Lehetőségek és kihívások konferencia 2022

Iránytűnek szánják az orvostechnikai iparágban a SAASCO, QTICS és MediKlaszter szervezésében immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő „Lehetőségek és Kihívások 2022” konferenciát, melyre 2022. február 2-án, hibrid formában kerül sor. A konferenciával egyidőben egy kiállítást is rendeznek, ahol innovatív magyar orvostechnikai eszközöket és szolgáltatásokat ismerhetnek meg a résztvevők.

Helyszín: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/b

Időpont 2022. 02. 02., 9:00-16:00 óráig

Konferencia díja: Ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Tovább az online regisztrációra

Információ és program

A koronavírus járvány számtalan korlátozó intézkedést hozott magával, ami egyes időszakokban jelentősen lelassította az életünket. Hosszabb átfutási idővel kaptunk választ a leveleinkre, szünetelt a hivatalokban a személyes ügyintézés és akár családi eseményeket, esküvőket is el kellett halasztanunk. Logikusan arra lehetett számítani, hogy a fentiekkel együtt az innováció is megtorpan. De nem így történt, sőt bizonyos területeken fénysebességre kapcsolt az innováció.

2021-ben kezdődött el az MDR kötelező alkalmazása, elindult az EUDAMED több új modulja, sőt létrejött egy hazai adatbázis is: a NOR (Nemzeti Orvostechnikai Regiszter).

A Lehetőségek és Kihívások Konferencia 2022 az alábbi innovációs trendek köré szerveződik:

  • ipari és egyetemi együttműködés,
  • virtuális tervezés és 3D nyomtatás,
  • személyre szabott orvoslás,
  • testszenzorok és hordozható diagnosztika,
  • megosztás alapú gazdaság.

Az érdekes és színes konferencia keretében 25 előadásra kerül sor és 10 kiállító termékeit tekintik meg a résztvevők.

A meghívott előadók közt a GS1 Magyarország szakértője, Horváth-Hankó Christine egészségügyi szektormenedzser tart előadást az UDI kialakítás és létrehozás buktatóiról 

Az Óbudai Egyetem járványügyi szabályai alapján csak védettségi igazolvánnyal és szájmaszkot viselve lehet részt venni a konferencián! 

A konferenciát online is közvetíteni fogják, bővebb információ ezzel kapcsolatosan később várható.

Tovább az online jelentkezési lapra

.

Szervezők:


Főtámogató: