Made for you - Virtuális másolattal testre szabhatjuk ruházatunkat az Amazonon

Az Amazon a virtuális térben és a fizikai boltok terén egyaránt élen jár az innovációban. Korábban hírt adtunk már az Amazon Fresh üzletekről, ahol a vásárló gyakorlatilag csak leveszi a polcról a terméket és kisétálhat az üzletből vagy a virtuális próbafülkéről, amely a vásárló social media csatornáin elérhető képek segítségével kielemezve segít a megfelelő méret kiválasztásában. Mindezek az innovációk azonban nem valósulhatnának meg GS1 GTIN számok nélkül, amit az Amazon nagyon komolyan ellenőriz.

Korábbi innovációját, a virtuális próbafülkét továbbfejlesztve már nem csak a rendelkezésre álló méretek közül segít a hozzánk legközelebb állót kiválasztani az Amazon rendszere, hanem egészen odáig megy, hogy tökéletesen ránk szabott és stílusban nekünk legmegfelelőbb egyedi pólót kínál webshopjában a vásárlóknak. A testreszabott póló már 25 dollárért a miénk lehet.

Az Amazon egyik legújabb megoldása, a „Made For You” méretpontos ruházatot készít. Az előzetesen kinézett terméket, jelen esetben egy pólót a saját ízlésünkre és méretünkre szabhatjuk, de további termékek is várhatóak. Ez az ötlet az egész divatiparra jelentős hatással bírhat a jövőben.

Öt perc alatt megtervezhető egy színben és stílusban igényeinkre szabott pamutpóló. A folyamat egy virtuális testmásolat készítésével kezdődik, amelybe beletartozik bizonyos részletek - úgymint a magasság, súly, bőrszínárnyalat - megadása, majd a telefonnal két kép elkészítése egy 3D-s testszkennelő applikáció használatával. (Az Amazon több termékébe beépítette a testszkennert, mint például fitneszkarkötőkbe vagy okostükrökbe.) Az applikációban megjelenő 3D ábra kísértetiesen hasonlít majd ránk. Utolsó lépésként kiválaszthatjuk a színt, az ujj hosszát és a nyakmegoldást. És már kosárba is kerülhet a teljes egészében ránk szabott ruhadarab.

Sok más adat mellett a webshopokban történő gyors és pontos vásárláshoz elengedhetetlen a globálisan egyedi azonosító – és ezzel az Amazon is nagyon tisztában van.

Már nem újdonság, hogy az Amazonon történő értékesítéshez kötelező egyedi termékazonosítót csatolni minden egyes árucikkhez, ez pedig nem más, mint a GTIN szám. Tavaly az Amazon még jobban bekeményített: figyelmeztette eladóit, hogy amennyiben a termékeknél megadott azonosítószámok nem hitelesek, a terméket törlik az online piacterükről. 

Ha egy terméknél a megadott azonosítószám nem hiteles, vagyis nem a GS1-nél került beszerzésre, vagy a márkatulajdonos nem ismeri el sajátjaként, a terméket törlik az online piacterükről.

Az Amazon azt ajánlja az eladóinak, hogy a GTIN számokat közvetlenül a GS1-től szerezzék be és ne egy harmadik félen keresztül, annak érdekében, hogy azonosítószámaik megegyezzenek a GS1 adatbázisában szereplőkkel.

Tudjon meg többet a GTIN számok szerepéről ez e-kereskedelemben, kifejezetten online értékesítőknek összeállított webinárunkból!

Bővebben olvasok az Online értékesítés webinarról