Több mint 300.000 termék a SzabványMenedzser platformon

A kereskedelmi láncok igényei szerint meghatározott címkesablonokat vezettünk be a Szabványmenedzser platformon, melyek használata egyre nagyobb mértékben támogatja beszállító partnereinket a vevői igényeknek történő megfelelésben.

A fenti grafikonon az elmúlt időszakban
a SzabványMenedzser szolgáltatásunk keretében létrehozott GTIN-ek egyre növekvő száma látható

A Metro Kereskedelmi Kft.-vel és a SPAR Magyarországgal folytatott egyeztetéseink a végéhez értek, így elmondhatjuk, hogy a Metro esetében az egyedi termékek GS1 DataMatrix-szal, valamint mindkét lánc számára a gyűjtőkartonok GS1-128 típusú vonalkóddal történő jelölése az elvárásoknak megfelelően biztosítható szoftverünk segítségével.

E törekvésünk eredményeként több mint 1 050 felhasználónk már 14 000 címkét hozott létre szoftverünk segítségével, és egyre nagyobb mértékben használják a kiegészítő adatok megjelenítésére alkalmas GS1-128 vonalkódtípust. E vonalkódtípus alkalmazása a logisztikai folyamatokban jelentősen hozzájárulhat a raktári átvételi folyamatok automatizálásához, illetve a hatékonyság növeléséhez.

Ahogy többször hírt adtunk már erről a GS1 globális termékadatbank létrehozását tervezi szűkített termékadat-készlettel, amelyhez SzabványMenedzser platformjával a GS1 Magyarország is csatlakozni fog 2021 első negyedévének végére. Ez az adatbázis azt szolgálja, hogy a kereskedők mindenhol a világon könnyen és gyorsan tudják ellenőrizni egy-egy GTIN mögötti termék azonosságát és adatait.

SzabványMenedzser szoftverünkről további információt talál https://gs1hu.org/szabvanymenedzser oldalunkon, kérdéseit pedig a helpdesk@gs1szm.hu email-címre küldheti el.