Iparági megoldások

Szállítás és logisztika

A termékek a szállítmányozás és raktározás állomásain keresztül jutnak el az üzletekbe, de nem mindegy, hogy ezek a logisztikai folyamatok mennyire gyorsak, pontosak vagy hatékonyak. A GS1 szabványok alkalmazása megbízható, ellenőrizhető, gyors és hatékony logisztikai rendszer kiépítését teszi lehetővé.
Pontos nyomon követés

A GS1 szabványok nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a szállítmányozást és raktározást átfogó folyamatokban. Alkalmazásukkal megvalósul az áruk pontos fizikai nyomon követése, mely alapja egy modern logisztikai rendszernek. A hatékony folyamatok által lényegesen lerövidül az áru fogadásához vagy előkészítéséhez, komissiózásához és expediáláshoz szükséges idő. A költségek már rövid távon is csökkennek, hosszú távon pedig a raktári készletek megbízható és optimális kezelése az üzleti forgalom növekedését eredményezi, a boltok jobb ellátása révén.
Biztonsági szabályok betartása
A GS1 alapú logisztikai rendszerek emellett mindenben megfelelnek a nemzetközi szabvány előírásoknak, és segítenek betartani a szigorodó élelmiszerbiztonsági szabályokat, beleértve az esetleges célzott termékvisszahívást. Fő előnyük lehet továbbá a rendelés, a feladási értesítés és a számlázás optimális kezelése, mely drasztikusan csökkentheti a viták és peres ügyek számát.

Olvasson bővebben a GS1 logisztikai szektor számára nyújtott megoldásairól a MyGS1 oldalán található Tudástárban!