Az Amazon ideiglenesen priorizálta a kínálatában elérhető termékeket

Az Amazon úgy döntött, hogy a koronavírus-válság alatt átmenetileg priorizálja azokat termékeket, amelyek az elosztóközpontjaiba érkeznek, így a független kereskedők 2020. április 5-ig orvosi- és háztartási cikkeken kívül semmi mást nem szállíthattak be.


Az Amazon szolgáltatási bejelentése


A COVID-19 terjedését és annak ügyfeleinkre, értékesítő partnereinkre és munkavállalóinkra gyakorolt hatását szorosan figyelemmel kísérjük.

Az online vásárlások száma megnövekedett, és ennek eredményeként egyes termékek, például háztartási cikkek és orvosi kellékek, kifogytak.

Ezt szem előtt tartva átmenetileg előtérbe helyeztük a fulfillment center-einkbe érkező háztartási cikkeket, az orvosi kellékeket és egyéb olyan termékeket, melyekre most nagy a kereslet, hogy ezeket a termékeket gyorsabban bevételezhessük, összekészíthessük és kiszállítsuk az ügyfeleknek.

Az ezeken kívüli termékek esetében ideiglenesen letiltottuk a beszállítás lehetőségét. Hasonló megközelítést alkalmaztunk a kiskereskedők esetében is.

Tudjuk, hogy ennek hatása van az értékesítőink vállalkozására, így nem volt könnyű meghoznunk ezt a döntést. Versenyt futunk az idővel a kapacitásnövelés érdekében, és márciusban azt is bejelentettük, hogy az Egyesült Államokban 100 000 új teljes és részmunkaidős állást hirdetünk meg, elsősorban a logisztikai központjaink számára.

Forrás: Amazon Services Seller Forums


Hogyan hatott mindez az Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) rendszert használó kisvállalkozásokra?


Az Amazon nem függesztette fel a kereskedést, és nem akadályozták meg a kisvállalkozásokat, hogy olyan termékeket listázzanak be, amelyeknek szállítását saját maguk meg tudták oldani.

A közeljövőben sok kereskedőnek a saját úton megszervezett kiszállítás lesz a legjobb lehetőség, hogy folytathassa tevékenységét az Amazon-on.

Az Amazon az Egyesült Államokban már most elmaradásban van a kiszállításokkal, mivel váratlanul óriási lett az érdeklődés egyes termékek iránt, melyeket az emberek pánikszerűen felvásárolnak.Ez egy példa nélkül álló helyzet, és a döntés eredményeképp biztos sok Amazon eladóban felmerül a kérdés, hogy hűséges maradjon-e a vállalathoz.


Az Amazon-on kereskedők lehetőségei


Az eladók részére a továbbiakban is fennáll a lehetőség, hogy az Amazon-on értékesítsenek a fulfillment center-ek használata nélkül, feltéve, hogy termékeik tárolását és szállítását az Amazon szolgáltatásainak igénybevétele nélkül végzik el. De valószínűleg sok kisvállalkozásnak hiányzik a fizikai hely vagy a logisztikai lánc, hogy ezt ténylegesen magától meg tudja oldani.

Az irányelv azonban azt jelenti, hogy a nem alapvető fontosságú termékeket hetekig nem lehet újra készletre venni, így csak idő kérdése, mielőtt a készletek elfogynak.

Egyelőre nincs újabb információnk arról, hogy az Amazon mit tervez a fenti határidőt követően és azóta visszatért-e minden a megszokott rendhez. Ha Ön is értékesít az Amazonon, érdemes figyelemmel követnie az Amazon fent említett információs csatornáját.

Forrás: www.supplychain247.com