SAASCO 2022. őszi képzési kínálat

A SAASCO képzési programja roppant színes lesz idén ősszel. A szinte már klasszikusnak mondható képzések mellett néhány régi témát is megújítottak, illetve egy teljesen új képzést is fejlesztettek. A program legfontosabb újdonsága az „Orvostechnikai eszköz szoftverek fejlesztése” című képzés.

Orvostechnikai eszköz szoftverek fejlesztése - új képzés 

A szoftvereknek egyre nagyobb a jelentősége az orvostechnikai eszközök vezérlésében és egyre több olyan szoftver, alkalmazás jelenik meg a piacon, amelyek önmagukban orvostechnikai eszközök (SaMD). A szoftverek tervezése és kivitelezése jelentősen eltér a kézzel fogható eszközöknél alkalmazott módszereknél. Az elkészült szoftver utólagos részletes vizsgálatára alig van mód, ezért a szoftverfejlesztési folyamat részletes dokumentálásával lehet igazolni, hogy a szoftver alkalmas a tervezett rendeltetés elérésére. A képzés során ezt a fejlesztési folyamatot mutatjuk be részletesen az IEC 82304-1 és az IEC 62304 szabványok alapján.


Az MDR/IVDR átállás miatt ismét van igény a kockázatirányítási ismeretek megszerzésére, ezért a frissített “Kockázatirányítás (ISO 14971)” képzést is felvette a SAASCO a programba.

Aktualitása miatt 2017 után ismét megtartja a SAASCO az “IVDR CE jelölési folyamat” című képzést. Az alapvető kérdések az IVDR hatályba lépése óta ugyan nem változtak, de az átmeneti időszak szabályait jelentősen módosították, amelyet a frissített képzési anyag készítésénél figyelembe vettek. Az oktatást résztvevői el tudnak majd igazodni az IVDR követelményei között, meg tudják majd határozni, hogy az átállás vagy bevezetés érdekében milyen feladatokat kell megoldaniuk.

Természetes még mindig elérhető a klasszikus “Felelős személy (PRRC) tréning”, amely a GS1-gyel való együttműködésben valósul meg, mivel azon előadóként a GS1 egyik munkatársa is részt vesz.

Képzési programfüzet 2022. ősz

Bővebb információ elérhető: https://www.saasco.hu/Tanfolyamok