IDDA

Integrated Delivery by Digital Assistance

Újgenerációs üzleti kommunikáció 

Ismerje meg az Európai Unió támogatásával fejlesztett IDDA szolgáltatást és tudja meg, hogy hogyan hozhatja ki belőle a legtöbb üzleti előnyt!
Az IDDA (Integrated Delivery by Digital Assistance) az elektronikus üzleti üzenetek biztonságos és gyors létrehozására és továbbítására szolgáló újgenerációs innovatív eszköz, amely a beszállítók és felvásárlóik (gyártók, kereskedők, disztribútorok) B2B folyamataiban zajló hiteles és pontos elektronikus adatcserét teszi lehetővé egy tipikus élelmiszeripari ellátási lánc mentén. Az IDDA egy olyan integrált szolgáltatássá válhat, amellyel az élelmiszeripari vállalkozások tovább növelhetik ellátási biztonságukat és értékesítési hatékonyságukat, még jobban kiszolgálva vevőik igényeit. 
Az üzleti kommunikáció mindenkinek fontos, mégis akadozik
Minden, beszállítókkal - nyersanyag, alapanyag vagy késztermék - üzleti kapcsolatban álló vállalkozás számára kiemelten fontos, hogy a beszállított termékre vonatkozóan minél szélesebb körű információt kapjon partnereitől az értékesítési folyamatainak támogatásához, oly módon, hogy saját piacának és vevőinek növekvő információigényét is hatékonyan ki tudja szolgálni.

Még ma is jelentős a szóbeli, e-mail alapú vagy egyéb manuális üzleti kommunikáció, különösen a mikro- és kisvállalkozások körében, de adott esetben ez jellemezheti a középvállalkozások közötti vagy a közbeszerzésekhez kapcsolódó információ- és adatcserét is. Mindez megterhelő és időt rabló feladat, jelentős munkaerő ráfordítást igényel és nem utolsósorban számos hibalehetőséget is magában rejt a B2B vagy B2G üzleti folyamatok során; a megrendelésben, az árufeladásban, a szállításban, a bevételezésben, a számlázásban vagy akár a gyártásközi logisztikában, hogy csak a legfontosabb üzleti tranzakciókat említsük.

Tény, hogy a különböző iparágakban, ahol az adatrögzítés és kommunikáció még jellemzően manuális folyamat, rengeteg hibás, rossz adat kerül a rendszerbe és így az egész ellátási láncba. 

Ha mindenki külön utat választ…
A partnerek rendszerei közötti üzleti tranzakciókkal megvalósuló integráció elektronikus kiszolgálására számos egyedi megoldás él a piacon, melyet már egyetlen beszállító és vásárlója között is nehéz harmonizálni, nem beszélve azokról a helyzetekről amikor egy gyártónak vagy beszállítónak több vevő vagy kereskedő felé kell szállítania, illetve amikor egy vevőnek (gyártó, kereskedő, forgalmazó stb.) akár több száz beszállítója is van. Ha az üzleti kommunikáció különböző utakon, eltérő módszerekkel zajlik, annak az eredménye a pontatlanság, a hibák magas száma és az esetleges késedelmes megrendelések vagy teljesítések lesznek, jelentős negatív hatást gyakorolva ezzel nem csak a vállalkozások üzleti folyamatainak hatékonyságára, de versenyképességükre is. Az élelmiszer szektorban - különösen a speciális táplálkozást igénylő, magasabb egészségügyi kockázattal élő fogyasztók számára készülő élelmiszerekre - egy ilyen hiba nem csak az ellátás biztonságára, de akár az emberi egészségre is veszélyes lehet!

Mindezeken túlmenően, egyre nagyobb az igény az ellátási láncok üzleti tranzakcióiban megvalósuló adatcsere keretében továbbított információ hatékony nyomon követésére, visszakereshetőségére, hitelesíthetőségére is, vagyis az adatbiztonság és a sebesség egyre fontosabb értékteremtő tényezővé válnak: gondoljunk csak a kritikus termékvisszahívásokra.
Az elektronikus kereskedelmi szabványok jelentősége
Az együttműködő partnerek B2B folyamataira és üzleti modelljeire konfigurálható moduláris szolgáltatási rendszer az ellátási integrációs folyamatok kiszolgálása mellett alkalmas a tipikus eCommerce, eProcurement folyamatok kiszolgálására is.

