A friss élelmiszertermékek jövője a kiterjesztett valóság

Minden olyan fogyasztói piacon, melynek sikere egyre inkább függ attól, hogy kreatív és sokatmondó fogyasztói élményeket biztosítson, az AR (augmented reality, vagyis kiterjesztett valóság) kiemelten fontos lehetőség, amely egyszerre tudást ad és értéket képvisel az eladást megelőzően és azt követően is.

Talán semelyik szektorra nem vonatkozik ez annyira erősen, mint az élelmiszer gyártókra. Melyik iparág volna megfelelőbb annak kiaknázására, hogy valóban mély betekintést engedjen a vásárlóinak arról, hogyan történik a gyártás vagy honnan származnak a felhasznált gyümölcsök és zöldségek? Az AR megjelenése a gyártóiparban már a kezdetektől pozitív eredményeket hozott.

Napjainkban a vevők elvárják a cégektől, hogy transzparensen működjenek, és megosszák velük az ételeik forrását és a gyártás körülményeit. A bölcs cégek figyelnek ezekre a részletekre és a kiterjesztett valóság segítségével biztosítják, hogy a vevők betekinthessenek a kulisszák mögé. Vegyük példának a Chiquita banánt, ami a csomagolásán AR-t kezdett alkalmazni, hogy vásárlóinak 360 fokos betekintést nyújtson arról, pontosan hol és miként szüretelik le a banánokat. A fogyasztók csak beolvassák telefonjukkal a banán címkéjén található kódot, és máris körbenézhetnek az ültetvényen és közben pop-up ablakokban bővebb információt is olvashatnak a képernyőn.


A vevők azokat a márkákat támogatják szívesen, amelyekhez személyes kötődést éreznek. A termékekhez kapcsolódó AR címkék segítségével a cégek megoszthatják márkájuk történetét és megismertethetik a céges kultúrájukat a vevőikkel. Ezáltal a vásárlók olyan mélyebb szintű kötődést tapasztalhatnak meg a márka iránt, amely által egy termék megvásárlása is mélyebb értelmet nyerhet.


Tudta, hogy az okostelefonhasználók 55%-a úgy gondolja, hasznos lenne, ha a telefont odatartva a termékhez, több információ válhatna elérhetővé? Ha a friss termékről van szó, a vásárlók minden lehetséges információt meg akarnak tudni - a tápérték-adatoktól a termék fizikai betakarításának pontos helyéig.

A legtöbb termékcsomagolás nem képes ilyen szintű információt nyújtani, és amit nyújt, azt sem kifejezetten szórakoztató formában teszi. Lépjünk be az interaktív csomagolás világába!

Az okostelefonnal rendelkező fogyasztók többsége gyors elérést szeretne az ilyen természetű információkhoz, így jócskán megérett az idő a kreativitásra. Valójában ebben a szektorban az ebédszünetek egyre inkább fontos momentuma az elérhető AR tartalmak megtekintése.

Akár azt szeretné, hogy a fogyasztók többet tudjanak meg cégének működéséről, akár új, innovatív módot keres márkájának népszerűsítésére, az AR alkalmazásával egy máskülönben passzív interakció helyett egy kellően kreatív útra léphet, hogy a vásárlóit meggyőzze és a figyelmüket felkeltse a termékei iránt.

Forrás: www.thepacker.com