Így rendelhet élelmiszert a saját email fiókjából

A Walmart együttműködésben a Verizon Media nevű ügynökséggel lehetővé teszi, hogy a vásárlók közvetlenül az email fiókjukon keresztül tudjanak élelmiszert vásárolni. A szolgáltatás, amely csak egyszerűen az „Élelmiszerek a Walmartból” nevet kapta, a Yahoo email fiókkal rendelkező felhasználók számára lesz elérhető első körben iOS applikáción és asztali alkalmazásként, de az Androidos verzió is érkezik még idén.

Bár a két együttműködő vállalat még nem ismertette a szolgáltatási folyamat lépéseit, azt mondják, hogy ez lesz az első olyan megoldás, ahol a vásárlóknak lehetőségük lesz válogatni a termékek között, majd ezeket a virtuális kosarukba tenni az email fiókjukon belül. Ez az új kezdeményezés egy plusz lehetőséggel egészíti ki a Yahoo Mail legújabb applikációját, amelyet tavaly indítottak és amely magában foglal egy „Élelmiszer kitekintés” funkciót is. Ezzel a vásárlók láthatják a helyi élelmiszerboltok kínálatát és akciós ajánlatait, elmenthetik vásárlási listájukra a kiválasztott árut és akár még hűségkártyát is csatolhatnak az email fiókjukhoz.

A szolgáltatás használata során a vásárlói kosarak tartalma nem avul el, ezért bármikor, akár egy hét múlva is hozzá lehet adni egy újabb kiválasztott terméket, majd elég ellenőrizni egyszer és már készen is vagyunk. Ráadásul a csomagok összeállítása és kiszállítása ugyanúgy zajlik a Yahoo-n keresztül is, mintha közvetlenül a Walmart oldalán rendelnénk.A Walmart és a Verizon Media között létrejött partnerségnek van persze további üzleti eredménye is, ugyanis ennek köszönhetően még több információhoz és adathoz férnek majd hozzá a vásárlóikról. Ezáltal a későbbiekben lehetőségük lesz személyre szabott ajánlatokat kínálni a Yahoo-profilok alapján és a Walmart vásárlási előzményeket alapul véve. A jövőben ennek segítségével még mélyebben lehet majd értelmezni az online vásárlói szokásokat.

Az online vásárlások száma jelentősen megugrott a COVID-19 közepette, a vásárlók igyekeztek különféle szolgáltatásokat tesztelni annak érdekében, hogy megtalálják azt, amely jól tud kapcsolódni a napi rutinjukhoz. Az online élelmiszereladás júniusban meghaladta a 7 milliárd dollárt, a vásárlók közel 80%-a választotta az online rendelést a járvány kitörésének kezdete óta – derül ki az Inmar Intelligence felméréséből.

A Walmart folyamatosan azon dolgozik, hogy minél inkább egyszerűsítse az online vásárlás folyamatát. Múlt évben bevezették a hangalapú rendelést, ami kompatibilis a Siri-vel és a Google Assistant-tal is, és hamarosan érkezik a Walmart+ is, 98 dolláros éves előfizetői díjjal, ami olyan funkciókat rejt magában, mint a rendelés napján történő élelmiszer-házhozszállítás, a különböző üzemanyagkedvezmények és a scan-and-go vásárlás. A Walmart emellett még idén egyesítette az élelmiszervásárlási alkalmazását a normál vásárlási appjával annak érdekében, hogy még zökkenőmentesebbé tegye a vásárlói élményt.

Forrás: www.grocerydive.com