Januárban indul a Szabványmenedzser szolgáltatás

A GS1 nemzetközi szabványszervezet és kizárólagos hazai képviseletként a GS1 Magyarország is stratégiai szintű kiemelt feladatának tartja, hogy szabványaival olyan eszközt biztosítson a Partnereinek, melyekkel könnyedén megfelelhetnek az olyan új típusú piaci kihívásoknak, mint az online értékesítés térnyerése, az egyre szigorodó nyomon követési elvárások vagy a globálissá váló beszerzési és ellátási láncok. Éppen ezért a nemzetközi üzleti életben széles körben alkalmazott GS1 szabványokat folyamatosan fejlesztjük, a szabványos alapokra építhető megoldásokat pedig a szüntelenül megújuló iparági igényekre szabjuk, ahogyan azt a világszerte immár kétmilliót is meghaladó GS1 szabványhasználó elvárja. A GS1 szervezet mind a 112 tagszervezete folyamatosan időt, szaktudást és pénzt áldoz arra, hogy az iparágaknak átláthatóbb, biztonságosabb, költséghatékonyabb lehetőségeket kínáljon.

A GS1 Magyarország saját fejlesztésű legújabb szolgáltatása, a Szabványmenedzser szoftver és platform, több éves előkészítő munkát követően került megvalósításra annak érdekében, hogy jelentősen megkönnyítsük a GS1 szabványrendszerhez történő csatlakozás (GS1 Regisztráció) után a szabványelemek bevezetését, a vonalkódok képzését és az ezzel járó adminisztrációs és nyilvántartási teendőket hazai GS1 Partnereinknek. 


A SZABVÁNYMENEDZSER SZOLGÁLTATÁS ELÉRHETŐ: 2019. JANUÁR 21-ÉTŐL

A hosszabb előkészítő folyamat során, majd pedig a tesztelés alkalmával is nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy ebben a szolgáltatásban a hazai felhasználóink általunk megismert igényeire mindinkább megoldást nyújtsunk, visszajelzéseik alapján egy felhasználóbarát, maximálisan a jelenkor elvárásainak megfelelő és más technológiákkal könnyen összekapcsolható eszközt adjunk Partnereink kezébe.

A GS1 felhasználók a GS1-től kapott számtartományból saját maguk kell, hogy képezzék a GS1 azonosítókat, melyeket ugyanúgy nyilván kell tartaniuk, mint az azonosított termékekhez kapcsolódó legfontosabb kereskedelmi adatokat (terméktörzsadatokat és gyártási adatokat). Egyre gyakoribb igényként jelenik meg Partnereinknél a különböző típusú egységek szabványos azonosítása iránti igény is, így például a szolgáltatást igénybe vevő személy, a felhasznált dokumentumok vagy a fizikai árumozgásban érintett helyek, tárgyi eszközök azonosítása, jelölése a nyilvántarthatóság és nyomon követhetőség érdekében.

Mostantól bőven lesz ideje a vállalkozása fejlesztésére, a szabványokkal járó adminisztrációt és feladatokat hagyja a Szabványmenedzserre!

Ma már nem kérdés, hogy egy olyan platformnak, amelynek legfontosabb funkciói az adatgenerálás (azonosító számok képzése), az adatrögzítés (nyilvántartás, tárolás, ellenőrzések) és az adatmegosztás (üzleti kommunikáció) támogatása, bárhonnan és bármikor elérhetőnek kell lennie.

A Szabványmenedzser egy internet-alapú (Cloud technológiára épülő) szolgáltatás, ahol a vállalkozások biztonságban tudhatják érzékeny üzleti adataikat, így azok többé már nem egy fizikai helyhez, nem egy adott számítógéphez köthetők. A rendszernek az is fontos előnye, hogy ezek a kiemelten fontos adatok folyamatosan menthetők, és csak az erre kijelölt személyek, kollégák által érhetők el az online térben, mely azonban megfelelő rendszerbeállításokkal bármikor módosítható (pl.: ha a területért felelős munkatárs személye megváltozik).

A platformon nem csak a termékhez generált egyedi azonosítószám, hanem számos olyan termékjellemző – attribútum – is tárolható, melyek elengedhetetlenek az ellátási láncokban zajló üzleti kommunikációhoz, sőt az adatmegosztáshoz ezek az adatcsomagok bármikor letölthetők a rendszerből.

A Szabványmenedzser tehát számos területen teszi egyszerűbbé a vállalkozások életét:  • Nem szükséges többé mélyebb szabványismeret a GS1 szabványok gyors alkalmazásba vételéhez;
  • Nem kell magas szintű IT tudás a szolgáltatás használatához;
  • A termékekkel kapcsolatos, az üzleti életben elengedhetetlen adatokat (termék törzsadatok, gyártási adatok, stb.) egy helyen, biztonságosan tudja tárolni és az adatbázist bárhonnan elérheti;
  • Egyszerre – ha szükséges – több munkatársa is hozzáférhet a rendszerhez, többé nem egy számítógéphez, vagy egyetlen munkatárshoz kötött a nyilvántartás.

Kinek ajánljuk a Szabványmenedzser szolgáltatást?

A Szabványmenedzser az ellátási láncokban elvárt GS1 szabványos azonosításra, vonalkódos jelölésre, valamint az üzleti adatok nyilvántartására és azok digitális csatornákon történő kommunikálásának előkészítésére kínál megoldást, így bátran ajánljuk például a kereskedelmi és fogyasztási cikkek, az élelmiszer szektor, valamint az egészségügy szereplői számára.

