Iparági megoldások

Kereskedelem

A kereskedelmi szektor nyomon követési rendszereinek kiépítéséhez a GS1 egyedülálló, testreszabott megoldásokat kínál a különféle termékcsoportok gyártói és forgalmazói számára.
40 évvel ezelőtt éppen a kereskedelmi áruk képviselői nyújtottak segítséget abban, hogy kialakításra, majd pedig széles körben bevezetésre kerülhessen a globálisan egyedi (kezdetben csak európai szinten egyedi) termékazonosítás és ennek jelölésére a vonalkód. A mindenki által ismert pénztári „bip-bip” hangok közel 6 milliárdszor hangzanak fel nap mint nap, a világ minden táján. Ami kezdetben csak a bolti pénztáraknál gyorsította fel a folyamatokat, az mára már a teljes ellátási láncot átszövő szabványrendszerré nőtte ki magát, segítve az alkalmazókat a gyors, pontos és költséghatékony működésben és értékesítésben. A GS1 abban is segít, hogy a kereskedelmi szektor képviselői gyorsan tudjanak reagálni a fogyasztók egyre változó igényeire és egységes kommunikációt folytathassanak vásárlóik felé a fizikai boltokban és a webshopokban egyaránt.

A boltok polcaira és a webshopok virtuális polcaira csak pontos információkkal ellátott, megbízható minőségű termékek kerülhetnek, melyeknek ismert az eredete, összetevői, szavatossága. Jól működő azonosítási és nyomon követési rendszerek nélkül elképzelhetetlen az áruk pillanatnyi tartózkodási helyének meghatározása, ami előfeltétele a hatékony logisztikai folyamatoknak vagy például egy nem várt termékvisszavonás esetében a gyors és költséghatékony végrehajtásnak.

A GS1 a szárazáruk és a további terméktípusok mellett különösen nagy figyelmet fordít az alábbi termékcsoportok nyomon követését segítő GS1 szabványok, ajánlások, és módszertanok kidolgozására:

Frissáru

A GS1 szabványok és megoldások segítik a frissáruk nyomon követését a farmtól egészen a fogyasztók asztaláig. A vásárló ma már a frissesség mellett a termesztés helyére és akár annak módjára is kíváncsi.

Fogyasztási cikkek

A szabványos megoldások alkalmazásával az egyre szélesebb körű fogyasztói igények mellett a növekvő jogszabályi előírásoknak és napjaink multicsatornás értékesítésének is könnyebb eleget tenni.

Iratkozzon fel a GS1 Magyarország FMCG hírlevelére!

A jellemzően havonta egy alkalommal küldött hírlevelünkben hasznos rövid híreket, újdonságokat olvashat a kereskedelem, a fogyasztási cikkek, valamint élelmiszeripar területéről.

Tovább a feliratkozó oldalra