Az EGVE és a GS1 Magyarország stratégiai együttműködést írt alá

Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete céljai közé tartozik az egészségügyi ellátórendszer intézményrendszerének hatékony és biztonságos működésének elősegítése, ennek érdekében innovációk, fejlesztések támogatása, az egészségügyben dolgozó gazdasági vezetők és a gazdasági - műszaki területen dolgozó munkatársak továbbképzése.

A GS1 Magyarország elkötelezett a hazai egészségügy fejlesztése iránt, ezért fontos számunkra a hazai egészségügyi ágazat és ehhez kapcsolódóan az EGVE által megfogalmazott tevékenységek támogatása, a megvalósításukban való aktív közreműködés.

Az említett szervezetek megállapodtak, hogy az egészségügyi ágazat területén ellátandó feladatok hatékonyabbá tétele érdekében, valamint a már létező és/vagy a jövőben életbe lépő nemzetközi, Európa Uniós és nemzeti egészségügyi tárgyú jogszabályok szellemében, közös kiemelt feladatuknak tekintik a GS1 szabványok, és az ezeken alapuló egyes szolgáltatások bevezetésének elősegítését az egészségügy területén, melynek érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek 2019. nyarán.

Az stratégiai együttműködés határozatlan idejű, keretében konkrét projektek kerülnek megfogalmazásra és kivitelezésre.

Az EGVE-ről

Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete olyan önálló társadalmi szervezet, amelynek kiemelt feladata az egészségügyi gazdasági vezetők összefogása, érdekképviselete a szakmai tapasztalataik hasznosításának illetve az egészségügyben folyó szakmai és gazdasági tevékenység közötti összhang megteremtésének elősegítése.

www.egve.hu

A GS1 Magyarországról

A GS1 a globális szabványok, a globális szabványosítás területén működő, több mint negyven éve alakult, semleges, non-profit szervezet. Napjainkban a GS1 rendszert – melynek legismertebb eleme a vonalkódos azonosítás - világszerte közel 1,5 millió cég használja különböző ágazatokban a világ 150 országában. Ezen ágazatok között megtalálható az egészségügy, a szállítás és logisztika, a légiközlekedés, a hadügy, a vegyipar, a vámügy, a számítógépes hardver és szoftverfejlesztés, a hulladékgazdálkodás és sok egyéb szektor is.
A GS1 Magyarország a GS1 nemzetközi szervezet kizárólagos magyarországi képviselője, azaz a hazánkban működő GS1 Tagszervezet.

www.gs1hu.org