Meghívó a Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport következő találkozójára

A GS1 Magyarország ezúton tisztelettel meghívja Önt a Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport következő plenáris ülésére, melyre 2021. október 14-én kerül sor, Microsoft Teams online platformon. Az esemény során két fontos témakör kerül ismertetésre és megvitatásra.

Program

Az esemény előadásai 2 blokkban kerülnek ismertetésre és megvitatásra.

  • Az 1. blokkban az egészségügyi szektort érintő jogszabályi módosításokról (MDR), illetve hatósági, finanszírozói törekvésekről, mint a központi ágazati cikktörzsről és a ráfordítás alapú adatgyűjtésről beszélnek előadóink.
  • A 2. blokkban az orvostechnikai iparágat érintő MDR rendelet kötelezettségeiből fakadó kihívásairól hallhatnak gyártói, nagykereskedői és egészségügyi intézményi oldalról.

Időpont: 2021. október 14., csütörtök, 12:30 – 16:00

Helyszín: Microsoft Teams, online platform

Az esemény ingyenes, de MEFCS tagsághoz kötött.

MEFCS tagoknak az ülésre előzetes regisztráció nem szükséges, a tagsági regisztráció során megadott email címre automatikusan kiküldésre kerülnek a technikai információk az eseményt megelőzően.

A MEFCS Tagsági regisztráció itt érhető el: https://gs1hu.org/mefcs

Bővebb információért keresse kollégánkat: Horváth-Hankó Christine (mefcs@gs1hu.org).

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoportról

A Magyar GS1 Egészségügyi Felhasználói Csoport (MEFCS) olyan önkéntes munkacsoport, amelynek tagjai az egészségügyi ágazat meghatározó gazdálkodó szervezetei (gyártók, nagykereskedők), betegellátást végző intézmények képviselői, szakmai egyesületek, szövetségek, érdekképviseleti szervek és egyéni tagként szakértők. Célja, hogy koordinálja a GS1 szabványalapú megoldások helyes ágazati bevezetését és alkalmazását a helyi igények kiszolgálására, a nemzeti érdekek mentén, a jogszabályi előírások figyelembevételével. Célkitűzései között a hangsúly az automatikus termékazonosításon alapuló, betegbiztonságot javító, illetve a transzparens folyamatok által hatékonyabb és fenntarthatóbb működést biztosító megoldások bevezetésén van. A Csoport mindenki számára nyitott szakmai rendezvényén továbbra is teret kíván adni a hazai egészségügyi ágazat érintett szakembereinek a GS1 szabványok segítségével már megvalósult nemzetközi és hazai jó példák, illetve a folyó fejlesztések, valamint a jogszabályi előírások kapcsán megvalósítandó feladatok közös megismerésére és a résztvevők kölcsönös tapasztalatcseréje által biztosított fejlődésre.