Akárcsak a GS1 globális szervezet, az Európai Unió is felismerte, hogy az üzleti folyamatok akkor válhatnak a leghatékonyabbá mind költség, mind folyamat oldalról, ha az ellátási láncok egyes pontjain tevékenykedő vállalkozások által bevezetett harmonizált, szabványalapú megoldások nem jelentenek számukra sem idő, sem költség oldalról megterhelő beruházást.

Ezért lehet az IDDA az Önnek is megfelelő megoldás!
Az IDDA egy integrált szolgáltatási rendszer
Az IDDA „Az ellátási lánc interoperabilitásának, átláthatóságának és biztonságának növelése globális szabványokra alapozva CEF eDelivery hálózati környezetben” című projekt végrehajtására, 2019-ben létrehozott konzorcium tagjainak együttműködésével és az Európai Unió „Connecting European Facility (CEF) in Telecom” programjának megvalósításához az Innovációs a Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynöksége (INEA) által biztosított innovációs támogatásával készült szolgáltatási rendszer. Szerződésszám: 2018-HU-IA-0048  

Az IDDA - Inegrated Delivery by Digital Assistance -, egy olyan, üzleti kommunikációs eszköz, amelyhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésének célja nem egy sokadik, újabb metódus piaci bevezetése, hanem három olyan, már meglévő innovatív technológiai megoldás ötvözése, melyek külön-külön már bizonyították létjogosultságukat a világban, s melyek együttesen képesek választ adni az élelmiszer szektor, az agrárium, a közétkeztetés vagy éppen a vendéglátóipar több jelenlegi problémájára is; mint például az akadozó, pontatlan üzleti kommunikáció, a pénz és az időhiány az IT beruházásokra, a gyakori emberi hibák, az ellátás bizonytalansága, a jogszabályokban előírt nyomonkövetési kötelezettségeknek történő megfelelés nehézségei. Az IDDA ugyanakkor alkalmas más iparágak igényeinek a kiszolgálására.

Ez a három technológia:
 • a globális GS1 szabványok szerinti megoldások, melyek a globálisan egyedi azonosítás és az automatizálható üzleti folyamatok alapját képezik és több mint 45 éve jelen vannak az élelmiszer szektorban, szerte a világon (naponta 6 milliárd tranzakció támaszkodik ezekre a megoldásokra);
 • az eDelivery uniós hálózati kommunikációs platform, amely egy, az Unió által kidolgozott és az európai uniós támogatási forrásokból megvalósuló fejlesztésekben kötelezően alkalmazandó ún. "building block", mely lehetővé teszi, hogy az európai piacon a vállalkozások a harmonizált üzleti megoldások előnyeit kiaknázhassák;
 • és a blockchain-alapú könyvelés, amely az adatbiztonság hozzáadott értékéről gondoskodik.

Az IDDA tehát egy olyan internet alapú, G2B és B2B partner-integrációs, informatikai platform és eszköz, mely felhasználóbarát módon, egyszerűen kezelhető és nem alapfeltétele a magas színvonalú informatikai szoftver- és hardverháttér, vagy mélyebb IT szakmai ismeret.

A rendszer az ellátási folyamatokban keletkező, GS1 szabványkészlet használatán alapuló üzleti tranzakciókat, elektronikus üzleti üzenetek formájában, az EU-CEF eDelivery Building Block (elektronikus üzenetkézbesítési modul) AS4 webservice alapú kommunikációs platformján valósítja meg az UBL és CEN üzleti interoperabilitási szabványajánlások szerint.

A platform lehetőséget biztosít az elektronikus kereskedelmi üzleti folyamatok leggyakoribb üzenet-típusainak, mint például a megrendelési üzenetek, szállítási értesítések, részben automatizált, gyors összeállítására, valamint a biztonságos eDelivery hálózatban az üzleti partnerekhez történő eljuttatására és a rendszerben bonyolított tranzakciók blockchain technológiával történő "könyvelésére". 

