Kereskedelem

Online értékesítés

Kis- és középvállalkozói útmutató az online értékesítéshez

Ha online kereskedelmet folytat, ahhoz EAN számra, vagyis hivatalos nevén GTIN-re lesz szüksége. Ez a szám globálisan egyedi azonosítást tesz lehetővé, melyet a világon bárhol képesek értelmezni a kereskedelmi partnerek, emellett ez a szám az alapja a termékeken elhelyezésre kerülő vonalkódoknak, melyek az automatikus dekódolást teszik lehetővé. Ha termékeit egyedileg azonosítja, máris nagy lépést tesz előre afelé is, hogy a fogyasztók könnyebben megtalálják, megismerjék és megvásárolják az Ön termékét, és nem csak a boltokban, hanem akár az interneten is.

A GS1 szabványok egyre nagyobb szerepet töltenek be az online kiskereskedelemben is. Az olyan e-Piacterek számára, mint amilyen az Alibaba, az Amazon, az eBay, az eMag vagy a Google Shopping, elengedhetetlen, hogy megfelelő megoldást találjanak hatalmas termékkatalógusaik hatékony menedzselésére, ezért arra kérik az online értékesítőket, hogy termékeikhez egyedi, globálisan értelmezhető és hiteles GS1 azonosítókat is adjanak meg. Ezeket az azonosítókat követve és elemezve biztosabban kimutatható, hogy milyen termékek a keresettek az interneten és ezáltal továbbfejleszthetik rendszereiket, támogatva a fogyasztókat az általuk keresett terméktípus gyors és biztos megtalálásában, ezzel együtt a jobb eladások érdekében.

A GS1 rendszer egyedi termékazonosítási megoldását több mint 40 éve alkalmazzák a kereskedelemben – amikor is megtörtént az első vonalkód leolvasása egy szupermarket pénztáránál. A kereskedelmi szektorban szerzett tapasztalataink, mellyel segítettük a nagy bolthálózatokat az eredményesebb értékesítésben, jó alapul szolgálnak ahhoz is, hogy a kiskereskedőket segítsük hasonlóképpen, abban, hogy hogyan nyerjék ki a maximális lehetőséget a GS1 Partnerségből és a GS1 megoldások alkalmazásából. A GS1 Magyarország által kiadott számtartományból jogszerűen* képezheti termékeire a GTIN számokat, és ezzel együtt szakmai tudásunkat és támogatásunkat is maximálisan igénybe veheti a bevezetéskor és a későbbiekben is.

* A GS1 Magyarországgal, mint a globális GS1 szervezet kizárólagos, hivatalos hazai képviseletével kötött érvényes licenc szerződés keretében kapott GS1 Cégprefix, melyből a GTIN szám képezhető.

Miben tudunk segíteni?

  • Termékazonosítók - Az egységes és nemzetközileg elfogadott termékazonosításban, legyen szó online vagy hagyományos értékesítési csatornákról, de akár mobil értékesítésről is.

  • Keresőoptimalizálás - Vannak megoldásaink kifejezetten a webes azonosításra és értékesítésre – egy adott termék meghatározásában és keresésében itt is az egyik legbiztosabb kulcs az egyedi termékazonosítás és az erre épülő strukturált termékadatok.

Rendben További információk