Lean & Green Program Workshop


A közlekedés és áruszállítás mint a szén-dioxid-kibocsátások közel egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Ennek megfelelően az Európai Unió egyik legfontosabb célja, hogy 2050-re – 1990-hez képest – 60%-ra csökkentse a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás mértékét. Az eseményen ismertetjük a Lean&Green Programot, és konkrét gyakorlati tippeket is adunk arra, hogyan csökkenthető hatékonyan egy vállalkozás logisztikai folyamatainak CO2 kibocsátása úgy, hogy mindez előnyökkel is járjon a cég számára.

A hazai Lean & Green program bevezetésén a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. a Holland Királyság Nagykövetségével és a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társasággal (MLBKT) együttműködésben tevékenykedik. 

Következő nyílt workshopunk, melyen személyesen vehet részt, a Körforgásos Gazdaság Summit 2023 esemény délutánján kerül megrendezésre:

IDŐPONT: 2023. november 23. 13:30 – 17:00
RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉG: személyesen
HELYSZÍN: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117, Budapest, Kopaszi-gát 2.)

Várjuk azokat a hazai és nemzetközi cégeket, szakembereket, befektetés iránt érdeklődő üzletembereket, civil és nonprofit szervezeteket, pályakezdőket és karrierváltókat, akik a zöldiparban élik a jelenüket vagy itt tervezik a jövőjüket. Ne feledje, a logisztikai területen a környezetvédelemért tett fejlesztések költségei a működési költségek csökkentésével megtérülnek és egyúttal jelentős marketing értékkel is bírnak! Használja ki a Lean&Green tagságban rejlő lehetőségeket, legyen részese a Lean&Green zártkörű Platformnak, hogy további ötletekhez juthasson vállalata fejlesztéséhez! 


A workshop tervezett tematikája:

13:30 – 14:00 Érkezés, regisztráció
14:00 – 14:10 Megnyitó köszöntők, L&G Díjátadó - Désirée Bonis, Nagykövet, Holland Királyság Nagykövetsége; Bodor Tibor, Vezérigazgató, ING Bank N.V. Magyarországi fióktelepe
14:10 – 14:25 A logisztikában realizálható CO2 kibocsátás csökkentés Programja - Krázli Zoltán, Szektormenedzsment igazgató, GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.
14:25 – 14:40 A minőségi fenntarthatósági jelentésből származó előnyök - Ifj. Dr. Gremsperger Gábor, Ügyvezető, Climate Action Kft.
14:40 – 14:55 Fenntartható szállítmányozás a gyakorlatban – Mit is jelent mindez? - Varga Balázs, LEAN manager, GHIBLI Kft.
14:55 – 15:10 Fenntarthatóság, ESG és park koncepció a logisztikai ingatlan fejlesztésben - Dr. Gondi Ferenc, Ügyvezető igazgató, CTP Management Hungary Kft.
15:10 – 15:25 A klímaváltozás különböző szcenáriói és hatásuk bolygónkra - Dr. Botos Barbara, Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövet - Energiaügyi Minisztérium
15:25 – 15:40 KÁVÉSZÜNET
15:40 – 16:55 Lean & Green a gyakorlatban – esetpéldák és gyakorlati tapasztalatok megosztása
16:55 – 17:00 Az esemény zárása

Moderátor: Szabó Éva, Gazdasági és Kereskedelemfejlesztési Vezető Tanácsadó, Holland Királyság Nagykövetsége

A rendezvény ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött.

Lean & Green Program - workshop regisztráció