Az IDDA szolgáltatási rendszerrel kiszolgált üzleti folyamatok tranzakciós készlete tartalmazza az alapvető nyomonkövetési információt is.

Tudjon meg többet az IDDA rendszerről! Látogasson el az IDDA Szakmai tudásbázis oldalra és töltse le a különböző szakterületek információs anyagait!


Legfrissebb híreink az IDDA fejlesztésről

Digitális kihívások, digitális válaszok – elérhetők a konferencia előadásai
PROFITÁLJON AZ ÖN VÁLLALKOZÁSA IS A DIGITÁLIS MEGOLDÁSOKBÓL!

A GS1 Magyarország 2020. november 25-én tartotta online konferenciáját, melynek keretében a résztvevők teljes körképet kaphattak azokról a digitális megoldásokról, melyek a fennmaradás és a versenyképesség megtartásának eszközei lehetnek napjainkban. Az Ön vállalkozásának van már digitális stratégiája?

Ismerje meg az IDDA szolgáltatást!
Szeretné tovább növelni értékesítési hatékonyságát és még jobban kiszolgálni a vevői igényeket? Vállalkozása az élelmiszeriparban működik, vagy közvetlen kapcsolatban áll ezzel az iparággal? Érintett lehet közbeszerzési teljesítésekben? Ismerkedjen meg az IDDA szolgáltatás lehetőségeivel, próbálja ki az alkalmazást és mondja el, hogyan szabhatjuk az Ön igényeire!

Az IDDA sikeresen teljesítette az eDelivery kapcsolat AS4 csatlakozási tesztjét
Az IDDA (Integrated Delivery by Digital Assistance) az elektronikus üzleti üzenetek biztonságos és gyors létrehozására és továbbítására szolgáló hálózati kommunikációs eszköz, amely támogatja a beszállítók és felvásárlóik (gyártók, kereskedők, disztribútorok) közötti hiteles és pontos adatcserét. A sikeres uniós pályázat keretében fejlesztett szolgáltatás nemrég újabb fontos mérföldkőhöz érkezett.

Hogyan használhatja ki a legjobban az újgenerációs IDDA megoldásban rejlő lehetőségeket?
Jelentkezzen partnernek pilot projektünkbe!
Az IDDA pilot projektjéhez olyan hazai vagy nemzetközi kereskedő/gyártó (vagyis alapanyag felvásárló) vállalkozások jelentkezését várjuk, akik több beszállítóval dolgoznak és szívesen növelnék az üzleti kommunikációjuk hatékonyságát egy szabványos, új rendszer bevezetésével, amelyhez azok a beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások is könnyen tudnak csatlakozni, melyek nem rendelkeznek belső ERP vállalatirányítási rendszerrel és fejlett informatikai infrastruktúrával.

A pilot szakaszban résztvevő vállalkozások számára az új megoldás használata ingyenes. 

Jelentkezzen most és regisztráljon az IDDA Partner leszek menüpont alatt!

IDDA Partner leszek

Az IDDA szolgáltatás rendszer közelebbi megismeréséhez felhasználói azonosítóra és jelszóra lesz szüksége. A rendszer egyre mélyebb szintű feltérképezését, kipróbálását a hozzájuk szükséges jogosultságok mentén három regisztrációs szinttel támogatjuk:

IDDA üzleti folyamatok statikus megtekintése (Read Only Partner)
IDDA üzleti folyamatok dinamikus használata adatkommunikációval (Dinamikus Partner)
IDDA üzleti folyamatok felhasználói igényekre történő egyedi testreszabása (Egyedi partner)
 A egyes regisztrációs szintekhez tartozó folyamatok részletes leírását, a szükséges adatok körét és a nyilatkozattétel módját az IDDA Partnerek számára készült Regisztrációs útmutató tartalmazza.

