„A csomagolóipar haladásáért” díjat az idén Kecskés Katalin vehette át

A CSAOSZ Elnöksége által 2016-ban alapított „A csomagolóipar haladásáért” díj 2022. évi kitüntetettje Kecskés Katalin, a GS1 Magyarország kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója lett. Ezúton is gratulálunk munkatársunknak a rangos díjért!


Kecskés Katalin szakmai életútja

Első diplomáját a Könnyűipari Műszaki Főiskola Csomagolástechnika szakán kapta meg 1988-ban, amelyet később a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen okleveles mérnöki végzettséggel egészített ki. 2001-ben elvégezte a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Európai Uniós tanulmányok szakát is.

Szakmai pályafutását a Caola Kozmetikai- és Háztartásvegyipari Vállalatnál tervezőként kezdte, később pedig az osztály vezetője lett. Feladata a csomagolószerek formai és grafikai megjelenésének megtervezése, terveztetése, próbafejlesztések irányítása, a csomagolóanyagok laboratóriumi vizsgálatainak minősítése, továbbá a fogyasztói, gyűjtő- és szállítási csomagolási folyamatok termelésbe integrálása volt.

1994 és 2000 között a Dreher Sörgyárak valamennyi márkatermékének kereskedelmi és vendéglátóhelyi értékesítéséhez szükséges reklámanyagok teljeskörű megtervezése, beszerzése, raktár-gazdálkodási rendszerének irányítása és elosztásának megszervezése volt a feladata.

2000-ben csatlakozott az újonnan megalakult EAN Magyarország Kht-hez, amelynek üzletfejlesztési és marketing kommunikációs tevékenységének kialakítása, később irányítása és működtetése jelentette feladatát. Jelenleg kiemelt vállalati kapcsolatok vezetői beosztást lát el.

Elsődleges feladata, hogy elősegítse a GS1 szabványok magyarországi használatának bevezetését az azonosítás, az elektronikus kommunikáció és a termék nyomon követés területén.

Szervezője és meghívott előadója számos hazai és nemzetközi konferenciának.

A Globális ellátási lánc szabványok és megoldások honvédelmi alkalmazása a visegrádi (V4) országokban című konferenciát a Nemzetvédelmi Egyetemmel együttműködésben szervezte.

2016-ban a Csomagolási Világszövetség budapesti programja szervezőbizottságának is tagja és a WorldStar díjátadó gálájának háziasszonya is volt.

Fontos feladatának tekinti a szakmai tudásanyag precíz, pontos és szakszerű ismeretterjesztését, szerzője több szakmai kiadványnak és szakcikknek.

Számos publikációja közül talán a legjelentősebb a GS1 Magyarország kiadásában megjelent „Nyomon követési kézikönyv globális szabványokkal” című, szakkönyv, amelynek társszerzője és -szerkesztője is.

A Transpack szaklapban, valamint a Magyar Csomagolási Évkönyvben rendszeresen publikál.

Számos szakmai szervezet és egyetem munkáját segíti. A HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny zsűrijének, a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság munkabizottságának, valamint az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar államvizsgabizottságának rendszeresen felkért tagja.

A csomagolóipar haladásáért” díj bemutatása

A CSAOSZ elnöksége fontosnak tartja, hogy a szakterületen kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégái munkája iránt az elismerését és köszönetét kifejezze.

A CSAOSZ Elnöksége ezért 2016 októberében úgy döntött, hogy „A szakmáért” életműdíj mellett újabb szakmai elismerést alapít, „A csomagolóipar haladásáért” elnevezéssel.

Jelöltre javaslatot csak CSAOSZ tagvállalat vezetője tehet és a díjazott is csak CSAOSZ tagvállalat aktív, vagy nyugdíjas korú munkatársa lehet.

A díj odaítélésének kritériumai:

  • legalább 15 éves szakmai gyakorlat,
  • a jelölt által elért műszaki teljesítmény nem csupán vállalati jelentőségű, hanem a csomagolóipar egy ágazatában, vagy a csomagolószer-felhasználók körében teret nyert (előremutató csomagoló­eszköz, csomagológép konstrukció, csomagolástechnológia, környezettudatos tervezési szemlélet, stb),
  • nemzetközi csomagolási pályázaton legalább három alkalommal kapott elismerés,
  • a szakmai utánpótlást szolgáló oktatói, kutatói munka.


Forrás: CSAOSZ, GS1

Cimkék:


Rendben További információk