Kezdő vállalkozása van és gyártási adatait eddig csak excelben vezette vagy éppen most áll egy nagyobb bővítés előtt?

Most kezdi azonosítani a termékeit, vagy szintet lép és nagyobb kereskedelmi partnereknek kezd beszállítani?

Nemzetközi kereskedelmi folyamatai vannak, vagy éppen most akar külföldi piacokra lépni?

Esetleg nemzetközi üzletláncként a beszállítóival digitális csatornákon, szabványosított üzenetek formájában szeretné intézni kommunikációját?

A Szabványmenedzser kezdő vállalkozásoktól a fejlődő, növekvő cégeken át a globális hálózati megoldások alkalmazását tervező nagyvállalatokig biztosítja az adott fejlődési szinthez szükséges támogatást a szabványalkalmazáshoz.

Tudjon meg minden részletet a Szabványmenedzser szolgáltatásról!

Tovább az erről szóló oldalra

Ön készen áll az UDI-ra? Az egészségügyi szektor új kihívásaira is megoldást adunk

Az Európai Unió egyre szigorúbb rendeleteket fogalmaz meg a páciensek biztonsága érdekében. Az egészségügyi szektor képviselőit érintő legújabb szabályozások a GS1 szabványok még szélesebb körű bevezetését fogják jelenteni a gyakorlatban, bizonyos termékcsoportokon, így például az orvostechnikai eszközökön és annak részeként a gyógyászati segédeszközökön. Ennek az új azonosítási gyakorlatnak a nemzetközi elnevezése az UDI (Unique Device Identification). A Szabványmenedzser szolgáltatás az egészségügyi iparág UDI azonosításban érintett szereplőinek is hasznos és könnyen alkalmazható megoldást kínál.

Gyakorlati szabványalkalmazás csupán néhány kattintással

A Szabványmenedzser szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy gyorsan és könnyen alkalmazásba vehető, hiszen minden olyan tudást összegeztünk benne, amire a különböző iparágak ellátási láncaiban résztvevő vállalkozásoknak szüksége lehet a szabványalkalmazás azonnali elindításához.

  • Belépés a rendszerbe

A GS1 Magyarországhoz történő regisztrációt követően, amint kiadásra kerül új GS1 Partnerünknek az azonosításhoz igényelt GS1 Cégprefix, automatikusan hozzáférést adunk cégének a Szabványmenedzser platformhoz is, ahova egyedi jelszóval tud majd belépni. Erről emailben értesítjük.

  • Azonosítás, számgenerálás

A platformon néhány kattintással új azonosító számokat képezhet. A Szabványmenedzser rendszerében nem csak a leggyakrabban alkalmazott GLN (Globális helyazonosító szám) és GTIN (Globális kereskedelmi áruazonosító szám) képzésére van lehetőség, hanem a GS1 által a különböző célokra ajánlott további, ún. azonosító kulcsok is létrehozhatóak (pl.: SSCC, GDTI, GIAI, stb.).

  • Vonalkód generálás 

A GS1 szabványos vonalkódok és 2D kódok tekintetében is teljes körű segítséget nyújt a szolgáltatás. Akár lineáris EAN-13, EAN-8 vagy GS1 DataBar vonalkódokra, akár a nagyobb csomagolási egységek azonosítására szolgáló GS1-128 kódra, vagy a több információt hordozó GS1 DataMatrix-ra, GS1 QR kódra van szüksége, ezeket mind könnyedén generálhatja a Szabványmenedzser platformon.

  • Nyomtatás, adatmegosztás a partnerekkel

A vonalkód jelképeket nyomdai minőségben exportálhatja a rendszerből, ahogyan a termékekhez köthető legfontosabb üzleti adatokat is előkészítheti a szabványos adatkommunikációhoz. A kereskedők által elvárt legfontosabb címke típusok feltöltésre kerültek a rendszerbe, ezzel is könnyítve a szabályos címkék kialakítását.

A GS1 Szabványmenedzser egy olyan komplex, internet-alapú szolgáltatás, mely a korábbinál sokkal szélesebb körűen támogatja a GS1 Partnereket a GS1 szabványos megoldások bevezetésében, valamint a bennük rejlő lehetőségek kiaknázásában. Vegye igénybe új szolgáltatásunkat már januárban!

Ezúton is köszönetet mondunk tesztelő GS1 Partnereinknek

Természetesen egy fejlesztési folyamat elengedhetetlen része az előzetes tesztelés. A Szabványmenedzser platformot nem csak GS1-es kollégák, hanem az erre felkért GS1 Partnereink is tesztelték, több körben véleményezve a szolgáltatás kialakítását, valamint funkcióit is. Befektetett idejük, munkájuk felbecsülhetetlenül nagy szolgálatot tett a rendszer finomhangolásában.

Köszönjük tesztelő Partnereinknek:

Bonbonetti Choco Kft., Beerd Brew Design Kft., Csányi Pincészet Zrt., Huhtamaki Hungary Kft., 
Humanity Áruház Kft., Magyar Élőzene Nonprofit Kft., Medi-Radiopharma Kft., Meditech Kft., 
Peiba Kft., Rotte Group Kft., Sága Foods Zrt., Scitec Kft., Tranzit-Food Kft.