Kérjük, hogy a regisztráció előtt ismerje meg az IDDA Üzleti Feltételeit és az IDDA Regisztrációs Útmutatót!
Egy teljes üzleti folyamatot úgy tud végigkövetni, hogy mindkét szerepkörrel külön-külön, két független ablakban bejelentkezik. Az egyes nézetek csak az adott szerepkör (vagy vevő, vagy eladó) üzleti eseményeit jelenítik meg. A két szerepkörhöz tartozó részfolyamatokat és funkciókat, külön azonosítókkal (felhasználó név, jelszó) történő független belépéseket követően, két külön felhasználói nézetben, ablakban (vagy külön eszközön) váltakozva tekintheti meg.

Kérjük, hogy tapasztalatait és véleményét a Felhasználói élményekről szóló kérdőív kitöltésével ossza meg velünk! Tovább a Felhasználói kérdőívre.

A rendszer kipróbálása előtt kérjük, olvassa el a Felhasználói Kézikönyvet!
Hálózati kommunikációs és üzleti adatcsere megoldások
Az IDDA rendszer egy az Európai Unió eGovernment szolgáltatásaihoz kapcsolódó G2B (government to business) szolgáltatásainak megvalósítását biztosító üzleti kommunikációs hálózati megoldás – eDelivery CEF DSI Building Block – alkalmazással összekapcsolódva biztosít biztonságos adatcserét az akár eltérő üzleti technológiákat vagy megoldásokat használó partnerek közti üzleti adatcseréhez.Az eDelivery mint egy UBL AS4 protokoll, a hálózatba integrált, annak részeként működő Access Point-ok („AP” hozzáférési pont „interfész”) közti üzenetváltás keretében kommunikált adatok kézbesítését garantálja, amik az eDelivery XML üzenetek (mint egyféle „boríték”) payload-jaként (mint egy a borítékba csomagolt „levél”) beágyazott tartalmakat. Ezek a tartalmak az IDDA esetében maguk is szabványos GS1 EDI XML elektronikus kereskedelmi üzenetek.

Az IDDA rendszer Access Point-jaihoz csatlakozó vállalati informatikai rendszereknek (ERP rendszerek) képesnek kell lenniük előállítani azt a tartalmat („levelet”) amelyet az üzleti kommunikációban részt vevő másik partner megért. Az eDelivery felsőszintű, ERP rendszerek közti kommunikációt támogató modelljében az üzenetek tartalmának előállítása a vállalati ERP rendszerekben - akár a manuális adatbevitellel - történik. Ezen üzenetek továbbítása az eDelivery hálózaton belül automatikusan megy végbe.

Az IDDA jelenlegi kiépítettségében ezek az üzenetek egy alapvetően egyszerű GS1 portfoliót képeznek, de tartalmazzák a leggyakrabban alkalmazott elektronikus kereskedelmi üzleti folyamat lebonyolításához minimálisan szükséges üzenettípusokat, tranzakciókat:

 • ITEM DATA NOTIFICATION (Termék-adatcsere, katalógus üzenet)
 • ORDER (Áru megrendelése)
 • ORDER RESPONSE (Megrendelés visszaigazolása; jóváhagyása vagy elutasítása)
 • DESPATCH ADVISE „DESADV” (Szállításiértesítő; a teljes megrendelt árumennyiség vagy annak egy részének szállítását előre jelző üzenet)
 • RECEIVING ADVISE „RECADV” (A szállítási előrejelzésben magadott árumennyiségből ténylegesen megérkezett, átvett, vagy elfogadott árumennyiséget visszaigazoló üzent; ennek az értéke lesz a számlán feltűntetett összeg.)
 • INVOICE (Számla. Az átvett, elfogadott áru ellenértéke.)
 • REVERSE LOGISTICS (Egy visszáru küldésből és elfogadásból álló folyamat – DESADV/RECADV –, amelyben a címzett az át nem vett árut visszaküldi a feladónak.)
A rendszer jelenlegi kiépítettségében a rendszerhez kapcsolódó ERP rendszerek hiányában az eDelivery rendszerben, az eDelivery üzenetekbe beépített GS1 tartalmat (üzeneteket) a két Access Point-hoz csatlakozó az IDDA alapszolgáltatás részeként elérhető, független munkaterületek (workspace) között lehet kommunikálni. Az IDDA partnerek számára biztosított független, egyedi felhasználói azonosítókkal és jelszavakkal elérhető munkaterületeken az adatbevitel - a jelenlegi térítésmentesen igénybe vehető kiépítettségben - manuálisan történik.

