Egészségügy

Orvostechnikai eszközök (UDI)

Az UDI (Unique Device Identification) rövidítés alatt az orvostechnikai eszközök egyedi eszközazonosítását értjük. Az UDI célja az orvostechnikai eszközök egységes, világméretű, harmonizált termékazonosító rendszerének létrehozása, mely átjárhatóságot biztosít a különböző jogrendszerek között, és jelentős előnyt nyújt az ellátási lánc szereplőinek a gyártótól, az intézményeken és a pácienseken át egészen a szabályozó hatóságig.

Milyen konkrét tevékenységeket ír elő az UDI rendszer?

A termékek azonosítását (statikus és dinamikus adatokat egyaránt), jelölését és törzsadatainak kommunikálását, rögzítését.

Milyen vonatkozó jogszabályokról érdemes tudni?

Az UDI rendszer bevezetése egy nemzetközi folyamat, amelyet az Európai Unióban a 745/2017 (MDR) és a 746/2017 (IVDR) Rendelete, míg az USA-ban az US FDA, Final Rule (09/24/2013) joganyagok írnak elő. Az EU Rendeletek célja, hogy garantálják az orvostechnikai eszközök biztonságos használatát, mégpedig két módon: az eszközök piaci forgalmazására vonatkozó szabályok bővítése és a forgalmazott eszközök ellenőrzésének szigorítása révén.

Vegyen részt ingyenes képzésünkön!

UDI webinárunk az új európai uniós UDI jogszabályoknak történő megfeleléshez, az egészségügyben bevezetendő azonosítási- és jelölési szabályokhoz nyújt gyakorlati segítséget.

Ismerje meg az UDI alapfogalmait, ennek a speciális azonosítónak a képzési szabályait, valamint a kapcsolódó GS1 szabványelemek alkalmazási lehetőségeit, annak gyakorlati alkalmazását online képzésünk keretében.

  • Jogszabályi háttér áttekintése
  • Miért pont a GS1?
  • UDI bevezetés lépései

REGISZTRÁLOK UDI WEBINAR-RA
Legyen Partnerünk, igényelje meg most az UDI-hoz szükséges számtartományát!

Csatlakozzon a Magyar Egészségügyi Felhasználói Csoport UDI munkacsoportjához!

Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Kérdése esetén forduljon bizalommal a GS1 Magyarország munkatársaihoz:Horváth-Hankó Christine
egészségügyi szektor menedzser
Krázli Zoltán
implementációs igazgató    
06-30-162-6782
06-30-740-6526Rendben További információk