Hasznos kiadványok a GS1 szabványalkalmazáshoz

Az egyik legfontosabb ismeret a GS1 szabványrendszerrel kapcsolatosan, hogy hogyan képezhetünk azonosító számokat (ún. ID Keys-eket) termékekre, helyekre, vagy akár dokumentumokra és szolgáltatásokra. Bemutatjuk, mely kiadványainkban találhatja meg a választ.

Miután a GS1 Magyarországgal jogviszonyt létesítettek, a szabványrendszer felhasználóinak a kapott GS1 Cégprefixből (vagyis egy teljesen egyedileg kialakított számtartományból) azono­sító számokat, ún. azonosító kulcsokat szükséges képezniük.
A GS1 rendszerben jelenleg 12 féle azonosító kulcs létezik, külön a ter­mékek, a helyek (és vállalkozások) azonosítására, a dokumen­tum-azonosításra, és így tovább. Ha Ön kereskedelmi terméket azonosít, akkor azonosító kulcsa a GTIN szám (vagyis a Globális kereskedelmi áruazonosító szám), de hasznos lehet például a termelési folyamatban érintett bizonyos helyek azonosítása is, vagy a számlák dokumentum-azonosítóval történő ellátása. A GS1-nek mindezekre a leggyakrabban alkalmazott folyamatokra vannak speciális azonosító kulcsai (ID Keys), melyeknek a felépítése a szabványban meghatározott. Hol találhat minderről bővebb információt?

A honlapunkon található rövid, néhány oldalas digitális kiadványaink bárki számára elérhetők, segítve az első ismerkedést a GS1 megoldásokkal. 

Legfrissebb digitális kiadványunk 2 oldalban foglalja össze a GS1 Partnereknek a különböző GS1 Azonosító kulcsok felépítését és gyakorlati alkalmazásuk területeit. A GS1 Azonosító kulcsok köre folyamatosan bővül aszerint, hogy milyen újabb szektor, iparág vezeti be saját ellátási láncaiban a GS1 szabványos azonosítási, jelölési szabályokat. Jelenleg 12 Azonosító kulcs létezik, ezeket ismerhetik meg könnyedén, alábbi áttekintő kiadványunkból.

A GS1 Kisokos - A cégprefixből képezhető GS1 azonosító kulcsok összefoglalója itt érhető el weboldalunkon:

https://gs1hu.org/rolunk/gs1szabvanyok/azonositas

A Tudástár

A részletesebb szabványismertetőket, esettanulmányokat a Tudástárban találják meg GS1 Partnereink, mely a zárt, jelszóval védett MyGS1 felületre történő belépést követően érhető el. Tudástárunk a szabványalkalmazást segítő hosszabb lélegzetű és mélyebb szakmai tartalmú kiadványok digitális tárháza, melyet 2019-ben is tovább bővítettünk. A GS1 Azonosító kulcsokat részletesebben ismertető kiadványunk címe: Korlátlan azonosítási lehetőségek a GS1 szabvány segítségével, mely a Tudástár / GS1 szabványok / Azonosítás útvonalon érhető el.

Tovább a MyGS1 zárt oldalra*

GS1 világa magazinok

Érdemes rendszeresen átlapozni évente két alkalommal megjelenő szakmai magazinunkat, a GS1 világa magazint, mely a szabványalkalmazás legújabb, aktuális és innovatív megoldásaival ismerteti meg Partnereinket.

A magazin összes eddig megjelent számát digitálisan is elérhetővé tesszük Partnereink számára a honlapunkon a jelszóval védett MyGS1 felületen, ahol évekre visszamenőleg olvashatnak gyakorlati szemléletű szakmai cikkeket, aktuális információkat, valós szabványhasználati példákat.

Tovább a MyGS1 zárt oldalra*

Képzéseink

Ha szívesebben tanul szakértőink segítségével, akkor válasszon online, tantermi, vagy kihelyezett képzési lehetőségeinkből!

Tudjon meg többet a képzéseinkről ide kattintva!*A MyGS1 felületre az Önök GLN Szervezetazonosító számával, a GS1 Magyarország felé bejelentett hivatalos e-mail címmel és a Társaságunktól kapott jelszóval (vagy ennek esetleges elvesztésekor az Önök által önállóan generált új jelszóval) lehet belépni. Kérdés esetén forduljanak bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz: info@gs1hu.org