Az IDDA rendszer tipikus üzleti modellje egy olyan „hibrid” megoldás, ahol az egyik oldal egy ERP rendszerrel rendelkező - vevő, felvásárló, integrátor - nagyvállalat (gyártó, kereskedő), a másik oldal pedig jelentősebb informatikai infrastruktúrával nem rendelkező - az IDDA munkaterületet használó -beszállítók; tipikusan kisvállalkozások.

Fentieken túl a legmodernebb blockchain megoldás is része az IDDA által kínált eDelivery integrált szolgáltatási rendszernek annak érdekében, hogy biztosítható legyen az ellátási lánc könyvelt üzleti tranzakcióinak a visszaellenőrizhetősége és a biztonsági terület legszigorúbb szabvány-előírásainak való megfelelősége.
Bemutatkozik az IDDA projekt
Az IDDA szolgáltatás „Az ellátási lánc globális szabványokon alapuló interoperabilitásának, átláthatóságának és biztonságának növelése CEF eDelivery hálózati környezetben” tárgyú EU CEF INEA társfinanszírozású projekt eredményterméke.

Szerződésszám: 2018-HU-IA-0048

A pályázó konzorcium a CEF Telecom eDeleivery 2018-1 felhívására nyújtotta be pályázatát.

A projekt futamideje: 2019. július - 2020. december

Koordinátor: GS1 MAGYARORSZÁG Globális Azonosító és Kommunikációs Rendszereket Működtető Közhasznú Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (GS1 Magyarország)

A projekt tagjai:
 • ERBA 96 Számítástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Blockchain Competence Center Korlátolt Felelősségű Társaság
Támogató: EU CEF INEA

A projekt fókusza, hatálya, főbb moduljai és eredménytermékei

A projekt egy CEF eDelivery Access Point-ot (hozzáférési pontot) hoz létre a jellemzően az élelmiszeriparban alkalmazott GS1 szabvány alapú üzleti tranzakciók és a dokumentumok cseréjének támogatására.

A CEF eDelivery kommunikációs hálózatban az ellátási lánc virtuális rétegében GS1 szabványos üzleti tranzakciókkal megvalósított adat-kommunikációval a project megvalósítja a fizikai termékek nyomon követését és azonosítását a gyártástól a vevői végponton történő felhasználásig.

Az üzleti tranzakciók konszolidált blockchain „könyvelési” megoldással történő láncba-fűzésével valósul meg az eDelivery hálózatban lebonyolított üzleti tranzakciók nyilvántartása a legmagasabb szintű átláthatóság és bizonylatolás érdekében.

Az GS1 szabvány alapú üzleti üzenetekkel lebonyolítható üzleti folyamatok leképezését és sikeres tesztelését követően, a projekt céljainak megvalósítását, és a projekt eredményeként kialakult üzleti szolgáltatás terjesztését, intenzív oktatási és marketing tevékenységgel kívánjuk támogatni, beleértve a potenciális felhasználók kutatását, felhasználói értékelések összefoglalását is.

A projekt sikerkritériumai:

 • A szolgáltatásirendszer tervezett időben leszállítása
 • A műszaki, adminisztratív és pénzügyi erőforrások tervezett időben és keretek közti felhasználásának dokumentálása, a projekt lezárása
 • A projekt eredményeként elkészült innovatív szolgáltatásirendszer sikerét bizonyító eredményes pilotok és proaktív ügyfél visszajelzések elemzését követően a szolgáltatás, potenciális jövőbeni kifutása a hazai és nemzetközi piacokra pozícionáló hosszabbtávú üzleti tervek határidőben történő elkészítése.

