Megjelent a GS1 legújabb Egészségügyi Esettanulmányok gyűjteménye

A globális GS1 szervezet GS1 Healthcare csoportja minden évben összeállítja az ún. GS1 Healthcare Reference Book-ot az adott időszak legfrissebb nemzetközi sikertörténeteiből. A Reference Book-ba meghívást kapnak a GS1 szabványokat eredményesen bevezető intézmények a világ minden tájáról.

A legújabb, 2020-2021 időszakról készült GS1 Healthcare Reference Book már elérhető és letölthető digitális formában a GS1 honlapjáról az alábbi linken:

https://www.gs1.org/docs/healthcare/Reference-Book/Reference-Book-2020-2021-FINAL-planche.pdf

A mostani gyűjteményben 18 esettanulmányt tesznek közzé. Miközben a világ a covid-19 járvánnyal küzd, a kiadványban szereplő történetek rámutatnak, hogy világszerte egyre több egészségügyi szektor-szereplő dönt a GS1 szabványok bevezetésébe történő beruházás mellett. Ennek köszönhetően a GS1 szabványok és megoldások rendszere még erősebb alapot nyújt a betegbiztonság növeléséhez és az egészségügyi teendők hatékony ellátásához.

Nagy örömünkre szolgál, hogy immár nem is első alkalommal (a korábbi GOKI esettanulmányról itt olvashat), a nemzetközi sikertörténetek közé hazai szabványbevezetési projekt is bekerülhetett.

Az Egri Markhot Ferenc Oktatókórház képviselői arról számolnak be, hogy az a hatalmas adatmennyiség, amely egy gyógyító intézményben képződik, hogyan válik áttekinthető, nyomon követhető és automatizálható adminisztrációs rendszerré a GS1 szabványok segítségével és hogyan lehetséges részletekbe menően követni a páciensek kezelésére fordított eszközök, a humán erőforrás és az egyéb folyamatok anyagi vonzatát is.Ahogyan ők vallják: az új technológiákkal és a szabványos megoldásokkal optimalizálhatók és költséghatékonnyá tehetők a kórházi folyamatok. Azokkal az adatokkal, melyek pontosan és automatizáltan regisztrálhatók, a kórházak jelentős mértékben tudják növelni a betegbiztonságot, miközben a ráfordításokat pedig ésszerűen tudják csökkenteni.

Tovább az esettanulmány-gyűjteményhez 

A Reference Book esettanulmányai bemutatják:

  • Hogyan működhetnek a kórházak hatékonyabban a GS1 szabványokkal, elősegítve a páciens-központú ellátást és jelentősen javítva a készletnyilvántartást;
  • Milyen módon veszik alkalmazásba a beszállítók a GS1 szabványokat az orvosi eszközök, műtéti eszközök és a gyógyszerek globálisan egyedi azonosítása és nyomon követése érdekében, nem csak azért, hogy könnyebben megfeleljenek a jogszabályi előírásoknak, de a megrendelések folyamatos és zökkenőmentes teljesítése érdekében is;
  • Milyen bizonyított, – konkrét számadatokkal és analitikákkal alátámasztott - előnyökkel jár a GS1 szabványok bevezetése az egészségügyi ellátási láncok üzleti és klinikai folyamataiban, ráadásul egy olyan világszintű pandémia közepén, amely számos kihívással nehezítette a szektor szereplőinek működését;
  • Mindazon szereplőket, akik az egészségügy „hősei”, akik innovatív szellemben és kemény munkával teszik a dolgukat nap mint nap az egészségügyben, a páciensek érdekében.


Töltse le most a kiadványt ide kattintva!