Új partnerekkel bővült a GS1 Egyetemi- és Felsőoktatási Program

A GS1 Magyarország, mint a GS1 hivatalos és kizárólagos magyarországi képviselete, fontosnak tartja a felsőoktatási intézményekkel való kapcsolatának folyamatos fejlesztését. Ennek keretében több oktatási intézménnyel évek óta szoros kapcsolatot ápolunk és célunk minél több intézmény bevonása programunkba. 2020-ban a nehézségek dacára új Egyetemi Partnereket köszönthettünk a programban.

A 2020-as évben a felsőoktatási intézmények is számos új kihívással találták szembe magukat. A pandémia hatására hirtelen gyorsasággal kellett átállni a legtöbb helyen még ismeretlen online képzési módra, ehhez igazítani a számonkérési és adminisztratív teendőket.

Ugyanekkor a GS1 Magyarországnak is rövid időn belül át kellett átalakítania oktatási anyagainak legjavát, hogy az együttműködő egyetemek kéréseinek megfelelően, a tantermi keretek helyett az online térben tudjuk képzéseinket megtartani. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a hallgatók gyakorlatorientált, interaktív bemutatók, előadások által ismerhessék meg a nyílt ellátási láncok legújabb üzleti, technológiai, kommunikációs trendjeit. Az új, online oktatási forma nem várt eredményt hozott, hiszen a távolságtól és fizikai keretektől való függetlenség előnyeinek hála, lényegesen több felsőoktatási intézmény hallgatóját és oktatóját tudtuk elérni. Részben ennek is köszönhető, hogy az egyetemi kapcsolataink is bővültek.

2020-ban több új együttműködési megállapodást is sikerült kötnünk, így már az ország számos szegletébe juthatnak el a szabványainkkal kapcsolatos ismertek, a logisztika, az ellátási lánc menedzsment, az élelmiszer- és az agrártudományok, a csomagolási ismeretek, vagy akár az erdőgazdálkodás területein oktatók és tanulók számára.

Egyetemi együttműködések

A GS1 Magyarország és Egyetemi kapcsolatai közötti megállapodások célja, hogy szakmai segítséget nyújtsunk az egyetemek oktatási-, tudományos- kutatási- és fejlesztési tevékenységeihez, a GS1 Szabványrendszer bemutatásával, oktatásával, illetve alkalmazásba vételének támogatásával. Közhasznú, nonprofit szervezetként a hallgatók részére biztosított előadásaink és gyakorlataink mellett igyekszünk az oktatók számára is magas színvonalú képzéseket összeállítani. Szakdolgozati témák menedzselése mellett, duális képzésben résztvevő hallgatókat is foglalkoztat szervezetünk. Az oktatáson túlmutató tevékenységek, mint pl. a pályázatokon való közös részvétel vagy a labor fejlesztési projektek, szintén részét képezik az együttműködéseinknek. 

Köszöntjük új egyetemi partnereinket!

Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem szellemiségét tekintve „zöld egyetem”. A természeti, társadalmi, emberi környezetet az életminőség megőrzése és javítása érdekében igyekszik alakítani, karait és tevékenységét a környezettudatos gondolkodásmód jellemzi. Ápolja az erkölcsi és emberi értékeket, célkitűzéseivel és működésével a régió és az egész ország szellemi felemelkedését szolgálja. Küldetése szerint: Folyamatosan megújuló, (m)értékadó, egyetemi tudásközpont Közép-Európában.

 

Széchenyi István Egyetem

Dinamikusan fejlődő egyetemként folyamatosan újítja képzéseit, a térség gazdaságával, a munkaadókkal eredményes kapcsolatot alakított ki.  A tanulmányi erőfeszítéseket, a jó felkészültséget elismerő munkaerő-piaci háttér kedvezően befolyásolja a győri egyetem szakjain végzettek elhelyezkedési lehetőségeit. Győr városa, a környező térség motiválóan színes tanulmányi helyszíne. A képzési versenyben a Széchenyi István Egyetemnek már nem a hazai piacon kell bizonyítania, hanem olyan multinacionális cégek szintjén, mint például az Audi, a NOKIA vagy a Philips.

Tudjon meg többet a GS1 Egyetemi- és Felsőoktatási Programról:

https://gs1hu.org/felsooktatas