Az IDDA szolgáltatást létrehozó szervezetek 

Bemutatkoznak a konzorcium tagjai

GS1 Magyarország
A GS1 a globális szabványok, a globális szabványosítás területén működő, több mint negyven éve alakult, semleges, non-profit szervezet. A GS1 központja Brüsszelben található, a szervezet azonban a világ 115 különböző országának nemzeti tagszervezetei, az ún. GS1 Tagszervezetek hálózatán keresztül működik, melyek egyike a GS1 Magyarország.
A GS1-et eredetileg az élelmiszer- és más fogyasztási cikkek szektorainak gyártói és kiskereskedői alapították az elosztási lánc hatékonyságának fejlesztése céljából. Napjainkban a GS1 rendszert világszerte több mint 2 millió cég használja különböző ágazatokban a világ 150 országában. Ezen ágazatok között megtalálható az egészségügy, a szállítás és logisztika, a légiközlekedés, a hadügy, a vegyipar, a vámügy, a számítógépes hardver és szoftverfejlesztés, a hulladékgazdálkodás és sok egyéb szektor is. A GS1 rendszert használók között egyaránt megtalálhatóak a nagy multinacionális cégek és a kis- és középvállalatok, a vezető márkák tulajdonosai és az egyéni vállalkozók is. 

A GS1 Magyarország, a globális GS1 szervezet kizárólagos hazai képviselőjeként elsősorban számkiadással és a szabványok fejlesztésével, azok hazai megismertetésével foglalkozik, mindemellett a GS1 szervezet globálissá válásával és a nemzetközi technológiai és üzleti trendeket követve a felhasználókat a legmagasabb színvonalon szolgáló, minőségi szolgáltatásokkal rendelkező, az üzleti élet elvárásait és igényeit szem előtt tartó Társaság.
Nemzetközi szabványrendszer magyarországi képviselőjeként felelősségünk, hogy széleskörű, globális azonosításon alapuló szolgáltatásokat és a mindenkori technológiai vívmányokat figyelembe vevő, azokra is építő megoldásokat nyújtsunk partnereink számára. Ezek alkalmazásba vételével a hazai gazdasági élet, az állami- és a közszféra szereplői képessé válnak arra, hogy rugalmasan alkalmazkodjanak napjaink változó világához, valamint, hogy értékteremtő folyamataik hatékonyságát magasabb szintre emeljék.Erba 96 Kft.
Az 1996-ban alapított webes- és szoftverfejlesztő vállalkozás számos internetes webáruház és vállalkozásokra szabott elektronikus háttérrendszer fejlesztője. B2B és B2C valamint a back-office rendszerekkel egyaránt foglalkozik, portfóliójában megtalálható elektronikus cikktörzs kezelő megoldás, projektmenedzsment rendszer, elektronikus kereskedelmi rendszerek, de ezek mellett törzsvásárlói keretrendszer és fizikai termékek – például autópályamatricák – nyomonkövetési rendszerei.

Saját fejlesztésű e-commerce keretrendszerüket számos hazai kereskedelmi lánc alkalmazza a partnereivel és vásárlóival való hatékony kommunikációra, ezen kívül különböző kártyás rendszerek kidolgozásában nagy tapasztalatot szereztek, de egyedi fejlesztési igényeket is ki tudnak szolgálni. Partnereik közt megtalálható a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a Coop, a CBA, a SuperShop, a Zwack, a Magyar Telekom és a MOL is.


Blockchain Competence Center

A Blockchain Competence Center (BCC) egy blockchain technológiára specializálódott cég, amely tanácsadást és egyéb professzionális szolgáltatásokat nyújt partnerei számára. Összegyűjti és koordinálja a különböző vállalatok blockchainnel kapcsolatos tevékenységeit mind a hazai, mind pedig a nemzetközi szintéren.
A BCC erőforrásokat és megoldásokat kínál a blockchain ökoszisztéma számára. Célja, hogy a gyakorlatban is hasznosítható szolgáltatásokat nyújtson. Főbb tevékenységei közé tartozik a blockchainhez kapcsolódó kutatás és fejlesztés, igényfelmérés, oktatás, tanácsadás, valamint a releváns projektek támogatása.

