Meghívó a Lean & Green Nyílt workshop 2022 eseményre

A közlekedés és áruszállítás mint a szén-dioxid-kibocsátások közel egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Ennek megfelelően az Európai Unió egyik legfontosabb célja, hogy 2050-re – 1990-hez képest – 60%-ra csökkentse a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás mértékét. Ennek a célnak a támogatására jött létre a Lean & Green Program, amely már hazánkban is elérhető a felelős vállalkozásoknak. Regisztráljon rendezvényünkre és ismerje meg a részleteket!

Ne hagyja ki a Magyar Lean & Green Programról szóló nyílt workshopunkat, mely 2022. május 5-én (csütörtökön) kerül megrendezésre, 09:00-11:30 között. Az eseményen ismertetjük a Lean & Green Programot, és konkrét gyakorlati tippeket is adunk arra, hogyan csökkenthető hatékonyan egy vállalkozás logisztikai folyamatainak CO2 kibocsájtása úgy, hogy mindez előnyökkel is járjon a cég számára. 

Részvételi lehetőség:

Személyesen: Bijó Rendezvényközpont, Zen terem (1135 Budapest, Róbert Károly körút 96-100.) maximum 50 főig     |   Online: Microsoft Teams platformon

Regisztráljon most! 

A workshop tervezett tematikája:

09:00 – 09:30 Érkezés, regisztráció

09:30 – 09:50 A logisztikában realizálható CO2 kibocsátás csökkentés Programja – A L&G Program bemutatása

                      Krázli Zoltán, szektormenedzsment igazgató, GS1 Magyarország

09:50 – 10:10 Mérési módszerek és eljárások

                      Ujlakán Tibor, jogi szakokleveles közlekedésmérnök, T75 Consulting

10:10 – 10:30 A logisztikai folyamatok korszerűsítésével elért előnyök, a bázis év adatforrásai és azok validálása

                      Csipes Péter, ügyvezető, STI Hungary Kft. 

10:30 – 10:50 Elektromos meghajtású gépjárművek a logisztikában

                       Bántó Ruben, operatív igazgató,  Electromega Kft.

10:50 –11:00 Zéró emisszió a logisztikában – avagy az elektromobilitás lehetőségei

                       Árvai Csaba, ügyvezető igazgató, Raben Trans European Hungary Kft. és Bíró Koppány,főtitkár, MLSZKSZ

11:00 –11:20 Fenntarthatósági törekvések az IKEA áruházi logisztikájában

                        Majdanics Bernadett, logisztikai projektmenedzser, IKEA Hungary

11:20 –11:30 Kérdések & válaszok, az esemény zárása

Az eseményhez online platformon vagy személyesen lehet csatlakozni (a helyszínen a létszám maximum 50 fő, a szabad helyeket a regisztráció sorrendjében töltjük fel).

Regisztráció: https://gs1hu.org/lean-and-green-esemeny-regisztracio

A helyszín- és programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

A workshopot követően 11:30 – tól zárt platform ülést tartunk (várhatóan 13:00-ig bezárólag) a már csatlakozott cégek és a szövetséges partnerek számára. Ugyanakkor a L&G programhoz csatlakozni szándékozó, illetve érdeklődő cégek számára lehetőséget biztosítunk megfigyelőként a zárt platform ülésen való részvételre. Amennyiben szándékában áll részt venni ezen az ülésen is, kérjük előzetesen jelezze számunkra az alábbi e-mail címre: lean&green@gs1hu.org

Várjuk hazai és nemzetközi cégek, szakemberek, befektetés iránt érdeklődő üzletemberek jelentkezését, akik fontos startégiai célnak tekintik az emisszió-csökkentési akcióterveket és saját vállalkozásukban, intézményükben is tervezik ennek bevezetését, illetve azon civil és nonprofit szervezetek jelentkezését , melyek széleskörű kommunikációval képesek támogatni a hazai Lean & Green kezdeményezést.
 
Ne feledje, a logisztikai területen a környezetvédelemért tett fejlesztések költségei a működési költségek csökkentésével megtérülnek, továbbá egyben jelentős marketing értékkel is bírnak. 

Használja ki a Lean & Green tagságban rejlő lehetőségeket, legyen részese a Lean & Green zártkörű Platformnak, hogy további ötletekhez juthasson vállalata fejlesztéséhez. 

A Meghívó letölthető itt.