelei számára.

Szeretnénk a modern kor kihívásaira innovatív megközelítésekkel reagálni, ezzel is megtalálni a lehető legjobb megoldásokat vállalatoknak, önkormányzatoknak, valamint magánszemélyeknek. Ennek a gondolkodásnak köszönhetően közelebb tudunk kerülni egy fenntarthatóbb élet kialakításához.

Lokális-és globális szinten egyaránt ügyelünk a fenntarthatósági tevékenységekre. A „zöld iroda” program keretén belül a szelektív hulladékgyűjtést alkalmazzuk, valamint törekszünk a dokumentumok kinyomtatásának mellőzésére. Számos rendezvényen képviseltetjük magunkat, melyek során lehetőségünk nyílik minél több emberrel találkozni. Utazásaink alkalmával törekszünk arra, hogy minél kisebb karbonlábnyomot idézzünk elő, ez által előnyben részesítjük a vasúti közlekedést-, valamint a közösségi közlekedés új-, innovatív formáit (MOL Bubi stb.). S nem utolsó sorban éttermek/szállodák partnereiként is közreműködünk, elérve a társadalmi szegmens ezen részét is.

Számos sikeres magyar válogatott sportolót tudhatunk magunk mellett, mint nagyköveteink. Általuk széles körben tudjuk megszólítani a társadalmat, felhívva a figyelmet a környezetvédelmi/fenntarthatósági célokra.

A Magyar Lean & Green programról a szervezett szakmai platformüléseken és direkt kapcsolatokon keresztül értesültünk. 

Úgy gondoljuk, hogy a társadalom felé szükségesek azon iránymutatások, melyek által egy fenntarthatóbb, környezettudatosabb világot tudunk megteremteni. Továbbá vállalatok számára is elengedhetetlen, hogy mindazon információ birtokába juthassanak, tagjai legyenek olyan kezdeményezéseknek, amelyekkel hozzá tudnak járulni a környezettudatossághoz, a fenntarthatósághoz.

Cégünk személyre/vállalatra szabottan készíti el ajánlatait, így, friss csatlakozóként örömmel várjuk a lehetőségeket. 

A Climate Action – nagykövet programja által - számos szakember és sportoló ad hiteles irányt környezetünk védelme érdekében, így hisszük, hogy általuk, segítségükkel társadalmunk széles rétegéhez eljuttathatjuk a fenntarthatósághoz vezető út nélkülözhetetlen információit. 


„Örömünkre szolgál- és megtiszteltetésnek vesszük, hogy a környezetvédelmi tanácsadással foglalkozó Climate Action elnevezésű vállalatunk csatlakozhat a Magyar Lean & Green Programhoz. Szakmai tudásunkkal-, meglévő kapcsolatrendszerünkkel azon leszünk, hogy a Program elemeit, hitvallását megfelelően képviseljük és hirdessük.”   - nyilatkozta a Programhoz való csatlakozás kapcsán Ifj. Dr. Gremsperger Gábor a Climate Action Kft. ügyvezetője.

A Holland Nagykövetség, a GS1 Magyarország és az MLBKT - mint a hazai Lean & Green program koordináló szervezetei - buzdítanak minden hazai vállalkozást a Platform- és Stratégiai Partnerként történő együttműködésre, csatlakozásra, amelyet az érdeklődők online is jelezhetnek a GS1 Magyarország weboldalán: https://gs1hu.org/lean-and-green