Munkatársai olyan (korábbi) felsővezetők az IT, a telekommunikáció és az e-kereskedelem területén, akik az elsők között ismerték fel a blockchain technológia jelentőségét és váltak a lelkes híveivé, majd szakértőivé a területnek. Hisszük, hogy egy olyan, lényegében minden iparágat érintő, forradalmi változás küszöbén vagyunk, mint két évtizeddel ezelőtt, az Internet megjelenésekor.


Bemutatkozik az INEA

Az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynöksége (INEA) a Transzeurópai Közlekedési Hálózat Végrehajtó Ügynökségének (TEN-T EA) utód szervezete, amelyet az Európai Bizottság 2006-ban hozott létre a TEN-T program műszaki és pénzügyi végrehajtásának irányítására.

Feladata, hogy támogassa a Bizottságot, a projektgazdákat és az érdekelt feleket szakértelemmel és magas színvonalú programkezeléssel az infrastruktúra kutatási és innovációs projektjeihez a közlekedés, az energia és a távközlés területén, és előmozdítsa ezen tevékenységek közötti szinergiákat a gazdasági növekedés elősegítése és az uniós polgárok érdekében..

Az INEA hivatalosan 2014. január 1-jén kezdte meg tevékenységét annak érdekében, hogy számos uniós program elősegítése mellett megvalósítsa: az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközt (CEF).

A CEF kulcsfontosságú uniós eszköz a növekedés, a foglalkoztatás és a versenyképesség előmozdításához az európai szintű célzott infrastrukturális beruházások révén. Három ágazatra osztható: CEF Transport, CEF Energy, CEF Telecom.

 A távközlési CEF Telecom program egy kulcsfontosságú uniós eszköz a közigazgatási rendszerek, a vállalkozások és az állampolgárok közötti határokon átnyúló interakció megkönnyítéséhez a digitális szolgáltatási infrastruktúrák (DSI) és a szélessávú hálózatok kiépítésével. A támogatott projektek hozzájárulnak annak az interoperábilis és összekapcsolt digitális szolgáltatásokból álló európai ökoszisztémának a létrehozásához, amely fenntarthatóvá teszi a digitálisan egységes piacot.

Az INEA felel a CEF Telecom költségvetésének végrehajtásáért támogatások formájában. A CEF keretében nyújtott finanszírozás egy részét versenypályázati felhívásokra elkülönített támogatások formájában osztják ki. Az INEA kezeli ezeket a felhívásokat egy általános szolgáltatáskészlet bevezetésére, amely összeköti a nemzeti infrastruktúrát az EU-szerte legfontosabbnak ítélt szolgáltatási platformokkal. Az egyik ilyen általános szolgáltatás az elektronikus kézbesítés (eDelivery), amely hozzájárul a titkosított kommunikációhoz a közigazgatás, a vállalkozások és a polgárok között.

A konzorcium sikeres pályázatot nyújtott be a 2018 CEF Telecom eDelivery, elektronikus kézbesítési felhívására, mellyel a 2019-2020 évi IDDA projektjéhez megkapta az INEA támogatását.

INEA: INNOVATION AND NETWORKS EXECUTIVE AGENCY: https://ec.europa.eu/inea/en

Tudjon meg többet arról, hogyan válhat innovációs partnerünkké!

Ha az IDDA szolgáltatási rendszer kipróbálásával kapcsolatban kérdése merül fel; hozzáférési, regisztrációs vagy képzési igénye vagy észrevétele van, kérjük írja meg nekünk az idda@gs1hu.org e-mail címre.

Ha IT integrációhoz technikai konzultációra van szüksége vagy innovációs javaslatai vannak, kérjük, hogy az idda@erba.hu e-mail címen jelentkezzen. Várjuk kérdéseit! 
Ha a projekt felkeltette érdeklődését, keresse bizalommal kollégáinkat:
Kecskés Katalin
kiemelt vállalati kapcsolatok
Kétszeri László
szakértő