Olvassa el friss egészségügyi híreinket a GS1 világa magazinban!

Megjelent szakmai magazinunk őszi száma, melyet virtuálisan teszünk elérhetővé a felhasználóinknak. A magazinban számos más szektor mellett csokorba gyűjtöttük a legfrissebb egészségügyi vonatkozású híreinket is. Lapozzon bele a GS1 világába most!

A GS1 világa magazin oldalain külön rovatot szentelünk a legfontosabb szektorainknak - azoknak az iparágaknak, ahol a legszélesebb körű a szabványbevezetés -, így aktuális, nekik szóló cikkeket olvashatnak az élelmiszeriparban, az egészségügyben vagy éppen a kereskedelemben, építőiparban tevékenykedő partnereink. Most az egészségügyi szektor képviselőinek szánt újdonságainkat ajánljuk.Kitekintés rovatunkban a 12. és 13. oldalon két egészségügyi vonatkozású eseményről: a következő nemzetközi GS1 Healthcare Online Summit, illetve a Digitális kihívások, digitális válaszok online konferencia rendezvények programjairól és jelentkezési feltételeiről informálódhatnak.

Egészségügyi szektor rovatunkban a SzabványMenedzser UDI modul szolgáltatásunk kerül részletesebben bemutatásra (részletek a 22. oldalon).

Nem készülhet úgy magazin, hogy ne ejtsünk szót a folyamatban lévő uniós szintű UDI bevezetésről. Felkértük az OGYÉI képviselőjét, Dr. Solymár Esztert, hogy foglalja össze az MDR és IVDR Rendeletek által meghatározott kötelezettségeket, melynek része az UDI implementációja is (26. oldal).

Felkértük az egyik UDI szabályozásban érintett partnerünket, a Richter Gedeon Nyrt-t, mint gyógyszer és orvostechnikai eszköz gyártó, hogy meséljenek arról, hogyan működik a gyakorlatban egy gyártónál az UDI bevezetése? Milyen megoldandó helyzetekkel, nehézségekkel szembesültek a gyógyszer szabályozások és orvostechnikai eszköz szabályozások okán? Czibulka Péter, belföldi disztribúciós osztályvezető foglalta össze az eddigi tapasztalataikat (részletek a 28. oldalon).

Ha kíváncsi, hogy milyen előnyökkel jár a Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoporthoz való csatlakozás, akkor olvassa el összefoglalónkat lapunk 24. oldalán.

Virtuálisan nyújtjuk most át a 66 oldalas szaklapunkat, melyet reményeink szerint hasznosnak találnak majd Partnereink.

Jó olvasást kívánnak a GS1 Magyarország egészségügyi szakértői!

https://gs1hu.org/rolunk/gs1-vilaga