GS1 felhasználóként még könnyebben értékesíthet az eMAG-nál

Az idei évtől már a legnagyobb hazai e-piactér, az eMAG is úgy döntött, hogy értékesítőinek jobb kiszolgálása érdekében, valamint saját folyamatai hatékonyságának optimalizálása céljából elkezdi alkalmazni a GS1 szabványait. Ez azt jelenti, hogy ha Ön már GS1 Partner és termékeit már a GS1 szabványos azonosítókkal azonosítja, akkor most helyzeti előnyben van az e-kereskedelemben!A GS1 szervezetek a világ minden táján több mint 2 millió GS1 szabványfelhasználó igényeit szolgálják ki, harmincnál is több szektorban. Ahogyan globálisan egyre nagyobb hangsúlyt kapott az online értékesítés, az e-kereskedelem, a GS1 is hatalmas munkába kezdett annak érdekében, hogy az egyre „digitálisabb” életvitelünket is ugyanúgy kiszolgálhassa, mint a hagyományos kereskedelmet és a fizikai boltokat.

De nem csak a GS1 nyitott az online világ felé, igen rövid idő alatt a nagy nemzetközi e-piacterek is felismerték a GS1 szabványokban rejlő lehetőségeket.

Az olyan e-piacterek számára, mint amilyen az eMAG, az Alibaba, az Amazon, az eBay, vagy a Google Shopping, az elmúlt évek robbanás-szerű fejlődése során elengedhetetlenné vált, hogy megfelelő megoldást találjanak hatalmas termékkatalógusaik hatékony menedzselésére. Tekintve, hogy a digitális csatornákon keresett, és megrendelt termékek jelentős része is fizikai termék, kézenfekvő volt, hogy az ezeken a termékeken világszerte legszélesebb körben alkalmazott szabványrendszer, a GS1 azonosítói jelenthetik a megoldást erre a problémára.

Ezért a fent említett online értékesítő platformok úgy döntöttek, hogy arra kérik az online értékesítőket, termékeikhez egyedi, globálisan értelmezhető és hiteles GS1 azonosítókat is adjanak meg. A termékek esetében ezt az azonosítót GTIN számnak nevezzük (Globális kereskedelmi áruazonosító szám). 

Mindez nagyon jó hír azoknak a GS1 Partereknek, akik fontolgatták már termékeik e-kereskedelmi értékesítését, hiszen most jelentős helyzeti előnyben vannak azokkal az értékesítőkkel szemben, akik most kezdik megtenni az első lépéseket a GS1 szabványos azonosítás felé. A jelenlegi rendkívüli helyzetben az online értékesítés azon kevés lehetőségek egyike, amellyel a vállalkozások tehetnek a fennmaradásukért és felkészülhetnek a közeljövő piaci kihívásaira.

A GS1 Magyarország eMAG-al közösen segíti azokat a GS1 Partnereket, akik az eMAG Marketplace-en terveznek értékesíteni


„Felmérve az üzleti életben jelenleg elérhető megoldásokat, a GS1 szabványok mellett tettük le a voksunkat. Ez az az azonosító, amelyet az internetes keresőmotorok is azonnal képesek értelmezni, így kiaknázhatjuk ennek a megoldásnak a digitális és valós világban nyújtott előnyeit is. Az egyik legerősebb érv a GS1 azonosítója, a GTIN (Globális kereskedelmi áruazonosító szám) alkalmazása mellett, hogy a nemzetközi kereskedelmi forgalomban lévő termékek és ezáltal az online platformokon eladásra kerülő árucikkek egy jelentős részén már most is megtalálható a GTIN.” – mondta Papp Máté, Marketplace Manager az eMAG-tól.

Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb online kereskedőjeként az eMAG olyan technológián alapuló szolgáltatásokat vezetett be, amelyek segítenek az ügyfelek számára, hogy időt és pénzt takarítsanak meg. A Marketplace csatornán keresztül az eMAG lehetőséget biztosít azoknak a kis- és közép vállalkozásoknak, akik szeretnék egy magasabb szintre emelni vállalkozásukat.

Miért éri meg az eMAG Marketplace-en értékesíteni?

A Marketplace piactér indulása óta megtízszereződött és még mindig bővül és fejlődik, így egyértelmű, hogy egyre több kereskedő ismeri fel előnyeit. Ha úgy dönt, hogy elkezd értékesíteni az eMAG Marketplace-en:

  • Hozzáférést kap egy online eladási csatornához kockázatok nélkül, ingyen;
  • Terméke bármikor megtekinthető és elérhető lesz a weboldalon, mobilon, vagy alkalmazáson keresztül is;
  • Kihasználhatja az eMAG szakmai tapasztalatait és támogatását az saját értékesítésének hatékonnyá tétlében;
  • Korlátlan termékfeltöltési lehetőség és 0-24 órás értékesítés,
  • Tagja lehet egy több, mint 4500 marketplace eladót számláló közösségnek.


 
„Véleményünk szerint a siker alapvető kulcsa a jó termékekben, az árakban, a gyors és pontos kiszolgálásban, valamint abban rejlik, hogy ezeket a termékeket hány embernek tudjuk megmutatni, hány emberhez tudjuk eljuttatni. 

Az eMAG.hu ebben van nagy segítségünkre, hisz mint Magyarország legnagyobb méretű és forgalmú webáruháza, annyi emberhez jut el, ami kihagyhatatlan elemmé teszi, ha értékesítési csatornákról van szó.

Kiemelt kapcsolattartónk az eMAG-nál napi szinten rendelkezésre áll a felmerülő kérdések megoldásában, illetve az admin fiókunkon keresztül nagy mennyiségű olyan adathoz, kimutatáshoz férünk hozzá, ami lényegesen megkönnyíti az adott időszak eredményeinek kiértékelését, és biztos alapot ad a tervezéshez, illetve a további növekedéshez.” – emeli ki Schmidt Richárd, az eMAG Marketplace-en értékesítő Hoppline Kft. munkatársa.

Az eMAG Marketplace által az Ön termékei egyik napról a másikra 4 ország (Magyarország, Románia, Bulgária és Lengyelország) több mint 250.000 egyedi látogatójához juthatnak el naponta, ami havi szinten a 6 milliót is meghaladó érdeklődőt jelent.

Mit kell most tennie, ha Ön GS1 Partner?

Lépjen be a https://marketplace-leads.emag.hu/ oldalra, kattintson a Regisztráció gombra és már csak 5 egyszerű lépésre van az első online értékesítéstől!

Hamarosan elérhető lesz a GS1 Magyarország és az eMAG közös webinar-ja (online képzése) az eMAG Marketplace-en történő értékesítés első lépéseiről.

Szeretne az elsők közt értesülni legfrissebb híreinkről és új online képzéseinkről?

Iratkozzon fel a GS1 Magyarország kizárólag Partnereinek összeállított havi hírlevelünkre, a KÓDVILÁG hírlevélre (a feliratkozáshoz a MyGS1 oldalra kell belépni)!

Miért döntött az eMAG a GS1 szabványok mellett? Olvassa el korábbi cikkünket is!