Forradalmasítja a kommunikációt a GDSN megoldás a Carrefour és beszállítói számára

A világ egyik legnagyobb multinacionális kiskereskedőjeként a Carrefour a globális kommunikáció megkönnyítése és az adatminőség folyamatos javítása érdekében a GDSN-t – a GS1 Globális Adatszinkronizációs Hálózatát - alkalmazza a B2B- és a B2C csatornákon egyaránt. A GDSN implementálásának hatása a mindennapi üzleti folyamatok szinte minden aspektusában megfigyelhető és lehetővé teszi a szervezet számára, hogy megfeleljen az egyre növekvő fogyasztói elvárásoknak az adatokkal kapcsolatban.

A Carrefour már 15 éve dolgozik a GDSN-nel, és a mai napig is folyamatosan részt vesznek a fejlesztésében.

A franciaországi Carrefour egyike volt azoknak a vállalatoknak, akik a világon elsőként csatlakoztak a GS1 GDSN-hez. „Az elképzelés a gyártókkal folytatott tranzakciók egyszerűsítése volt.” – magyarázza Marina Guegan, a Carrefour törzsadatokért felelős IT igazgatója.

„A GDSN használata csökkenti az emberi hibák számát. Ami még ennél is jobb, hogy a hibák eredetét korábban nehéz volt visszakövetni a tranzakciók magas száma miatt, de most a beszállítók elkötelezettebbek az általuk megosztott 

A GDSN bevezetése 8-10 percet takarít meg termékenként, ezt fel lehet szorozni az évenként megjelenő új termékek ezreivel 

A GDSN bevezetése előtt a Carrefour és beszállítói között legalább három-négy adatcserére volt szükség, csupán egyetlen termék-adatlap esetében – ez egy olyan folyamat, amely termékenként 8-10 percet vesz igénybe. Több ezer egyedi termék és beszállító között ez megsokszorozódott, a folyamat rengeteg időt és energiát emésztett fel. A GS1 GDSN-nek köszönhetően ez a szám ma szinte nullára csökkent.

A Carrefour évről évre új együttműködések révén bővíti GDSN-programját, amelyek célja nemcsak a nagy beszállítók, hanem a kis- és közepes beszállítók számára is az adatszerzés iparosítása. A szervezet jelenleg évente 322 000 új terméket kezel, ami a kezdeményezés indítása óta több mint egymilliót jelent.

A GS1 GDSN lehetővé tette az online vásárlási platformok számára, hogy megbízható termékinformációkat nyújtsanak a fogyasztóknak.

Ha kíváncsi további részletekre, olvassa el a teljes esettanulmányt magyar nyelven weboldalunk Esettanulmány platformján!

Tovább az Esettanulmány platformra